...

De vakantie is bijna over. Alle kinderen gaan weer bijna naar school, maar hoe ga je dat fijne vakantiegevoel vasthouden? Of misschien heb je (zoals ik) je vakantie nog te goed, maar dan is het ook fijn om te weten hoe je nu al het vakantiegevoel kan creëren. In deze blog lees je 6 tips hoe jij het vakantiegevoel kan vasthouden.

Help, ik voel me niet relaxt tijdens de vakantie!

Herken jij dit? Ik had dit wel. Toen ik vrij nam, voelde dit niet meteen als vakantie……

Ondanks dat ik mijn vakantie nog te goed heb, had ik afgelopen week een afspraakvrije week. Door mijn boeklancering had ik toegewerkt naar een piek en heb ik vol focus richting mijn doel gewerkt. Met succesn, want ik kan echt terugkijken op een geweldige boeklancering! De boeklancering was zo leuk en mijn boek ‘het leven, dat is pas topsport’ heeft zelfs 18 dagen op nummer 1 gestaan bij Mangementboek. Een droom die uit kwam!

Je kan jezelf natuurlijk voorstellen dat wanneer je een boek lanceert er vervolgens veel gebeurt. Het was behoorlijk hectisch en daardoor heb ik even een mini vakantie ingepland. Een week geen afspraken met klanten en alle rust voor mezelf! Was dit vakantie of toch niet?  Want dat is wat er vaak gebeurd, dat wanneer je vakantie hebt, echt even moet ontstressen. Hoe werkt dit? En hoe ben ik ermee omgegaan. Luister hier deze podcast:

Deze week heeft mij echt geholpen. Op het begin was het onwennig, maar daarna voelde het echt dat ik mijn batterij aan het opladen was en mijn creativiteit ging weer stromen. Ik heb zo genoten van deze week en dit fijne gevoel ga ik de komende periode vasthouden. Want wat ik eigenlijk altijd zeg: “ik heb altijd vakantie!”. Dat voelt echt zo. Dit gevoel gun ik jou ook, dus vandaar deze blog.

IK HEB ALTIJD VAKANTIE

vakantiegevoel vasthouden doe je zo:

1 Plan je vrije tijd

Dit is echt een open deur. Plan datgene wat jij echt belangrijk vindt! Plan dus echt je vrije tijd: tijd om te sporten, voor je partner, voor je kinderen, voor je vrienden. We plannen ons werk wel, maar we plannen dus niet de tijd voor datgene wat echt belangrijk is.

En laten we nu eerlijk zijn. Hoe wil jij later herinnerd worden? Als iemand die altijd hard werkt? Of als iemand die er voor zijn geliefdes was? Volgens mij als die laatste toch?

Dus plan nu eerst tijd voor jezelf in. Ik heb zo bijvoorbeeld twee middagen in de week ingepland om te gaan sporten, een avond met mijn vriend en een dagdeel voor mezelf.

2 Doe het op jouw manier

Waarom doe je wat je doet? Word je er ook echt blij van?

Sta eens stil bij de vraag: “hoe kan jij je werk leuker maken?” of “hoe kan jij het nog meer op jouw manier doen”.

Vaak leven op de automatische piloot. We doen dingen om dat het zo hoort, omdat anderen het zo doen of omdat je het zo geleerd hebt. Maar sta eens stil hoe jij de dingen meer op jouw manier kunnen doen.

Mijn coachsessies vinden altijd buiten in de natuur plaats en vaak op de mountainbike. Ja, echt altijd! Vorige week tijdens een coachsessie vroeg een van mijn klanten: “Sanne, echt bizar. Ik krijg zoveel inzichten. Hoe krijg jij het voor elkaar om mij zo snel te kunnen helpen?”.

Ik stond even perplex want dit is natuurlijk een mega compliment! Mijn antwoord was toen: “Omdat ik mezelf echt de toestemming geef om op mijn manier te werken. Sterker nog, dit voelt niet als werk. Dit voelt als een mooi gesprek dat we samen in de bossen voeren. Dan ben ik echt op mijn sterkst.”

Het vakantiegevoel houd ik vast door mezelf echt de toestemming te geven om echt op mijn manier te werken.

3 Maak een plan

Wat wil je echt? Waar word je echt gelukkig van? En hoe ga jij het verschil maken.

Vanaf nu ga je kappen met het leven op de automatische piloot en ga je de regie nemen over je leven. Dat is zo belangrijk! Dus maak een plan. Maak je roadmap en durf je dromen uit te spreken. Doordat je jouw droom uitspreekt plant je zaadjes en zul je zien dat je nog sneller je droom gaat realiseren!

Van dromen naar doen? Bestel de Peak Performance Bootcamp en ik help je letterlijk en figuurlijk in beweging komen!

4 Focus

Een ander belangrijk onderdeel om het vakantiegevoel vast te houden is dat je jouw focus gaat optimaliseren. Jij mag wereldkampioen in focus worden, zodat je sneller en efficienterer werkt, zodat je al om 15uur kunt stoppen met werken omdat je zo productief bent geweest!

Lees meer: word wereldkampioen in focus of download de energieBOOST en Focus checklist

5. Jouw tempo

Bepaal je ideale tempo en ritme.

Wanneer ben jij het meest productief? > Plan dan je focustijd in.
Wanneer kak je in? > Plan dan tijd in om te sporten.

Wees lief voor jezelf en ga voor jezelf een ritme ontwikkelen waar jij blij van word!

Lees meer: vergroot je productiviteit

life coaching voor ondernemers

6 Verander je werkplek

Wees creatief en ga eens experimenteren met je werkplek. Zo zit ik vaak midden in de natuur te werken. Mijn boek heb ik aan de rand van een beek geschreven. Heerlijke omgeving en geen internet waardoor ik echt met focus kon werken.

Geef jezelf toestemming om ook eens te experimenteren met je werkplek en ga ook eens kijken of jij je meetings buiten kan laten plaatsvinden en of dat je kan wandelen tijdens je belafspraken.

If you want a change, be the change

Ik ben erg nieuwsgierig met welke tip jij deze week nog aan de slag gaat om voor het vasthouden van het vakantiegevoel te zorgen. Wil je dat hieronder in de comments even laten weten?

 

Geniet van je vakantie!!

 

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

 

Antwoorden vind je in beweging! Ben je nieuwsgierig hoe jij op jouw manier nog meer topprestaties neer kan zetten? Focus en een hoog energieniveau zijn de basis tot succes! Download hier gratis de EnergieBOOST checklist. Of plan een gratis kennismakingscall.

 

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Pin voor later

vakantiegevoel vasthouden doe je zo

altijd vakantie

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00