Weer OpKoerz Sanne van Paassen

Eindelijk weer eens tijd voor een update van mijzelf. Gewoon omdat ik het leuk vind om jullie te melden hoe het met mij gaat. Het gaat goed. Lees dit:  het gaat weer goed! Zoals jullie misschien wel gezien hebben op mijn social media kanalen, zit ik nu in Spanje. Ben hier bijna ruim een week op trainingskamp geweest. Wat vervelend zul je denken 😉 Lekker trainen in het zonnetje. Inderdaad, heerlijk. Alleen, (je voelt het misschien wel een beetje aankomen), als je fit bent.

Ik heb namelijk een beetje een baalperiode gehad. Tja, gewoon niet lekker gekoerst. Begon al een dag voor Koksijde. Had gewoon geen zin om te fietsen, was moe. Ik irriteerde aan mezelf. Oei, dat is geen goed teken! En ja hoor de volgende dag stond ik niet fit op. Ik had de luxe dat ik nu met de Camper van Vinken Caravans op pad kon naar de wedstrijd. Onderweg naar de wedstrijd heb ik lekker geslapen. Wat een luxe. Ik dacht, hoopte, dat het heel erg mee viel. Ik had een flitsende start ondanks dat ik achteraan stond. Maar na 3/4 van de wedstrijd, kreeg ik last van mijn buik en mijn energie was weg. Die week had ik heel veel tijd genomen om weer energie bij te tanken. Ik werd echt Zodat ik in Engeland weer kon knallen. Maar helaas was Engeland echt een flinke domper! Jeetje, dat is echt enorm lang geleden dat ik 21e ben geworden. Ik denk dat dat in mijn eerste jaar was dat ik wereldbekers mocht rijden. Bijzonder…..

Oke, misschien wel heel logisch. Als je een jaar niet gebiked hebt, dat het dan gewoon niet in een keer helemaal goed gaat. Dat wil ik natuurlijk wel…. Maar je lichaam moet natuurlijk ook wel willen meewerken.

Alleen mijn lichaam?!

Hop, hop. Op maandag na de wereldbeker in Engeland ben ik na een dag werken. . Laat kwam ik aan en dinsdag, hop, hop, de fiets op. Want daar ben ik natuurlijk hier! Biken, trainen om nog een stap te maken. Maar daar zit je dan op je fiets. Leeg, geen energie. Moe, last van mijn keel. Gewoon op. Wat moet ik nu doen? Dat is natuurlijk niet moeilijk (uhh… eigenlijk best wel, maar daar ben ik steeds beter in geworden). Gewoon rusten, niets doen. Fit worden.

Twee dagen heb ik niets gedaan. Ja, helemaal niets. Waarvan een dag zelfs mijn computer niet eens gebruikt. Gewoon niets. Weer mijn yoga op gepakt en de afgelopen weken op een rijtje gezet.

sanne van paassen

Mijn conclusies

Ik ben super trots dat ik zo’n comeback heb gemaakt. Dat ik mijn eerste koersen zo ben begonnen. Wauw! Stiekem baal ik van mijn terugval van de afgelopen twee wedstrijden (misschien ook wel logisch en natuurlijk ook te verwachten tijdens je comeback). Ik merk dat ik conditioneel nog veel stappen kan zetten. Mijn zomer was toch verre van ideaal. Dus kan nog stappen maken! Mijn benen doen niet meer pijn. Dus er zit nog veel rek in.

Maar wel iets wat me aan het nadenken heeft gezet. Ik heb er alles voor gedaan om zo ver te komen! En ga er nu nog meer aan doen om nog stappen te maken.  Ik heb een paar plannen gemaakt voor de komende periode. Plannen gemaakt in mijn hoofd, die er voor gaan zorgen dat ik meer rust krijg. Waardoor ik nog meer herstel en nog harder kan trainen. Met hopelijk als resultaat nog harder kan fietsen!

Eigenlijk toch wel cool, dat ik nu weer na kan denken hoe ik nog meer stappen ga maken zodat ik nog harder kan biken!

Soms heb je even de tijd nodig om een bepaalde periode te overzien. Te bedenken hoe je het hebt aangepakt en hoe je jezelf kan verbeteren. Zelfreflectie. Kortom een goed trainingskamp. Een trainingskamp van hard trainen, maar ook om koers te bepalen.

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00