...

In deze Podcast-aflevering: discipline zorgt voor rust en vrijheid.  Hier wordt het belang van discipline besproken en hoe het kan zorgen voor rust en vrijheid in ons leven. De host, Sanne Van Paassen, deelt haar persoonlijke ervaringen met discipline als voormalig topsporter en hoe ze de negatieve associaties met discipline heeft kunnen omzetten in een krachtig hulpmiddel. Laten we dieper ingaan op de inzichten die voortkomen uit deze aflevering en hoe discipline kan bijdragen aan rust en vrijheid in ons dagelijks leven en hoe jij dit toepast. Lees snel verder over ‘Waarom is discipline nodig?’

Waarom is discipline nodig

Sanne benadrukt hoe discipline haar heeft geholpen om succesvol te zijn als topsporter. Het combineren van discipline en doorzettingsvermogen zorgde voor structuur en toewijding, wat resulteerde in haar successen. Echter, ze wijst ook op de keerzijde van overmatige discipline – de fysieke tol die het nam op haar lichaam. Dit benadrukt het belang van een evenwichtige benadering van discipline en zelfzorg.

Lees blog over heb liefdevol schijt!

Discipline en Rust:

Een interessant perspectief dat Sanne naar voren brengt, is hoe discipline kan leiden tot rust in ons leven. Door discipline te combineren met het vermogen om naar ons lichaam te luisteren, wordt het een bron van stabiliteit en rust. Het biedt een fundament waarop we kunnen vertrouwen, waardoor we minder hoeven na te denken over alledaagse taken. Dit inzicht laat zien dat discipline niet per se synoniem is aan stress of drukte, maar juist kan bijdragen aan innerlijke kalmte.

Discipline en Vrijheid:

Naast rust benadrukt Sanne ook hoe discipline kan leiden tot vrijheid. Door een routine op te bouwen en discipline toe te passen in verschillende aspecten van ons leven, hebben we de vrijheid om te groeien en te presteren op een duurzame manier. Discipline stelt ons in staat om bepaalde doelen te bereiken zonder constant twijfel te ervaren, wat een gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen oplevert.

Het Belang van Zelfreflectie:

Sanne moedigt luisteraars aan om zelfreflectie toe te passen op hun discipline. Ze stelt de vraag: waar in ons leven hebben we behoefte aan meer discipline? Het herkennen van eventuele weerstand tegen discipline kan aanzetten tot dieper zelfonderzoek. Sanne moedigt aan om te bepalen of onze acties voortkomen uit oprecht verlangen of dat we worden gedreven door externe verwachtingen.

De Balans Vinden:

Een belangrijk punt dat naar voren komt, is het belang van het vinden van een balans tussen discipline en intuïtie of het luisteren naar je gevoel. Sanne benadrukt dat het niet gaat om klakkeloos handelen, maar eerder om het bewust combineren van discipline met het vermogen om op ons gevoel te vertrouwen. Dit evenwicht stelt ons in staat om doelgericht te handelen zonder de verbinding met ons innerlijke kompas te verliezen.

Dus waarom is discipline nodig?

De Podcast-aflevering over ‘waarom is discipline nodig ‘is een eye-opener voor velen, waarin het belang van discipline voor rust en vrijheid wordt belicht. Sanne van Paassen  deelt haar persoonlijke worstelingen en successen, waardoor luisteraars worden aangemoedigd om hun eigen relatie met discipline te heroverwegen. De aflevering biedt waardevolle inzichten over het creëren van een gebalanceerde benadering van discipline, wat kan leiden tot innerlijke rust en vrijheid in onze dagelijkse levens.

Het is duidelijk dat discipline niet alleen draait om strengheid, maar eerder om het weten wat je echt wilt in combinatie met het luisteren naar je gevoel. Sanne zegt altijd: ‘winnaars hebben een plan én sturen met gevoel’. Door bewust discipline toe te passen en tegelijkertijd te luisteren naar ons innerlijke gevoel, kunnen we een staat van harmonie bereiken waarin rust en vrijheid gedijen. Wil je meer ontdekken ‘Waarom is discipline nodig’ lees dan het boek ‘Het leven, dat is pas topsport’. Dit boek stond maar liefst 18 dagen op #1 bij Managementboek.

Hoe kan ik je verder helpen?

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00