...

In de laatste aflevering van de “Peak Performance” podcast onderzoekt Sanne het belang van commitment en de onderstroom in teamdynamiek. Ze begint met de vraag: “Met welk commitment kom jij opdagen in het team waar jij onderdeel van bent?” Dit roept belangrijke vragen op over individuele betrokkenheid, teamintenties en de impact van de onderstroom op de algehele dynamiek. Sterker nog dit beinvloed de onderstroom van de groep. Luister de podcast of lees deze blog en ontdek alles over Verbeter teamdynamiek.

Tips hoe jij de teamdynamiek verbetert

Het belang van intentie en commitment

Sanne benadrukt dat het essentieel is om bewust te worden van de intentie waarmee je deel uitmaakt van een team. Of het nu gaat om een leiderschapsprogramma of een sales- of kernsteam binnen een organisatie, de mate van toewijding en het gedeelde doel beïnvloeden sterk de teamdynamiek. Door bewust te kiezen voor een specifieke intentie, kunnen individuen en teams de onderstroom effectiever beïnvloeden.

Lees meer over voorkom familieruzie in opvolging

Werken met de onderstroom

Het concept van de onderstroom in teamdynamiek wordt benadrukt als een cruciaal element. Door comfortabel te worden met de onderstroom, kunnen teams weerstand overwinnen, persoonlijke groei stimuleren en de algehele teamontwikkeling bevorderen. Sanne benoemt dat het werken met de onderstroom niet altijd gemakkelijk is en kan leiden tot ongemak en confrontatie, maar dat het uiteindelijk vruchten afwerpt in de vorm van verbeterde teamdynamiek.

Download hier de gratis audio over bouw toplevel teams

Impact op leiderschap en teamtransformatie

Het effect van intentie en commitment op leiderschap en teamtransformatie wordt uitgelicht. Sanne deelt haar ervaring in het begeleiden van leiderschapsprogramma’s en teams, waarbij ze opmerkt dat de onbewuste afspraken die individuen en teams maken grote impact hebben op het algehele succes. Ze benadrukt het belang van het bewust worden van de impact die jouw rol en betrokkenheid hebben op het team en de noodzaak om de persoonlijke plek binnen het team in te nemen.

Het belang van bewustzijn en actie

Sanne moedigt luisteraars aan om bewust te zijn van hun gedachten, impulsen en waarnemingen in het team. Ze benadrukt dat het innemen van een actieve rol, ongeacht twijfels of ongemak, essentieel is voor een gezonde teamdynamiek. Het voorbeeld van een team waarbij de aangewezen leider zijn rol niet aannam, illustreert de impact van het niet innemen van de juiste plek binnen het team. Deze ervaring onderstreept het belang van actie en betrokkenheid, zelfs als dit oncomfortabel aanvoelt.

Teamafspraak en verschillende commitment niveaus

Sanne belicht het verschil in teamafspraak en commitment binnen verschillende soorten teams, zoals sales- versus kernteams binnen een organisatie. Ze benadrukt dat het werken met de onderstroom en persoonlijke transformatie een ander niveau van betrokkenheid vereist dan het streven naar betere prestaties in een sales team. Dit inzicht toont aan dat het identificeren en begrijpen van de verschillende afspraken en intenties binnen verschillende teams cruciaal is voor effectieve samenwerking en teamdynamiek.

Samenvatting verbeter teamdynamiek; dat doe je zo.

In deze aflevering van de “Peak Performance” podcast benadrukt Sanne het belang van commitment, intentie en de impact van de onderstroom op teamdynamiek. Door bewust te worden van de eigen betrokkenheid en teamafspraken, kunnen individuen bijdragen aan een gezonde en productieve teamomgeving. Het is essentieel om de onderstroom te omarmen, persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen en actief bij te dragen aan positieve teamtransformatie.

De aflevering nodigt luisteraars uit om hun eigen commitment en intentie binnen hun teams te evalueren en bewust keuzes te maken om de onderstroom positief te beïnvloeden. Door individuele betrokkenheid en teamdynamiek te begrijpen en te omarmen, kunnen teams naar een hoger niveau getild worden, met positieve effecten op zowel persoonlijke als collectieve groei en prestaties.

Met dit in gedachten wil ik jullie aanmoedigen om vandaag nog bewust te worden van jullie commitment in jullie teams. Bedankt voor het luisteren naar deze samenvatting van de “Peak Performance” podcast en blijf streven naar topprestaties in alles wat je doet! Succes!

Hoe kan ik je verder helpen?

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00