...

Ik heb je in mijn vorige blogs heel veel tips gegeven om meer energie te krijgen. Nu geef ik je een andere boodschap: neem gas terug. Tegenstrijdig? Nou, lees onderstaande case maar eens. Het gaat over iemand die voor coaching bij mij terecht kwam.

[toc]

Neem gas terug

Sil wilde scoren met zijn fietsenwinkel, verbouwde zijn huis, wilde fietswedstrijden winnen en stond op het punt voor het eerst vader te worden. Kortom: hij hield veel ballen in de lucht. Dit ging lange tijd goed, maar op een bepaald moment trapte zijn lichaam op de rem. Hij hield het niet meer vol om een dag te werken, hij was echt kapot. Voor zo’n fitte jonge man onvoorstelbaar. Hij worstelde door en raakte gefrustreerd, maar het lukte hem niet om dit patroon te doorbreken. Bovendien kon hij ook niet meer lekker fietsen. Waar hij aanvankelijk moeiteloos 33 km per uur fietste, was dat nu amper 26 km per uur.

Diep vanbinnen wist hij wel dat hij even rust moest nemen, maar dat voelde erg ongemakkelijk. Hij wilde zijn klanten niet tekort doen en thuis moest er ook nog zo veel gebeuren…

Coachingtraject

Samen gingen we aan de slag en Sil ontdekte hoe hij beter voor zichzelf kon zorgen, zonder dat hij zijn omgeving tekort deed. Hij wilde eigenlijk gewoon door blijven sporten, maar ik drukte hem op het hart dat hij eerst moest bijtanken. Als hij zich fitter voelde (fysiek sterker), zou dit niet alleen beter zijn voor het sporten, ook mentaal zou hij zich frisser voelen. Hierdoor zou hij een fijnere partner zijn en zou zijn werk ook beter gaan.

De eerste periode trainde hij niet. Dat deed hij pas op het moment dat hij voelde: ik heb weer zin om te gaan fietsen. Hij startte met de vogelkijktraining, heel rustig. Op sportgebied ontdekte hij hoe hij beter kon doseren; dat een training ook weleens ontspannen mocht zijn. Dit was niet alleen zijn aandachtspunt voor het sporten, maar ook voor het dagelijks leven – en dan vooral in zijn bedrijf. Hij leerde dat hij door even gas terug te nemen, te ontspannen en plezier te maken, juist meer kon scoren.

Lees ook: Doe de vogelkijktraining

Dit gebeurt er als je gas terug neemt

Na vier weken gas terugnemen, in zijn bedrijf en met sporten, belde hij me op: ‘Bizar wat er gebeurt: ik ben helderder in mijn hoofd, ik voel rust en ik weet niet hoe het komt, maar ik verkoop meer en dan ook nog eens de duurdere fietsen!’ Dat is hoe het werkt: wanneer jij fris bent in je hoofd, lever je nog betere topprestaties.

neem gas terug

De bevestiging dat gas terugnemen niet ten koste hoeft te gaan van het sporten, kreeg ik een maand later toen Sil een foto stuurde. Hij had weer voor het eerst anderhalf uur gefietst, met gemiddeld 36 km per uur. En last but not least: het gaat niet alleen om deze getallen of het overtreffen van zakelijke of sportieve doelen. Doordat Sil zich energieker voelde, merkte hij dat hij ook een leuker mens voor zijn omgeving was geworden.

Wat denk je dat er bij jou gebeurt als je een tijdje gas terug neemt?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00