...

Wedstrijdverslag Cape EpicWedstrijdverslag Cape Epic

In de Cape Epic hebben Sanne en Jolien inmiddels al vijf etappes achter de rug. “De afgelopen ritten waren zwaar”, kijkt Sanne terug. “Niet alleen vanwege de afstand, maar ook door de warmte. Gelukkig starten we om zeven uur in de ochtend, dus de eerste uren hebben we het koel. Later op de dag begint het echter warm te worden. Je moet dus goed eten en drinken.”

De vierde etappe was de langste rit van de totale wedstrijd, 128 kilometer. “Helaas was Jolien helemaal op. Ze had geen energie, waardoor ik me totaal aan moest passen. Maar dat doen teammaatjes voor elkaar. Ik moet zeggen dat 128 kilometer dan wel lang is en het laatste stuk was ik aardig brak. Samen met een paar mannen heb ik het kopwerk gedaan. Echter was deze dag ook slopend voor mij. Ik kon niet in een ritme rijden en heb last van mijn knieën gekregen, doordat ik teveel gepusht heb.”

Doorns
Donderdag was er weer een nieuwe dag en die ging beter. “Jolien was gelukkig opgeknapt en samen konden we een mooi tempo aannemen. Dat ging lekker. Helaas zaten er op een gegeven moment heel veel doorns in haar band. Lek! We moesten die doorns er dus uithalen, maar er bleven er helaas wat in zitten. Teveel, bleek later. Zodra je er dan een binnenband in doet blijf je lek rijden. Dat was balen en we hebben veel tijd verloren, maar wel fijn gereden. We staan nu zelfs achtste. Het is een kwestie van heel blijven en gewoon fietsen.” Meer lezen? volg de rest van onze Wedstrijdverslagen Cape Epic!

Wil jij als sporter leren hoe jij de makkelijkste sportieve winst boekt? Check hier waarom mentale training zo belangrijk is & Luister podcast over hoe je training kan optimaliseren.

Met sportieve groet, Sanne

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook.

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00