High performance is onzin! Als je streeft naar high performance is de kans groot dat je jezelf opbrand, geen tijd hebt voor je gezin en dat je gezondheidsklachten krijgt. Het gaat er juist om dat je streeft naar Peak Performance. In deze blog lees je de spelregels die je mag gaan toepassen voor Peak Performance. Weet als jij je eigen spelregels bepaald, dan win je altijd! Lees in deze blog de tips voor peak performance.

Tips voor peak performance:

1 kom in beweging

Antwoorden vind je in beweging. Je bent natuurlijk niet voor niets op deze blog gekomen. Kom in actie! Als je alleen deze blog leest om het lezen, kun je er nu het beste mee stoppen. Daarmee behaal je geen resultaten. Lees dit met een bepaald doel: kom in beweging en streef dat doel na.

2 train

Ik zal heel eerlijk zijn: je zult echt moeten trainen om je resultaten te berei- ken. En daarbij moet je ook openstaan voor spierpijn. Voor het realiseren van je doelen is het nodig om uit je comfortzone te komen en dit kan leiden tot mentale spierpijn. Je bent misschien wel onzeker, je vindt het spannend of je twijfelt. Dat is niet erg. Zie het niet als een belemmering, maar juist als een kans. Als je vandaag voor het eerst begint met kracht- training, weet je ook dat je spierpijn krijgt. Dat hoort er nu eenmaal bij. Omarm dit oncomfortabele gevoel en weet dat als je vaker traint, de spierpijn steeds minder wordt. Ook je mentale spierpijn.

3 lach

Follow the fun. Lach. Maak plezier. Neem het leven niet te serieus en kies ervoor om optimaal te genieten en plezier te maken. Plezier is de brand- stof voor succes! Wees niet te streng voor jezelf en geniet van deze ont- dekkingsreis . Zo simpel is het.
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

7 tips voor peak performance

4 kom uit je comfortzone

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Om ervoor te zorgen dat je echt op jouw manier wint, moet je uit je comfortzone komen en bepaalde dingen anders gaan doen. Maar zorg er wel voor dat je in je safetyzone blijft! Wat bedoel ik hiermee? Voor je gaat sporten, is het altijd slim om je lichaam op te warmen. Bijvoorbeeld door te stretchen. Zo blijf je binnen je kunnen, maar word je wel steeds losser en kom je steeds verder. Dit kan ook in het dagelijks leven. Stretch jezelf om nieuwe dingen te doen, zodat je net buiten je comfortzone komt. Stel je niet meteen een te grote uitdaging ergens ver buiten je comfortzone. Daardoor heb je kans dat je verkrampt en het uiteindelijk niet doet. Zorg ervoor dat je in de safetyzone blijft en stretch jezelf langzaam verder buiten je comfort- zone. Verderop in dit boek zal ik je laten zien hoe je dat kunt doen.

Lees meer: pak de regie over je leven

5 wees open-minded en experimenteer

Sta open voor nieuwe kansen en nieuwe inzichten. Leer en ontdek hoe je dingen beter of anders kunt doen. Experimenteer met de tools, inzichten en oefeningen die ik in dit boek aandraag. Op het moment dat je vastge- roest zit en je dat onbewust wel prima vindt, kun je beter stoppen met lezen. Wees open-minded. Experimenteer met nieuwe dingen en onder- zoek wat het beste voor je werkt. Maar besef ook: er is geen highway to success. Míjn pad is niet het juiste of het enige pad. Ik wil je alleen aan de hand van de peakperformancemethode inspireren te onderzoeken hoe je nog sneller jouw eigen doelen kunt realiseren. Op jouw eigen manier en met je eigen spelregels.

6 doe maar normaal bijzonder

Misschien herken je de uitspraak wel: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dit idee mag je loslaten. Het kan namelijk nooit gek genoeg! Rijd je eigen koers. Je bent goed zoals je bent, dus neem je dromen en verlangens serieus, ook al zijn ze anders dan je omgeving van je verwacht. Doe maar bijzonder!

Lees meer: inspiratie over journallen

7 geef niet op

Winnaars verliezen nooit, winnaars ontdekken alleen hoe ze het beter kunnen doen. Blijf in jezelf geloven en blijf er keer op keer voor gaan. Zet door, train en daag jezelf uit om het telkens beter te doen. En vergeet niet af en toe te rusten en te genieten van het uitzicht!

 

Antwoorden vind je in beweging! Welke eerste stap ga jij nu zetten na het lezen van deze blog over de tips voor peak performance? 

 

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00