...

Ik geef je op mijn blog heel veel tips en trucs om aan je doelen te werken, maar wat als je een tegenslag krijgt? In mijn sportcarrière ben ik heel vaak gevallen, maar ik ben altijd weer opgestaan. Ook na mijn blessure ben ik weer sterk teruggekomen. Dus besef: tegenslagen horen erbij. En ook al voelt dit niet altijd zo, je komt er sterker door terug. Juist door tegenslag leer je veel. Je bent veerkrachtiger dan je denkt!

Wat als je een tegenslag krijgt

Soms moet je een tandje terugschakelen om weer gas te kunnen geven. Zie het als een moment om even afstand te nemen zonder dat je gaat vechten. Het eerste wat je moet doen als je voor je gevoel letterlijk uit het veld wordt geslagen, is uit je slachtofferrol stappen. Neem de regie terug en focus op je energieniveau. Zorg goed voor jezelf, maak van selfcare een prioriteit. Pak je spelregels erbij, evalueer ze en stem jouw routines erop af, zodat je ondanks je tegenslag voor een sterke basis zorgt.
Het klinkt zo simpel, maar dit is wat we vaak vergeten in moeilijke tijden. Doe nu juist de dingen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. Wees niet te streng voor jezelf, gun jezelf die lach op je gezicht.

Lees ook: Onthoud: plezier is de brandstof voor succes

Focus op het proces in plaats van het resultaat

Daarnaast is het belangrijk dat je focust op het proces in plaats van op het resultaat. Wanneer er iets in je leven gebeurt waardoor alles wordt omgegooid, vraag jezelf dan af: wat is nu echt belangrijk? Is het erg dat je nu niet je zakelijke of sportieve resultaten boekt? Waarschijnlijk niet. Verleg je focus naar het proces. Focus op kleine doelen, op wat je per dag kunt doen en waar je voldoening uit haalt.

Het grootste inzicht dat ik tijdens mijn blessureperiode kreeg, was dat ik het gevecht tegen mezelf nooit zou kunnen winnen. Ondanks dat ik niet lekker in mijn vel zat, ben ik me gaan focussen op de kleine stapjes die ervoor zorgden dat ik me weer vrolijk ging voelen. Ik vond nieuwe hobby’s en daardoor kreeg ik meer energie. Doen waar je energie van krijgt, is de basis om met tegenslag om te gaan.

wat als je een tegenslag krijgt

Wees een winnaar

Je bent een winnaar! Als jij een trouwe bloglezer bent, heb je inmiddels de tools in handen om nog meer peak performances te leveren. Maar met alleen lezen kom je natuurlijk niet ver. Implementeer die tools, kom in actie! Door iedere dag een kleine verandering aan te brengen, zorg je ervoor dat je in een jaar een heel grote verandering hebt doorgevoerd. Laat je niet leiden door de situatie of door je emoties. Pak de regie, neem je verantwoordelijkheid.

Zie het als een spel, zodat je op jouw manier nog veel meer kunt winnen!

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00