...

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik altijd spreek over peak performance coaching in plaats van high performance coaching. Maar waarom heb ik het over peak performance in plaats van over high performance? In deze blog neem ik jullie mee in mijn zienswijze over peak performance coaching en hoe jij dit ook kan toepassen.

Waarom peak performance coaching?

Het leven, dat is pas topsport! Ook jij beschikt over de topsport mindset en door Peak Performance Coaching ontdek je hoe jij deze mindset kan activeren. Topsporters kunnen pas echt succesvol zijn als ze goed rust nemen, supercompensatie toepassen en aan de slag gaan met periodisering. Zij kunnen niet altijd op de top van hun kunnen presteren, want dan raken zij overbelast, geblesseerd, overtraind of misschien nog wel erger dat zij in een burn-out raken.

In je zakelijke carriere is dit precies hetzelfde. Door je drive en ambitie wil je vaak door blijven gaan, gas geven om keer op keer te winnen. I know, je komt hierdoor heel erg ver. Dat deed ik ook. Maar ik weet ook, of heb letterlijk ervaren, dat dit ervoor zorgt dat je niet duurzaam gaat presteren.

Met peak performance coaching help ik je duurzame topprestaties neer te zetten. Je ontdekt hoe je door juist rust te nemen en supercompensatie in te plannen je duurzaam gaat winnen en echt op een fijne manier je doelen gaat realiseren. Zonder dat je zelf opgebrand raakt, in een burn-out terecht komt, financiële problemen hebt of problemen hebt met je relatie.  Dit is wat je met peak performance coaching ontdekt.

Speciaal hiervoor heb ik de peak performance methode ontwikkeld. Dit is de methode hoe je keer op keer succesvol bent, zonder dat je jezelf opbrandt. Je ontdekt wat je echt wilt en wat echt belangrijk voor je en en dan ga je op basis van je eigen spelregels het spel spelen! Want in mijn ogen is het leven, het ondernemerschap of je zakelijke carriere een spel.

waarom peak performance ipv high performance coaching

Hoe ik werk?

In mijn coaching combineer ik de topsport mindset met winnende principes uit de wetenschap en al mijn coach sessies vinden buiten in de natuur plaats. Omdat ik geloof dat bewegen echt doet bewegen! Ik combineer mijn ervaring als topsporter, mijn master Management Economics and consumer Studies met mijn coaching opleidingen. Als ex-topsporter vind ik het tof om ondernemers en business leiders te begeleiden om structureel topprestaties te leveren. Ik help jou zakelijk te winnen, zonder privé te verliezen. Samen gaan we opzoek hoe jij het verschil kan maken op jouw manier. Laat ik even duidelijk zijn. Ik help je echt resultaten realiseren (tja, daar komt toch mijn topsport mindset naar voren), dat is de peak die je gaat realiseren.

 

Zakelijk winnen, zonder privé te verliezen

Klimmen door te dalen

Het zal je niet verbazen als ik over peak performance coaching spreek, dat ik een berg als metafoor gebruik. De top van de berg is het doel die je wilt realiseren. Net als wanneer je echt in de bergen bent, dan sta je op de top en zie je nog meer andere toppen die je ook graag wilt beklimmen.

In het dagelijks leven is dat ook zo. Als je het ene doel gerealiseerd hebt, dan wil je graag het volgende doel gaan realiseren. Misschien een doel waar je vooraf nog nooit aan hebt gedacht. Dat komt omdat je in beweging bent gekomen, waardoor je een ander gezichtsveld hebt gekregen en daardoor ook nieuwe inzichten krijgt om ook andere doelen te realiseren.

peak performance coaching klimmen door te dalen

Waarom geen high performance coaching?

Echter als je letterlijk in de bergen bent, dan zul je eerst moeten afdalen alvorens je een andere berg kan gaan beklimmen. In het dagelijks leven vergeten we dit vaak en blijven we maar doorrennen. Daarom wil ik je juist uitdagen om nog meer rust in te plannen, je overwinning te vieren (het realiseren van je doel) en de afdaling te gebruiken om te genieten en bij te tanken. Daarnaast kan je in de afdaling kijken of je nog wel op koers zit.

Dat is de reden waarom ik dus over peak performance praat in plaats van high performance coaching. De letterlijke opvatting van high performance is dat je altijd hoge topprestaties levert. Echter in mijn ogen is de afdaling essentieel, zodat je de volgende keer nog meer boven jezelf kan uitsteken. Daarom ga ik dus voor peak performance!

peak performance coaching vs high performance coaching

Hoe kan jij zelf peak performance toepassen?

1. Bepaal als eerste helder je doel

Weet je echt wat je doel is? Heb je je doel ook echt geformuleerd? En heb je dan ook op de juiste manier je doelen gesteld? Of is het eigenlijk maar vaag geformuleerd? Tja, als alles vaag is dan kan je ook niet van jezelf verlangen dat je echt je doelen gaat realiseren. Wij als mensen houden van structuur, duidelijkheid en een plan.

Maak een plan, anders wordt je onderdeel van andermans plan.

2. Bepaal je eigen spelregels

Wat is voor jou echt belangrijk? Waar krijg je energie van? Wat vind je het aller leukste om te doen? Heb je je eigen spelregels hoe je jouw doelen wilt realiseren? Of ben je alleen maar vanuit de automatische piloot aan het werk? Dat is natuurlijk zonde. Een winnaar pakt de regie en gaat zijn leven op zo’n manier inrichten hoe dit bij hem/haar past.

3. Vier je overwinningen

Hoe vier jij je doelen en overwinningen? Of blijf je maar op de automatische piloot door gaan? Je hebt je doel gerealiseerd op basis van je spelregels. Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om je overwinning te vieren. Blijf niet doorrennen, maar sta stil en geniet van dit moment.

4. Geniet van de afdaling

Dan is het nu tijd om die mooie afdaling te realiseren. Je hebt een doel gerealiseerd en nu is het tijd om de teugels te laten vieren. Dit hoeft geen maand te duren, maar gun jezelf een paar dagen de tijd om dingen te doen waar je eerder geen tijd voor hebt gehad. Waar word je blij van en heb je al lange tijd niet meer gedaan, omdat je alleen maar met je doel bezig was?

5. Tank bij in de afdaling

De afdaling is om te genieten, maar is juist ook om bij te tanken. Als je een doel gaat realiseren heb je vaak een periode hard moeten werken. Dat is natuurlijk helemaal niet erg en vooral niet als je dan tijd neemt om daarna ook bij te tanken. Zorg voor rust, zodat je fysiek en mentaal kan bijtanken.

6. Bepaal je (nieuwe) koers

Evalueren, reflecteren en door. Het is ondertussen misschien al wel duidelijk, maar door peak performance coaching wil ik je helpen dat je never ever meer op die automatische piloot neemt. Je pakt zelf de regie en bepaalt je eigen koers. Nadat je jouw doel hebt gerealiseerd maak je ook tijd om even stil te staan en te evalueren en om je nieuwe koers te bepalen. Het kan zijn dat je verder gaat op je huidige koers, of dat je juist een nieuwe koers mag bepalen.

Wil je aan de slag met peak peformance coaching? Laten we dan even bellen om kennis te maken.

Laten we bellen!

 

Wij kunnen je helpen door:

 

PS. het luisteren van de Peak Performance podcast kan ook erg waardevol zijn!

Pin voor later

wat is peak performance?

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00