...

Bij een routine denk je misschien aan een ochtend- of avondroutine, maar er is ook zoiets als een wekelijkse routine waarmee je écht verschil kan maken. Begin voortaan elke week met de juiste focus!

Wekelijkse routine

Bedenk aan het begin van een nieuwe week (bijvoorbeeld op zondagavond of maandagochtend) hoe je de komende dagen het verschil kunt maken. Pak een notitieboekje en schrijf op wat je intentie is voor deze week. Dit zorgt voor focus en geeft je richting.

Een intentie geeft weer hoe je jouw week wilt beleven. Dat kan te maken hebben met het doel dat je wilt realiseren, maar ook met welk gevoel je die week vast wilt houden. Zo voorkom je dat je als een kip zonder kop doorrent en je richting vergeet. Nadat je jouw intentie hebt bepaald, pak je je agenda en kijk je wat je allemaal hebt gepland. Stel jezelf bij alle afspraken de volgende vragen:

• Is dit in lijn met mijn grotere doel?

Is het antwoord ja, dan laat je deze
afspraak staan. Is het antwoord nee, zeg de afspraak dan af, delegeer hem of bedenk hoe je de afspraak anders zou kunnen invullen.

wekelijkse routine

• Heb je genoeg tijd voor jezelf, je geliefde en je gezin ingepland?

Doe dit dan meteen en zorg dat je het voor de volgende weken ook meteen doet. Je wilt later niet herinnerd worden als iemand die alleen maar aan het werk was, maar juist als iemand die aanwezig was. Je relaties hebben namelijk een enorme impact op het leveren van topprestaties. Op het moment dat je deze connectie mist, zul je zien dat het beklim- men van je berg moeizaam gaat. De basis staat nog niet goed! Daarom is investeren in je (liefdes)relaties belangrijk.

• Plan tijd in om aan je focustaak te werken.

Een focustaak is de belangrijkste taak waar je die dag aan wilt werken. Doe dit ook. Wees je bewust op welke momenten je het scherpst bent. Is dat in de ochtend, na de lunch of juist aan het einde van de dag? Plan op zulke momenten tijd in om aan je focustaak te werken.

Lees ook: Duurzaam presteren: zo win je keer op keer

• Plan tijd in om te produceren en te leren in plaats van te consumeren.

Waar wil je over vijf jaar staan? Wat heb je nodig om daar te komen? Wat wil je nog leren? Plan structureel tijd in om jezelf te blijven ontwikkelen. Zodat je echt een van de besten wordt in jouw vakgebied. Topsporters blijven zichzelf ook keer op keer verbeteren. Op het moment dat je naast het leren ook gaat produceren, leer je nog sneller.

Aangezien je nú deze blog leest, vraag ik je om ook nú deze vragen te beantwoorden. Ongeacht welk moment van de week het is. Wat is je conclusie? Kan jij wel zo’n wekelijkse routine gebruiken? Plan het dan direct in om jouw volgende week goed te beginnen!

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00