Een paar jaar geleden raakte ik geblesseerd. Revalideren duurde lang. Totdat deze realisatie keihard binnen kwam: ‘Het zit tussen mijn oren’. Ben jij ook weleens in zo’n gevecht met jezelf geweest? Misschien herken je je in mijn verhaal, als jij heel eerlijk naar jezelf bent.

[toc]

Het zit tussen mijn oren

Toen ik geblesseerd was, zat ik met een vriendin die huisarts is, koffie te drinken in een kroeg in Deurne. Even eruit, want ik had destijds echt ontspanning nodig. Wat een hel is het als je niet kunt doen wat je het liefste doet én als je eigen lichaam je in de steek laat. Ze vertelde over een patiënt van haar, die ze ondertussen al langs allerlei specialisten had gestuurd. Ze eindigde haar verhaal met: ‘Ik heb haar nu maar naar de osteopaat gestuurd, want volgens mij zit het tussen haar oren.’

het zit tussen mijn oren

Die uitspraak kwam zó hard binnen. Omdat mijn revalidatieproces zo lang duurde, kreeg ik op een gegeven moment regelmatig te horen dat het ‘misschien wel tussen mijn oren zat’. Ik voelde boosheid en verdriet in mijn lichaam opkomen en ik verkrampte. Maar kort daarna kreeg ik óók een enorm waardevol inzicht: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Toen besefte ik dat ik vanuit het harde werken – net zoals ik mijn topsportcarrière combineerde met mijn universitaire opleiding en het runnen van mijn team – aan het revalideren was, vanuit het moeten. Ik legde de lat hoger dan gezond was en streefde nog steeds naar meer, meer, meer. Ik luisterde naar een stemmetje in mijn hoofd, maar niet naar wat ik zélf graag wilde. Met andere woorden: ik was aan het vechten tegen mezelf en dat gevecht win je nooit.

Lees ook: Neem gas terug om juist meer voor elkaar te krijgen

Het gevecht tegen jezelf win je nooit

Daarna begon voor mij een grote zoektocht naar mezelf. Hoe kon ik het anders doen? Nooit eerder had ik stilgestaan bij vragen als: wie ben ik? Waar word ik gelukkig van? De voorgaande jaren had ik eigenlijk op de automatische piloot geleefd: ik was topsporter en ik studeerde. Punt.

Door mijn blessure moest ik wel gaan ontdekken wie ik écht was en het leek alsof de energie daardoor weer door mijn lichaam begon te stromen. En ik kwam terug – sterker dan ik had verwacht. Wauw, zo gaaf was dat!

En dat gun ik jou ook – of je nu op zoek bent naar een fijne balans tussen het ouderschap, je werk en tijd voor jezelf of naar een manier om het maximale uit je onderneming of zakelijke carrière te halen. Voor alle takken van sport is het essentieel dat jij je eigen koers gaat rijden.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00