...

voordelen sport

Sporten is voor mij echt een verslaving. Als ik een langere periode niet kan sporten, dan wordt ik echt niet gezelliger. Een dag lukt nog wel, maar langer…. Dat is echt te lang! Daarom heb ik tijdens mijn blessure veel andere sporten uitgeoefend. Ik besef steeds meer wat de voordelen zijn van het sporten. Ja, deze zijn er echt…. Of ben je daar al achter? Hier een overzicht van mij voordelen van het sporten.

Mijn Voordelen van sporten

Meer energie

Dit klinkt misschien bizar, maar sporten levert ook weer energie op. Door het sporten wordt je conditie verbeterd en stijgt je uithoudingsvermogen. Hierdoor zullen je dagelijkse dingen uiteindelijk minder moeite gaan kosten. Toch heerlijk!

Ontgift

Door het sporten ga je zweten, waardoor je lymfestelsel wordt geactiveerd. Hierdoor worden je afvalstoffen afgevoerd. Dit draagt bij aan de ontgifting van je lichaam. Goed voor tijdens een detox.

Ontspanning

Even met je gedachte met totaal iets anders bezig zijn dan het dagelijkse leven. Heerlijk vind ik dat! Dit heb ik soms echt even nodig. Nu ben ikzelf aan het zwemmen, wat mijn volledige aandacht vraagt. Dat is echt ontspanning! Je maakt je hoofd leeg en je lichaam maakt nog eens stoffen aan die voor de ontspanning zorgen.

Sociale cohesie

Samen sporten is gezellig. Ook versterkt sporten het groepsgevoel. Tevens ontmoet je met een sporten nieuwe mensen, waar uiteindelijk mooie vriendschappen uit voort kunnen komen,

Kick

Hoe gaaf is dat als je iets binnen je sport hebt bereikt wat je vantevoren misschien wel nooit verwacht had. Als je naar een doel toewerkt en dat dit dan lukt. Dat geeft zo’n geweldig gevoel! Tja, en dat smaakt dan naar meer… Sporten kan echt

Mentale weerbaarheid

Sporten heeft niet alleen effect op ons fysiek, maar ook op onze mentale weerbaarheid. Je zelfvertrouwen wordt vergroot doordat je steeds vooruitgang ziet in het sporten. Ook vergroot sporten je doorzettingsvermogen. Fijn voordeel toch?

Je ziet er mooier uit

Sporten is goed voor je gezondheid. Hierdoor blijf je of kom je weer in shape en je lichaam gaat er strakker uit zien! Weet je, je gaat er door stralen 😉 

Beter slapen

Door te sporten zorg je ervoor dat je moe en voldaan bent, waardoor je lekker kunt slapen.

Feel Good Hormonen

Sporten zorgt ervoor dat er een stofje aangemaakt wordt waardoor je gelukkig gaat voelen. Dit is een betere vorm van antidepressiva 😉 Daarom is sporten ook zo verslavend!

Genoeg redenen om dus lekker te sporten! Mijn grootste reden om te sporten is dat ik het echt leuk vind, mijn ontspanning. Ik geniet ervan als ik buiten door de natuur fiets. Wil jij graag gaan sporten? En weet je niet hoe? Volgende week komt er een blog met tips online. Mocht je voor nu alvast vragen hebben, laat het mij weten.

Wat zijn jou voordelen van het sporten? Mis jij iets in mijn rijtje?

Feel Bioteaful!

Bron Foto: Cor Vos

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00