Het is niet altijd makkelijk om uit te vinden waar je het beste je tijd aan kan besteden. Wat is je motivatie: doe je dingen omdat je er goed in bent? Of omdat je er energie van krijgt? Of ontbreekt het daar eigenlijk een beetje aan? Door dit tegen elkaar af te zetten, ontdek je wat werkelijk de beste motivators zijn voor jou.

[toc]

Wat is je motivatie

Ik heb het al vaker gehad over energiegevers en energievreters. Nu gaan we een stapje verder. Onderstaande matrix helpt je om keuzes te maken en om je tijd te besteden aan je energiegevers in plaats van aan je energienemers. Daarvoor is van belang dat je je afvraagt of je ergens (niet) goed in bent en of je er (geen) energie van krijgt. Ergens goed in zijn betekent namelijk niet per definitie dat het een goede motivator is!

Waar ben je goed in? En waar krijg je energie van?

Als ik je nu vraag:
• Waar ben je goed in?
• Waar ben je minder goed in?

En als ik je vervolgens de vraag stel:
• Waar krijg je energie van? Waar word je blij van?
• Wat kost je energie? Wat vind je frustrerend om te doen?

wat is je motivatie

Ontdek je energiegevers en energievreters

Nu gaan we deze punten combineren, om te ontdekken wat jouw energiegevers en energievreters zijn:

• Je bent er goed in en het kost je energie
stoppen of uitbesteden.

• Je bent er goed in en het geeft je energie
doorgaan en meer oefenen.

• Je bent er niet goed in en het kost je energie: 
nooit aan beginnen en afscheid nemen.

• Je bent er niet goed in en het geeft je energie:
meer gaan trainen met die lach op je gezicht.

Lees ook: Zo herken je jouw energievreters

Voorbeeld: twee van mijn energiegevers

Even een persoonlijk voorbeeld – of eigenlijk twee. Dit boek: ik ben niet goed in schrijven. Althans, die overtuiging had ik. Maar ik ben het gewoon gaan doen omdat ik er energie van kreeg. Ik voelde dat ik mijn kennis graag op papier wilde zetten speciaal voor jou. Het mooie is, gaandeweg ben ik er echt goed in geworden!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het veldrijden. Ik vond het zo leuk, maar was er totaal niet goed in. De allereerste winter dat ik aan veldrijden deed, waren mijn knieën bont en blauw. Ik lag totaal in de kreukels omdat ik zo vaak van mijn fiets viel. Maar omdat ik het zo leuk vond om te doen, bleef ik doorgaan en werd ik er steeds beter in – tot ik mezelf zelfs topsporter mocht noemen. Door te trainen (zowel fysiek als mentaal) word je beter.

Nu help ik mensen zoals jij om dit te ontdekken. Wat is je motivatie? Wat krijgt jou in beweging? Mét die lach op je gezicht, uiteraard!

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00