...

‘Doe waar je gelukkig van wordt.’ Dit zie ik regelmatig op social media voorbijkomen. Maar het klinkt meteen zo groot en vaag. Want wat maakt jou nou echt gelukkig? Daarom zeg ik altijd: ‘Kies voor plezier’. Plezier is brandstof voor succes. Doe dat waar je blij van wordt. Follow the fun. Door dagelijks plezier te maken, zul je zien dat je je gelukkiger gaat voelen. De focus is plezier, het resultaat is geluk.

Plezier is brandstof voor succes

Plezier hebben is dus iets wat nauw samenhangt met het vieren van je successen. Het klinkt misschien flauw of kinderachtig, maar het is essentieel als je topprestaties wilt blijven leveren. Plezier is de beste brandstof tot succes. Als je datgene doet waar je echt blij van wordt, zul je merken dat het werk je nauwelijks energie kost. Dan gaat het moeiteloos, je bent blij en dat straal je ook uit naar anderen mensen. En vooral dat laatste is erg waardevol voor het realiseren van je doelen. Winnen doe je namelijk samen. Bij ieder doel dat je wilt realiseren, heb je andere mensen nodig. Doordat je iets doet wat je leuk vindt, krijg je die lach op je gezicht waardoor je ook een leuker persoon bent om mee samen te werken.

Bij stress kan het gebeuren dat plezier ontbreekt, maar stel je eens voor dat je je tijdens stressmomenten focust op hoe je die uitdaging leuker kunt maken. Of probeer vanaf nu eens te lachen als je stress ervaart. Je zult echt versteld staan van de impact ervan!

Geniet van de afdaling

Bij het stellen van onze doelen valt het me vaak op dat we de lat steeds hoger leggen. We worden strenger voor onszelf en gaan harder werken, maar daardoor verliezen we het plezier. Diep vanbinnen vond je het leuk, alleen zijn er allerlei praktische zaken bijgekomen waardoor het plezier naar de achtergrond is verdwenen. Door te genieten van de afdaling en
nog meer plezier te maken, kom je weer in de juiste flow. Het is dus belangrijk dat je na het realiseren van je doel een genietmoment inplant om het succes te vieren. Hierdoor wordt het realiseren van je doelen ook nog veel leuker!

Doe dit meteen en stel het niet uit tot een later moment. Je weet namelijk hoe het gaat, dan doe je het niet meer. Wat ik eerder al zei: het genietmoment hoeft niet groots te zijn, het mag ook klein zijn.

plezier is brandstof voor succes

Plezier maken als prioriteit

Daarnaast daag ik je uit om niet alleen een genietmoment in te plannen als je het resultaat hebt gerealiseerd, maar dat je plezier maken als prioriteit gaat zien en dit dus ook structureel gaat doen. Plezier maken is dus een belangrijk procesdoel om je resultaat te realiseren! Zowel tijdens het proces van naar je doel toewerken, als erna – als je toewerkt naar je nieuwe doel. Maak van plezier een prioriteit: plezier is de brandstof tot succes! Pak nu je agenda en plan wekelijks een genietmoment in.

De impact van plezier

Natuurlijk zit er ook een keerzijde aan alleen plezier maken. Vaak beginnen we ergens mee omdat we hier blij van worden, maar realiseren we ons niet dat er ook andere taken bij kunnen komen die we niet leuk vinden. Dit gebeurde bij een van mijn klanten, Robert, die een hoveniersbedrijf heeft. Hij is dit bedrijf gestart omdat hij het enorm leuk vindt om buiten bezig te zijn en mooie tuinen aan te leggen voor zijn klanten. Omdat hij erg goed is in zijn vak, kreeg hij steeds meer aanvragen. Hierdoor moest hij verschillende medewerkers in dienst nemen. Ineens was hij ook ondernemer, moest hij van alles voor zijn personeel regelen en zat hij meer achter zijn computer dan dat hij in de tuinen stond. Het plezier ebde weg. Hij was hiermee begonnen omdat hij zo van buitenwerken hield, maar in plaats van vakman was hij ondernemer geworden.

Lees ook: Maak plezier! Vier je overwinningen en tank bij

Toen hij tot het inzicht kwam dat hij niet meer deed wat hij echt leuk vond, is Robert zijn werk anders gaan inrichten waardoor het plezier weer terugkwam. Hij is gaan kijken van welke taken hij het minst energie kreeg en besloot ze uit te besteden. Zo nam hij iemand aan voor de administratie. Dit was voor hem een hele stap, maar hij was enorm blij met het resultaat. Want niet alleen kon zijn nieuwe werkneemster deze werkzaamheden overnemen, zij kon het nog vele malen beter!

Hierdoor werd niet alleen zijn werk weer leuker, hij werd zelf ook een fijnere collega en partner. Het had dus niet alleen impact op hem, maar ook op zijn business en zijn relatie. Eigenlijk op zijn hele leven.

Plezier is dus echt de beste brandstof voor het moeiteloos realiseren van je doelen.
Zeg eens eerlijk: maak jij genoeg plezier?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00