zelfgemaakte melk van cashewnoten

Tijdens mijn (mini)detox gebruik ik geen producten van koemelk. Omdat koemelk de allergeen lactose bevat, wat moeilijk te verteren is, vermijden we dit tijdens de detoxperiode. Jammer, want ik vind een latte machiatto zo lekker! Voor mij is dit echt een verwennerij! Maar helaas, want tijdens de detox ook geen caffeïne.  Hier kunnen jullie lezen waarom sommige mensen last krijgen van koemelk. Zelf krijg ik last van extra slijmvorming. Net voor het sporten neem ik nooit koemelk producten om te voorkomen dat ik last krijg bij het ademen. Ik weet  dat ik gevoelig ben voor inspanningsastma, door melk te vermijden probeer ik dit te voorkomen.

Het was eigenlijk voor mij een test: “Is het lekker om melk van cashewnoten te maken”. Sinds kort heb ik namelijk een samenwerking met Gezonde Noten Kopen. Zij stuurde mij een heerlijk pakket op, met super lekkere noten. Vooral heel veel cashewnoten. Deze zijn als tussendoortje super lekker, maar zou het ook als melk lekker zijn? Missie is geslaagd: “Wat is deze melk romig zeg! Echt YUM”. Het lijkt heel moeilijk om dit te maken, maar dit is echt zo makkelijk! Eigenlijk is het gewoon hetzelfde als het maken van amandelmelk, maar dan gebruik je in plaats van de amandelen cashewnoten.

Tegenwoordig ontbijt ik ’s ochtends vaak met havermout (ik zit nu echt in de havermout periode). Je kan dit met koemelk maken, maar een veel lekkerder alternatief zonder lactose én detoxproof is: zelfgemaakte melk van cashewnoten.

Ingrediënten Cashewmelk

– 1 cup ongezout en ongebrand Cashewnoten

– 4 cups Water

Bereidingswijze

Laat de cashewnoten een nacht weken in water. Doe vervolgens de cashewnoten in de blender samen met 2 cups water (Je kan ook de staafmixer hiervoor gebruiken). Mix alles totdat de noten helemaal fijn zijn. Voeg vervolgens de overige 2 cups water aan toe. Als je het hinderlijk vind dat er kleine stukjes noot in de melk zitten, kan je de melk zeven. Je hebt hier aparte netten voor of je gebruikt hiervoor een theedoek.

Eat Bioteaful!

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00