Vorige week heb ik je de basiskennis over ons brein gegeven. Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Nu je weet hoe ons brein werkt, is het goed om wat zelfkennis op te doen, zodat je de juiste koers kunt bepalen. Wie ben je? Wat zijn je kernwaardes? En waarom doe je wat je doet? Ontdek het met deze vragen voor zelfkennis.

[toc]

Vragen voor zelfkennis

Sta allereerst stil bij de volgende vragen om je zelfkennis te vergroten. Dat maakt het makkelijker om je eigen koers te bepalen. Met deze vragen ontdek je wie je echt bent, zonder je werk, zonder je prestaties, en wat jouw unieke kwaliteiten en passies zijn.

Lees ook: Hoe werkt het brein? Basis breinkennis

Wie ben ik?

• Wat zijn je talenten?
• Waar ligt jouw passie?
• Waar kun jij ‘s nachts voor wakker gemaakt worden?
• Wat zijn de eigenschappen die jou zo leuk en uniek maken?

vragen voor zelfkennis

Vraag het je omgeving

Misschien vind je het lastig om meteen antwoord te geven op deze vragen. Wat kan helpen is om aan je partner, familieleden of vrienden te vragen of ze jouw kwaliteiten en/of valkuilen kunnen benoemen. Veel dingen zijn voor jou zo normaal, waardoor jij er misschien wel niet bewust van bent. Waarschijnlijk zullen zij je de mooiste dingen vertellen! Ik kan me voorstellen dat dit misschien wel een beetje ongemakkelijk is, maar stel jezelf kwetsbaar op en ga het gesprek aan.

Ik had je toch al gezegd dat ik je uit je comfortzone ging halen? 😉

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00