Heb jij hard gewerkt om je doel te bereiken? Dan ben ik onwijs trots op je! Maar vergeet niet: vier je overwinning. Als je dit overslaat, ligt gevaar zelfs op de loer!

Vier je overwinning

Als je op de fiets letterlijk een berg beklimt, kun je bovenop de berg even stilstaan. Je kijkt om je heen en geniet van het uitzicht. Je bent trots dat je bovenop die berg staat. Als je vervolgens in de afdaling zit, geniet je van het landschap en van de mooie afdaling. Je neemt de tijd om bij te tanken, je drinkt en eet wat, zodat je weer hersteld bent voordat je aan de volgende klim begint.

Dat is in het dagelijks leven net zo. Toch zie ik dat deze stap vaak wordt overgeslagen. Daarom adviseer ik je wanneer je je doel hebt bereikt: vier het en tank bij in de afdaling!

vier je overwinning

Waarom je overwinningen vieren

Er zijn zat smoesjes die je kunt gebruiken om je overwinningen niet te vieren: ‘Het is toch logisch dat ik dit heb gerealiseerd?’ ‘Zo bijzonder is het niet.’ ‘Dat doe je toch zo even?’ ‘Ik wil niet opscheppen.’ ‘Ik heb het te druk.’ ‘Dat kan toch iedereen?’ Maar het is juist heel belangrijk dat je je overwinningen viert! Het zorgt ervoor dat je dankbaar bent voor datgene wat je hebt bereikt. Als je alles als vanzelfsprekend beschouwt, ben je nooit tevreden. Zo kom je in een verkramping. Juist door stil te staan bij je overwinningen – hoe klein die misschien ook zijn – creëer je een gevoel van dankbaarheid en positiviteit, en daardoor krijg je weer die lach op je gezicht. Genieten van de reis voelt voor sommigen misschien als ‘zinloos’, maar het vormt de basis tot nog meer groei waar je je na het feestje en het rustmoment natuurlijk weer op mag richten.

Door stil te staan bij je overwinningen creëer je een gevoel van dankbaarheid en positiviteit. Je hóeft je overwinningen niet groots te vieren, al dat mag natuurlijk wel! Zo wilde ik van de boeklancering een groot feest maken, maar toen gooide de lockdown roet in het eten. Omdat ik het toch groots wilde vieren, heb ik er gewoon een online feest van gemaakt. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen je overwinningen op een kleine manier te vieren, door bijvoorbeeld samen met je partner te proosten op de overwinning met een goed glas wijn, door jezelf een massage cadeau te geven, een avondje naar de film te gaan of tijd voor jezelf in te plannen.

Lees ook: Maak plezier!

Ben dagelijks dankbaar voor jouw mini-overwinningen

Natuurlijk ben je dankbaar voor een ‘grote’ overwinning. Maar door ook dagelijks stil te staan bij de dingen waarvoor je dankbaar bent, zorg je ervoor dat je met een positieve mindset terugdenkt aan de mini-overwinningen van die dag. Je zult zien dat je je steeds meer bewust wordt van de mooie kleine dingen om je heen. Zoals het lekkere eten, je eigen gezondheid, de vogels die fluiten, het huis waar je in woont, je dierbaren om je heen, etc.
Door dagelijks op te schrijven waar je dankbaar voor bent, train je je positiviteitsspier. Wanneer je weet waar je dankbaar voor bent, krijg je een lach op je gezicht en zie je dat je vanuit de juiste vibe de dag begint.

Welke mini-overwinning heb jij te vieren vandaag?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00