...

Hoogleraar psychologie Mihaly Csikszentmihalyi omschrijft flow bij sporters als de moeiteloze inspanning. Flow wordt vaak omschreven als het moment dat de sporter met zijn gedachtes nergens aan denkt. Tijdens flow gaat alles vanzelf en hoeft de sporter nergens aan te denken. Je zit dan op dit moment helemaal in the zone.

Je sport flow optimaliseren kan je bijvoorbeeld realiseren door visualiseren. Dit is een enorm waardevolle tool voor mentale training voor sporters.

Mijn flow

Mijn vriend zegt regelmatig tegen mij: ‘Als jij een rugnummer op doet, dan gebeurt er iets.’ Dit klopt nog steeds. Vroeger toen ik mijn wedstrijden reed, spelde ik mijn rugnummer op. Natuurlijk was dit een praktische handeling, maar dit was voor mij óók een mentale oefening, mijn mindsetprep. Doordat ik mijn gameplan helder heb, kan ik zomaar mijn winnaarsmentaliteit opspelden. Dit zorgde ervoor dat ik in de peak performance mindset kwam om optimaal te presteren in een wedstrijd.

Wat is flow bij sporters

In deze video vertellen een aantal topsporters over het moment dat zij in flow waren.

Ontdek jouw sportflow tijdens het sporten? Download de gratis sportvisualisatie die ik voor jou heb gemaakt en ontdek hoe je nog meer kan gaan sporten!

Mentale training is een belangrijk onderdeel hoe sporters ervoor kunnen zorgen om in hun flow te komen.

WIL JIJ AAN DE SLAG MET MENTALE TRAINING?

Dan is de mental fitness bootcamp echt een aanrader! Dit is een online training waarbij je in een maand de tools krijgt zodat je de makkelijkste sportieve winst gaat boeken. Of boek een call als je kennis wilt maken voor persoonlijke coaching.

DIT ZIJN OOK INTERESSANTE ARTIKELEN OVER MENTALE TRAINING voor sporters:

 

Aanrader: luister de Peak Performance Podcast. De podcast voor winnaars!

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00