Op het moment dat je merkt dat je lager in je energie zit, wanneer je twijfelt of zelfvertrouwen mist, stel je jezelf voortaan de volgende vraag: ‘Wil ik dit echt?’

[toc]

 

Wil ik dit echt?

Onze patronen zitten zo ingesleten, dat we onszelf amper nog deze vraag stellen.
Tijd voor een oefening zodat je leert herkennen vanuit welk deel van jouw brein jij reageert.
Probeer het maar eens.

Is het antwoord: JA

Goed bezig! Jij volgt je mensenbrein, je diepste wens. Het gevoel van onzekerheid, twijfel of laag in energie zitten dat jij nu ervaart, is onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Misschien vind je het spannend om iets nieuws te doen. Dat is prima. Kijk positief tegen dit gevoel aan. Lach even naar jezelf en besef dat jij op de goede weg bent!

Lees ook: hoe werkt het brein

Wat is de volgende stap?

Vraag je vervolgens af: welke kleine stap kan ik nu zetten om mijn doel te bereiken? Dat helpt je bij het realiseren van je diepste verlangens.

Is het antwoord: NEE

Nu word je geleid door je zoogdierenbrein. Je maakt een keuze op basis van je primaire emoties, vanuit boosheid, verdriet, blijdschap of angst – angst voor de toekomst bijvoorbeeld, of wat andere mensen van jouw keuze zullen vinden. Je ziet beren op de weg, waardoor er blokkades ontstaan op weg naar het realiseren van je doelen of diepste verlangens.

wil ik dit echt

De automatische piloot

Leer ontdekken en herkennen wanneer je op de automatische piloot leeft en hoe je op de resetknop kunt drukken! In dit artikel lees je meer over de basis breinkennis.

Structureel reflecteren, de regie nemen en de juiste koers blijven rijden dat is nodig om duurzaam te winnen – precies zoals topsporters dat doen.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00