Wat is visualiseren? Visualiseren is een techniek die sporters inzetten om door middel van mentale voorstellingen een sportbeweging of situatie voor te bereiden. In hun hoofd beleven ze alvast het moment en doen ze de beweging na. Tijdens het visualiseren maak je gebruik van de zintuigen. Je ziet de situatie helder voor je, je voelt wat er in je lichaam gebeurt en je hoort ook je omgeving. Je herbeleeft echt het moment.

Het is op het begin even trainen. Althans ik had het niet meteen onder de knie. Maar ik weet ook uit mijn eigen ervaring als topsporter dat deze skill echt zo waardevol is! Door visualisatie toe te passen ben je echt optimaal voorbereid op het sportmoment waarbij je jezelf wilt overtreffen.

Hoe visualiseren?

Visualiseren kan je doen door vooraf in je hoofd te ervaren welke taak je moet gaan uitvoeren en een duidelijk beeld te creëren van een bepaalde oefening of handeling. Neem voorafgaand aan een wedstrijd of training even 2 minuten de tijd om in je hoofd beelden op te roepen van de handeling. Het is belangrijk dat je voor je gevoel dit moment ook echt beleefd.

Waarvoor gebruiken sporters visualisaties

Sporters gebruiken visualisaties om hun sportprestaties te verbeteren. Door middel van visualiseren kan je beter omgaan met spanningen, kan je techniek verbeteren of een wedstrijdsituatie nabootsen.

De kracht van sportvisualisatie

Voor de Peak Performance Podcast heb ik een podcast opgenomen over de kracht van visualiseren. Ga deze luisteren en ga met het visualiseren experimenteren.

 

 

Wil je zelf met sportvisualisatie aan de slag? Download dan de gratis sportvisualisatie die ik voor jou heb gemaakt!

WIL JIJ AAN DE SLAG MET MENTALE TRAINING?

Dan is de mental fitness bootcamp echt een aanrader! Dit is een online training waarbij je in een maand de tools krijgt zodat je de makkelijkste sportieve winst gaat boeken. Of boek een call als je kennis wilt maken voor persoonlijke coaching.

 

DIT ZIJN OOK INTERESSANTE ARTIKELEN OVER MENTALE TRAINING:

 

Aanrader: luister de Peak Performance Podcast. De podcast voor winnaars!

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00