Mentale training is het systematisch leren en oefenen van psychologische vaardigheden, met als doel de prestaties te verbeteren. Het gaat hierbij om het jezelf eigen maken van technieken die het gewenste gedrag versterken, of het ongewenste gedrag afzwakt. Je moet daarbij denken aan zaken als omgaan met
spanningen, vasthouden van concentratie, sturen van emoties en controleren van gedachten.

Technieken voor Mentale training zijn:

Mentale training is een verzamel naam voor alle activiteiten die gericht zijn op het leren van mentale vaardigheden met als doel het verbeteren van sportprestaties. In het dagelijks leven wordt dit ook wel ‘psychologische voorbereiding’, ‘mentale voorbereiding’, ‘mentale begeleiding’ of ‘mental coaching’ genoemd.

Sporters doen heel vaak aan fysieke training, snelheidstraining, krachttraining, technische training of tactische training. Maar juist door mentale training boek je de makkelijkste sportieve winst, zodat je je persoonlijke record gaat verbreken.

Wil jij aan de slag met mentale training?

Dan is de mental fitness bootcamp echt een aanrader! Dit is een online training waarbij je in een maand de tools krijgt zodat je de makkelijkste sportieve winst gaat boeken. Of boek een call als je kennis wilt maken voor persoonlijke coaching.

Dit zijn ook interessante artikelen over mentale training:

 

Aanrader: luister de Peak Performance Podcast. De podcast voor winnaars!

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00