...
Peak Performance Games Opleiding

De implementatie van de nieuwe generatie

Binnen familiebedrijven. Vanuit verbinding met alle generaties.

Jij bent de nieuwe generatie binnen het familiebedrijf.
Het is een hele eer om het familiebedrijf voor te zetten. Er zit veel potentie in.
Het is tijd om als nieuwe generatie echt te gaan staan, de koers uit zetten vanuit krachtig leiderschap heel de organisatie mee te nemen.
Echter dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is toch ook een hele erfenis, met de mooie maar ook minder mooie dingen. En hoe doe je dit door ook trouw te blijven aan jezelf en een echt eigen manier van leiding te geven.

“Achter ieder familiebedrijf staat een krachtige familie”

““Aandacht voor jouw eigen proces en dat van de rest van de familie vergroot de succesvolle implementatie van de nieuwe generatie””

Het overnemen van het familiebedrijf is een life-event voor jou maar ook voor heel de familie. Ik begeleid jou hoe je dit op jouw eigenzinnige wijze doet, maar ook in verbinding blijft met heel je familie. Voor jou als nieuwe opvolger is het essentieel dat je trouw blijft aan datgene wat jij werkelijk wilt. En daarnaast: past de rol wel echt bij je? Doe je dit vanuit loyaliteit? Wat zijn jouw unieke kwaliteiten?

Daarnaast is het voor de overdrager van het familiebedrijf ook erg spannend. Wat gebeurt er met zijn/haar levenswerk waar heel zijn ziel en zaligheid in is gelegd? Doet hij of zij het wel goed voor al de kinderen? Kan of wil degene wel echt stoppen met werken? En zit er een verschil tussen willen én kunnen stoppen met werken?
Het overname proces heeft altijd en invloeg op het bedrijf en op het gezin. Hoe zorgen jullie ervoor dat dit vanuit een juiste balans gebeurd?

Dat de overname van het familiebedrijf vanzelf gaat, is niet vanzelfsprekend, want….

👉 Is jouw nieuwe plek als directeur eigenaar wel werkelijk vrij? En ben jij in staat om deze ook ownen?

👉 Is de sfeer met je broers en zussen gespannen? Wordt er wel werkelijk besproken wat er besproken moet worden? Of merkt er een van hen dat ze wat te kort worden gedaan?

👉Word de nieuwe visie van de nieuwe generatie wel werkelijk gedragen binnen de organisatie en is daar wel ruimte voor?

👉Krijg jij wel echt beweging in de ‘oude garde’? Of blijven zijn hangen?

👉Is het voor jou wel werkelijk mogelijk om jouw unieke leiderschapsstijl te ontwikkelen die bij jou past in plaats van op een manier die hoort.

Waarmee gaan we aan de slag?

✅ Omgaan met de familiedynamiek, zodat je ook nog fijn met kerst aan tafel zit

Leiderschapsontwikkeling op jouw unieke manier, zodat werken niet meer als werken voelt maar als iets vanzelf

Koers bepalen die toekomstbestendig is

Bewustwording wat er op de onderstoom gebeurd, zodat je jouw organisatie kan laten peak performanen

 

avontuur peak performance games

Inhoud De nieuwe generatie

Een familiebedrijf is echt enorm bijzonder. Je zet het levenswerk van je ouders en misschien wel je (over)grootouders voort. Nu is het de beurt aan jou. Vol enthousiasme, nieuwe plannen en een heldere visie ga jij aan de bak. Maar zo eenvoudig is dit niet…..

Het kan al beginnen met een overname proces die misschien wel niet vanzelf loopt. Vooraf had je al zovaak gezegd ik ga het niet zo doen als mijn vader/moeder. Maar toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De implementatie van de nieuwe generatie wordt niet door de oude garde – aka werknemers –  wordt ontvangen of dat het ingewikkeld is om echt je eigen plek in te nemen als een krachtige inspirerende leider, het kost vooral veel energie en het kan zelfs ten koste gaan van je prive leven, jouw gezin. 

Winnaars hebben een plan!

Maar sturen met gevoel

Waarvoor wil ik jou uitnodigen

  • Persoonlijke coaching tijdens de overname – voor heel het gezin of juist alleen voor de nieuwe generatie of overdrager
  • ‘Implementatie van de nieuwe generatie’ traject
  • Organisatieopstelling
  • Leiderschapsprogramma 

Mijn verhaal:

Als boerendochter van een echt familiebedrijf heb ik letterlijk ervaren hoe het was dat ‘opa’ ook nog altijd actief was in het bedrijf. Daarnaast heb ik recent ook het overname proces mogen ervaren van mijn vader naar mijn zusje en haar man. Een hele andere kant van de medialle waarbij je ook voelt wat als zus gebeurd als het bedrijf wordt overgenomen door je zusje. Dit is puur mijn persoonlijke ervaring.

Het toeval bestaat niet dat ik de afgelopen jaren na een commerciele master te hebben afgerond dat ik heb verdiept in organisatie ontwikkeling vanuit systemisch perspectief. Precies dit is zo’n essentieel onderdeel binnen de overname processen van familiebedrijven en het ownen van jouw eigen plek als je het bedrijf hebt overgenomen.

Nieuwsgierig hoe we aan de bak gaan? Ieder vraagstuk biedt een persoonlijke benadering. Laten we gewoon even bellen.

Peak Performance Opleiding Sanne
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00