kz0z8y370yry86npy73qc55j2i7fcr

Na mijn vorige blogs is het nu tijd voor actie! Met deze tips voor meer focus kun je jouw dagelijkse focus vergroten.

Tips voor meer focus

Er zijn verschillende manieren van focus. Het onderscheid weten kan het verschil maken tussen het doen van je dagelijkse werkzaamheden (dagelijkse focus) of het leveren van een topprestatie (peakperformancefocus).

In dit artikel ga ik het hebben over die dagelijkse focus.

Dagelijkse focus verbeteren

Door je dagelijkse focus te verbeteren, krijg je in minder tijd meer gedaan. Je werkt sneller, efficiënter en je bent productiever. Hieronder vind je een aantal tips om er direct mee aan de slag te gaan:

dagelijkse focus tip #1: zet je notificaties uit!

Zet alle notificaties van je social media, whatsapp en mail uit. Neem zelf de regie en laat je niet afleiden door berichtjes die spontaan in je scherm opkomen, ook al denk je dat ze niets met je doen. Al ben je maar een fractie van een seconde afgeleid, je bent niet meer 100% gefocust op de taak die voor je ligt. Waarom zou iemand jouw focus mogen stelen? Hoe belangrijk is die persoon? Mij kun je bijvoorbeeld alleen maar direct bereiken als je me belt. En vaak genoeg zet ik mijn telefoon op vliegtuigmodus om optimaal gefocust te blijven.

dagelijkse focus tip #2: plan je focustijd

Bepaal voor jezelf als eerst wanneer jij je het best kunt focussen. Is dat in de ochtend, net na de lunch of juist pas aan het einde van de dag? Plan nu in je agenda je focustijd in.

Zoals High Performance Expert Paul Rulkens in podcast 78 zegt: ‘Eet eerst de kikker op, dan is alles wat je daarna eet makkelijker’. Start dus eerst met dat ene ding waar jij al langere tijd tegenaan hikt. Dan heb je dat maar gedaan en kun je vervolgens verder met de rest. Je zult zien dat dat gedeelte dan hartstikke meevalt.

dagelijkse focus tip #3: werk in bulk

Groepeer je taken. Doe dezelfde taken direct na elkaar. Dus schrijf niet één socialmediapost per dag, maar schrijf ze allemaal in één keer. Ga eens voor jezelf na welke taken je allemaal hebt liggen en kijk eens of je ze kunt bulken. Zelf plan ik wekelijkse themadagen in. Op zo’n themadag schrijf ik bijvoorbeeld teksten in bulk voor mijn social media, werk ik mijn mail weg, plan ik mijn podcasts in, etc. Zo werk ik veel efficiënter en heb ik dus voldoende energie voor alle andere dingen!

tips voor meer focus

dagelijkse focus tip #4: werk in fases van 25 minuten

Zoek eens uit wat voor effect het heeft om in blokken te werken. Zet de timer op 25 minuten en wijd je dan met je volledige aandacht aan je taak. Schakel desnoods je internet uit, zodat je niet afgeleid kunt worden. Als de 25 minuten om zijn, is het belangrijk dat je je ontspant. Beweeg even wat. Weg van je werkplek. Ga naar buiten, doe even een paar squats of stretches. Het is belangrijk dat je in deze vijf minuten voor een goede mind-bodyconnectie zorgt, zodat je daarna weer een blok gefocust kunt werken.

dagelijkse focus tip #5: binaural beats

Heb je hier al eens van gehoord? Dit is een bepaald soort muziek die zo is samengesteld dat je naar twee verschillende frequenties luistert. En terwijl je dit doet, produceren je hersenen een derde frequentie om het verschil tussen deze twee frequenties te compenseren. Wanneer je de muziek met oordoppen in luistert, krijg je net een beetje meer focus. Je kunt binaural beats gebruiken om de frequentie van je hersengolven te veranderen en zo je concentratie te versterken, je prestaties te verbeteren of om beter te slapen.

Lees ook: Maak je eigen gameplan

dagelijkse focus tip #6: first things first

Ondertussen heb je, wanneer je trouw mijn blogs leest, je koers bepaald en een roadmap gemaakt. Je weet wat je doel is. Grote kans dat je ondernemend bent en veel creatieve ideeën hebt. Dat kan heel fijn zijn, maar het kan ook voor enorm veel afleiding zorgen. Focus op je doel en ga recht op de finish af. Maar first things first. Welke stap ga je vandaag zetten om het verschil te maken? Doe echt alleen datgene wat nodig is om je doelen te realiseren.

Focus je op hoofdzaken en niet op bijzaken en het allerbelangrijkste is: geniet van datgene wat je aan het doen bent.

Met welke tips voor meer focus ga jij vandaag nog aan de slag?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00