Een erg waardevolle tool om erachter te komen wat je echt wilt, is stilte.
Je kunt op verschillende manieren met stilte starten. Ik zal hieronder vier suggesties geven. Maar het belangrijkste is dat je zelf ontdekt welke manier het beste bij je past – jij bepaalt je eigen spelregels! Maar eerst vertel ik je: waarom is stilte belangrijk?

[toc]

Waarom is stilte belangrijk?

Door stilte op te zoeken, kom je tot rust, komen creatieve ideeën naar boven en krijg je nieuwe inzichten. Stilte is een zeer fijne tool voor een goede mind-bodyconnectie, maar ook om jezelf beter te leren kennen. Zo ontdek je hoe je ego – oftewel je zoogdierenbrein – aan het woord is.

Vier manieren om met stilte te starten

Probeer het eens met een van deze vier manieren:

1 Ga in een gemakkelijke houding zitten, sluit je ogen en focus op je ademhaling.

Op het moment dat je afgeleid bent, breng je de focus weer terug naar je ademhaling. Wees hierbij lief voor jezelf, het is heel normaal dat je gedachten soms afdwalen. Stuur ze gewoon rustig weer terug.

waarom is stilte belangrijk

2 Focus op een zin of woord met je ogen dicht.

Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een affirmatie of een woord gebruiken. Een affirmatie is een gedachte die je bewust oproept. Hoe vaker je een gedachte hebt, hoe meer je hierin gaat geloven. Daarom helpt het om bewust positieve gedachten op te roepen door een affirmatie te gebruiken.

Voor mij werkt het persoonlijk erg goed als ik mezelf focus op ‘I AM’. Dat doe ik niet hardop, maar in mijn hoofd: I am, I am, I am, I am, I am…
Andere sterke zinnen zijn:
• Ik ben sterk
• Ik geniet
• Ik leef
• Ik straal

Lees ook: Mentaal energie tanken

3 Ga zitten en hou je ogen juist open.

Staar ergens naar en tel je ademhalingen. Je telt tot tien ademhalingen. Als je afgeleid raakt door een gedachte, begin je opnieuw. Doe dit zonder te oordelen. Je zult zien dat dit echt trainen is. Maar het gaat heel waardevol voor je zijn!

4 Zit gewoon en observeer wat er gebeurt.

Als er gedachten opkomen, richt je je aandacht weer op je ademhaling. Je ziet gedachten als wolkjes die voorbijdrijven. Het is heel normaal dat deze gedachten opkomen, dus oordeel er vooral niet over.

Welke manier spreekt jou het meest aan?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00