Het is bijna lente, maar toch wil ik deze echte wintermaaltijd met jullie delen! Tijdens mijn detox vermijd ik de gewone aardappel zonder schil. Ondanks dat ik dol ben op zoete aardappel, vervang ik de aardappel in dit recept door knolselderij. Knolselderij heeft een typerende smaak, maar ik vind dit heerlijk tot zijn recht komen in deze schotel.
Ingrediënten:
Aardappelpuree
- 1 Knolselderij
- Scheut Amandelmelk
- 1 tl Nootmuskaat
Zuurkool
- 500 gram Zuurkool
- 1 hand Rozijnen
- 1 Appel
- 1 tl Kaneel
Extra
- Geitenkaas (optineel)
- Kokosvet
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op
- Schil de knolselderij en kook deze in 16 minuten gaar. Kook ook de zuurkool in het vocht 10 minuten met de kaneel. Schil de appel en voeg de laatste 5 minuten de appel met de rozijnen toe.
- Pureer de knolselderij en voeg een scheut amandelmelk toe todat er een smeuige massa ontstaat. Voeg als laatste een theelepel nootmuskaat toe en eventueel naar smaak peper en Keltisch zeezout toe.
- Vet de ovenschaal in met kokosvet. Doe als eerste de zuurkoolmengsel in de schaal en dek deze af met de knolselderijpuree. Doe de geitenkaas over de puree als je dat lekker vindt.
- Plaats de ovenschaal 10-15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.
Eat Bioteaful!
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 23 oktober 2023
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021