...

Waarom is je lichaam voelen zo belangrijk? Waarom is het zo belangrijk dat je een goede connectie hebt met je lijf? Is dit alleen als topsporter belangrijk? Of juist ook in het dagelijks leven? Als ondernemer of ambitieuze professional? In dit podcast interview met haptonoom Cecile Timmermans, neemt zij ons mee waarom het zo belangrijk is dat wij juist in het dagelijks leven ons lichaam goed mogen voelen. Lees hieronder meer over waarom je lichaam voelen belangrijk is.

Als eerste mijn vraag: “Wat voel jij nu in je lichaam als jij dit leest?” Ben jij jezelf bewust wat er in je lichaam gebeurd? Vaak zijn we actief op de automatische piloot en vergeten of negeren we juist datgene wat er in je lichaam gebeurd. Zelf weet ik hier alles van. Dit heeft bij mij een heftige blessure opgeleverd tijdens mijn sportcarriere. Dat gun ik echt niemand, daarom vind ik het zo belangrijk dat ook jij jezelf hiervan bewust wordt!

Luister hier heel mijn verhaal over dat ik niet voelde wat er in mijn lichaam gebeurde. 

Waarom je lichaam voelen belangrijk is

Wanneer jij nog beter geconnect bent met jezelf is het makkelijker om je intuitie te volgen en kan je keer op keer topprestaties neerzetten. Daarnaast voorkom je blessures en andere vage klachten.

Ik heb ook een fijne behandeling van Cecile mogen ontvangen, waarbij ik heb ervaren hoe mijn lichaam onder stress reageert. Onder stress kunnen we verschillende systemen onderscheiden: fight, flight, freeze. Ik dacht dat ik in stress fight zou komen onder stress. Maar het bleek dat ik enorm in de freeze stand kwam. Ik bevroor en verkrampte helemaal. Ik ging ook bewust sturen met mijn hoofd en probeerde het te verminderen, wat niet lukte. Door juist veerkracht te creëren, kan je op een goede manier met stress omgaan.  Het lukte door de begeleiding van Cecile meer verbinding te maken met de handen van Cecile en hierdoor werd mijn lichaam ik soepeler. Dit heb jij nodig om echt in de juiste vibe te komen en blijven. Luister het podcast interview waarom het voelen van je lichaam belangrijk is!

Luister ook naar het interview met zangeres Nicoline Pouwer.

Interview over waarom je lichaam voelen met Cecile Timmermans

Een interview over hoe jij nog meer op je intuïtie kan vertrouwen, hoe jij goed kan leren voelen en waarom dit belangrijk is.

De meest belangrijke inzichten van dit interview zijn

  • Je eigen vuurtje laten branden is enorm belangrijk!
  • Je krijgt de tools hoe jij je lichaam nog beter kan leren voelen.
  • Vertrouwen op je intuïtie, hoe doe jij dat?
  • Hoe jij je gedrevenheid op de juiste manier kan inzetten, zonder jezelf voorbij te lopen.
  • Jij hebt de keuze om te handelen vanuit angst of liefde. Voor welke kies jij?
  • Wat doet stress met je lichaam?
  • Waarom is veerkracht essentieel.
  • Vertraging is zo goed voor je lichaam.
  • Als een kind klachten heeft kan het zijn dat een van de ouders ook nog onverwerkte klachten heeft.
  • Angst is besmettelijk.

Luistertip: de podcast met Thomas Dekker, Marieke van Altena (van Mindful Cycling) of vind hier al mijn podcasts

Meer over Cecile Timmermans

Luister hier het interview met mijn trainster Wilma Franken over hoe jij goed kan trainen in combinatie van een baan!

Luister hier het interview over waarom je lichaam voelen belangrijk is met Cecile Timmermans

Andere topics besproken in de podcast: 

 

 

Join the club!

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcast!

waarom je lichaam voelen

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00