4 op 4. Vier op de vier wedstrijden winnen. 21 jaar oud. Een puppie. Over wie heb ik het dan?uitdaging in de cross

Wout van Aert.

Jeetje, wat is hij een bink. Je zal het seizoen maar met zo’n seizoensstart beginnen. Een seizoenstart waar iedere veldrijder van droomt. Het bijzondere is dat hij eigenlijk nog maar in de belofte categorie hoort te rijden. Nu rijdt hij bij de elites al rond als of de andere mannen stil staan. Te bizar voor woorden! Ik baalde al dat Matthieu van der Poel geopereerd moest worden. Ik had deze strijd graag willen zien.

Super gaaf voor Wout, voor zijn team, voor zijn fans. Maar voor hoelang blijft dat gaaf voor hem en voor de fans?

Dat is iets waar ik me zorgen over maak. Hoe lang kan je het zelf leuk blijven vinden als je als 21 jarige deze vorm hebt en als je straks als 22 jarige alles hebt gewonnen binnen het veldrijden. Alles wat er te winnen valt? Blijft dit dan leuk tot je 40e net zoals Sven Nijs dat doet? Respect! Of hunkert hij naar een andere sportieve uitdaging en gaat hij dan een carriere beginnen op de weg? Of kiest hij voor het geld en blijft Wout zo jaren meedraaien in het veldrijden?

Dat is wat ik hoop… Maar er is bij mij een angst dat hij net als Zdenek Stybar en Lars Boom kiest voor een andere sportieve uitdaging de weg.

Tja, en hoe is dat voor het publiek? Toch wel saai als er een puppie met kop en schouders boven de rest uit steekt? We willen toch strijd en spanning zien?

Ik heb daar de oplossing voor! We gaan de cross gewoon leuker en uitdagender maken met een paar extra mooie onderdelen, zodat de strijd groter wordt en zodat er verschillende onderdelen zijn waarin je kan presteren.

Tijdrit. Laten we beginnen voorafgaand aan een wedstrijd met tijdrit om een ronde volle bak te rijden. De uitslag bepaalt dan vervolgens de startpositie voor de wedstrijd. Is dit niet iets voor de Super Prestige op Bpost klassement? Net voor de dameswedstrijd hebben de mannen de tijdrit en na ons starten ze met de gewone wedstrijd. Ben je er een jaar uit geweest, dan ben je verdwenen uit de ranking en is jouw startpositie poetsie! Dit is de oplossing.

Fourcross. Laten we het snelste rondje met zijn vieren gaan afleggen. Wauw, wat krijg je dan spektakel! Nummer één en twee gaan steeds door.

Ploegentijdrit. We rijden allemaal in een ploeg, maar waarom eigenlijk? Laten we met zijn allen een ploegentijdrit rijden.

Veldritmarathon. Hoe gaaf is dat? We maken het parcours groter en we gaan er een marathon van maken. Geen uur koers, maar ruim drie uur koersen? Zouden er dan anderen talenten boven water komen?

Meerdaagse Veldrit. Dit doen we eigenlijk al wel in de kerstperiode. Maar als deze wedstrijden nu allemaal voor hetzelfde klassement gelden? En als deze wedstrijden dan bovengenoemde coole onderdelen bevatten? Zou toch gaaf zijn!

Ow ja, van mijn mountainbike avonturen vond ik de tijdswaarneming van de endurogedeeltes echt heel gaaf. Een tijdsmeting over de technische gedeeltes van het parcours? Wie dit het snelste af legt? Fastest lap, bonificatie secondes, parcoursen met een chicken run. Wauw, wat kan de cross nog uitdagender gemaakt worden voor een puppie.

Of ben ik nu te ver in dromenland? Moet de cross gewoon blijven zoals deze is? En blijven mannen zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel gemotiveerd tot hun 40ste om steeds zo te blijven knallen? 

 

Feel Bioteaful

 

Liefs Sanne

 

PS. Voor degene die afvragen waarom ik het woord puppie gebruik? In het vrouwenpeleton worden de “jonge belofte dames” puppy’s genoemd.

Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Vergeet mij niet te volgen op Facebookinstagram en twitter.

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen


Nee, dank je!

Contact