Transalp op de mountainbike

Niet één, maar zeven dagen op rij koers op de mountainbike en dat ook nog eens door een zeer bergachtig gebied. Sanne deed het afgelopen week. Ze reed de voor velen bekende Transalp. Het parkoers voerde de renners en rensters via zeven etappes door de Alpen. Daarbij werden Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië allen aangedaan. Sanne reed de meerdaagse uit en dat terwijl ze pas op het allerlaatste moment besloot om te starten. “Ik heb afgelopen week een spontane actie gedaan”, zegt ze dan ook. “Na mijn twee laatste criteriums had ik weer wat last van mijn benen. Het was bijzonder balen dat de pijn er weer was. Ik heb te intensief gereden in een te korte tijd. Dat was echt een enorme tegenvaller.”

Op de planning stond eigenlijk de Thüringen Rundfahrt, een zeer heuvelachtige Duitse etappekoers op de weg. “Ik heb besloten om daar niet te rijden. Dan moet je namelijk steeds volle bak rijden en dat super intensieve deed weer enorm pijn. Omdat een teampartner van de Transalp had afgezegd, besloot ik uiteindelijk om mee te gaan en die plaats in te nemen. Gewoon om te genieten. Misschien niet de meest verstandige beslissing, maar uiteindelijk zeer geslaagd.”

Geen etappekoers op de weg dus, omdat dat teveel impact zou hebben, maar één op de mountainbike. “Misschien zullen jullie wel denken, geen etappekoers, maar wel een mountainbike meerdaagse? Dat is denk ik niet zo gek als het lijkt. Tijdens de marathon bepaal ik zelf mijn eigen tempo, terwijl bij wegwedstrijden gedemarreerd wordt en je zelf moet weg rijden. Daarnaast rijden anderen zo hard dat je mee moet en daardoor zit je veel boven je omslagpunt te werken”, legt Sanne uit. “Ik heb nu geen pijn gehad aan mijn benen en hard kunnen fietsen.”

Transalp op de mountainbike

De afgelopen week deed Sanne goed. “De Transalp was echt top. Ondanks dat ik niet goed voorbereid was, reed ik hard. Technische gezien heb ik goed gereden en de afdalingen gingen steeds sneller. Ik kreeg zelfs complimenten; ‘een vrouw die wel kan dalen’. Vanwege mijn partner moest ik mezelf wel inhouden en we hebben dus geen klassement gereden. Wel heb ik een dag alleen gereden en geknald. Toen kwam ik drie minuten achter het eerste vrouwenteam binnen. Al met al was het echt een gave ervaring. Het is fijn om te weten dat mijn benen hiermee geen pijn doen. Wie weet gaan er nog meer van zulke tochten komen.”

Zelf aan de slag?

Download het gratis werkboek om vol energie je doelen te realiseren! Wil jij als sporter leren hoe jij de makkelijkste sportieve winst boekt? Check hier waarom mentale training zo belangrijk is & Luister de podcast over naar je lichaam, zodat je optimaal in het leven staat!

Met sportieve groet, Sanne

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00