...

Herken je dit? Je bent geblesseerd en het lijkt erop dat alles tegen zit. Echt werkelijk waar alles. Je mag niet meer sporten, waarschijnlijk je grootste uitlaatklep, en je wilt toch je energie kwijt. In deze blog deel ik tips voor wielrenners bij blessure.

Tenminste dat was bij mij echt het geval! Maar hoe? Ik kon namelijk niet meer doen wat ik het allerleukste vind (fietsen was echt te pijnlijk)!!!!!!!! (Ja, echt heel veel uitroeptekens, want dat is echt frusterend…) Oké, genoeg gezeurd.

Je bent geblesseerd en bent door de eerste negatieve periode heen. Je hebt al je goede moed verzameld en gaat op zoek naar oplossingen! Op zoek naar oplossing, waardoor je weer zo snel mogelijk weer (top)sport kan bedrijven. Op zoek naar oplossingen hoe je met je blessure om kan gaan.

>>>Lees alles over hoe jij nog meer ontspannen kan sporten<<<

tips voor wielrenners bij blessure

Ik heb een overzichtje gemaakt van de dingen die mij hebben geholpen om het syndroom van loge om te gaan. Wie weet heb je er iets aan:

1. Werk met de behandelaars/therapeuten samen waar jij vertrouwen in hebt.

Heb je geen goed gevoel bij een behandelaar, dan gaat hij jou waarschijnlijk ook niet helpen. Ik spreek uit ervaring. Heb echt therapeuten vaarwel gezegd, omdat ik geen vertrouwen in hen had. Dat was echt de beste keuze, die ik heb kunnen maken.

Het syndroom van loge in je bovenbenen is een lastige blessure. Daarom had ik goede behandelingen nodig en deze heb ik gekregen bij een zeer goede fysiotherapeut, namelijk Fysio Jansen.

2. Zoek een goede masseur die jou spieren rondom jou blessure goed los kan maken.

Baat het niet, dan schaadt het niet! Dit kan heel pijnlijk zijn, zoals bij mij het geval was…. Tot huilen toe. Maar mijn spieren werden soepeler. Je doorbloeding wordt gestimuleerd wat weer positief effect heeft op je blessure.

3. Rust.

Neem de tijd om te herstellen. Je bent niet voor niets geblesseerd geraakt en je lichaam heeft nu even nodig om bij te tanken. Dit is heel lastig, maar wel de beste remedie. Ik ga ervan uit dat als je geblesseerd bent dat jou lichaam uit disbalans is. Grote kans dat dit komt door overbelasting…. Dus gun jezelf die tijd. Dat is echt heel frusterend, maar uiteindelijk werkt dat wel het beste.

>>>Rusten is ook trainen! Lees hoe jij dit nog meer kan toepassen!<<<

4. Denk ik mogelijkheden.

Ga bekijken wat je nog wel kan. Misschien kan je wel andere sporten beoefenen. Ik ben gaan kickboksen, zwemmen, krachttraining en deed aan hotyoga. Wat was dat fijn om toch te sporten zonder pijn! Daar kon ik echt van genieten. Gewoon zonder pijn…. dat was voor mij op de fiets onmogelijk.

Daarnaast heb je nu wellicht tijd voor andere dingen waar je eerst geen tijd voor zou hebben. Zo ben ik met bloggen begonnen, toen ik geblesseerd raakte. Ben zo blij dat ik hiermee gestart ben. Ook kwam ik laatst op een feestje, iedereen was helemaal verbaasd dat ik kwam. Nou ja, dat is dus het voordeel van geblesseerd zijn 😉

Er zijn nog zoveel mooiere dingen, dan alleen maar je stomme rot blessure. Geniet daar van, want deze dingen zijn ook erg leuk en pas natuurlijk ook deze tips voor wielrenners bij blessure toe!

Mentale training voor sporten is echt zo belangrijk! Hiermee kan jij als sporter echt de makkelijkste sportieve winst boeken. Na mijn blessure ben ik tot dit inzicht gekomen en heb ik de Mental Fitness Bootcamp ontwikkeld. De bootcamp om de makkelijkste sportieve winst te boeken.

Kickboksen

5. Ben positief en geniet van de kleine dingetjes die wel kunnen!

Misschien een idee om een periode een dankbaarheidslijstje bij te houden, om te kijken waar jij gelukkig van wordt! Je zult versteld staan voor hoeveel dingen jij dankbaar bent! Dit geeft jou dan weer veel meer energie voor jou herstel !

6. Geniet en ontspan

Doe leuke dingen, spreek met vriendinnen of vrienden af die je al lang niet meer hebt gezien. Ga lekker een dagje naar de sauna. Nu dat je minder sport, heb je meer tijd voor andere dingen. Maak hier gebruik van. Hierdoor ontspan, wat weer positieve invloed heeft op je herstel.

Kop op! Jouw blessure heeft ook een positieve kant. Ga met deze tips voor wielrenners bij blessure aan de slag. Tja, ik weet het makkelijk zeggen. Maar zo heb ik het tot nu ervaren. Succes ermee!

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe jij nog meer topprestaties kan neerzetten? Luister dan de Peak Performance Podcast of volg mij op Instagram.

Wat helpt jou tijdens een blessure?

Met sportieve groet, Sanne

PS. Ondertussen ben ik weer volop herstelt van mijn fysieke burnout en heb ik ervaren dat ikzelf de beperkende factor was. Ik wilde echt veel te graag topprestaties leveren. Dit in combinatie met alle andere ballen (bv studie en een eigen team runnen) die ik in de lucht hield.

Ik heb ontdekt dat je de makkelijkste sportieve winst mentaal maakt! Speciaal voor sporters heb ik de Mental Fitness Bootcamp ontwikkeld. De mentale training voor sporters waardoor jij de makkelijkste winst boekt en je persoonlijke records verbreekt. Echt een aanrader om met deze masterclass aan de slag te gaan! 

BOEK DE MAKKELIJKSTE SPORTIEVE WINST!

cursus mentale training voor sporters

pin voor later

fysieke burnout tips voor wielrenners bij blessure.

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00