...

Kan jij wel een energieBOOST gebruiken? Zou jij jezelf wel eens wat energieker willen voelen? Dat gaat jou lukken met deze tips voor meer energie!

Wil jij jezelf nooit meer vermoeid of futloos voelen?

In mijn ogen is voldoende energie hebben echt de basis voor succes! Tijdens mijn sportcarriere was ik heel bewust met mijn energieniveau bezig. Toen ik eenmaal gestopt was met mijn sportcarriere kwam ik erachter hoe belangrijk voldoende energie hebben werkelijk is! Het leven, dat is pas topsport! Lees snel verder over de tips voor meer energie. 

Opgebrand? Tips voor meer energie!

Vandaag deel ik 27 tips voor meer energie. Deze tips zijn enorm simpel en kan jij vandaag nog meteen toepassen! Ga hiermee experimenteren! Nee, niet proberen. Want proberen is bij voorbaat al een excuus. Ga het gewoon doen of ga er mee experimenteren.

Geen zin om te lezen? Luister deze podcast.

Jij bent wat jij jezelf wijsmaakt!

1. Slaap voldoende

In de nacht rust je uit. Je laadt dan je batterij op. Slaap daarom minimaal 7 uur, zodat je uitgerust de dag weer kan beginnen! Wat enorm belangrijk is dat je op de juiste manier gaat slapen. Vermijd het laatste uur voordat je schermen (tv, ipad en telefoon). Dim de lichten en ga ontspannen slapen.

Daarnaast helpt het enorm als je een fijn avond ritueel hebt. Net voordat je gaat slapen is het belangrijk dat je positief tegen jezelf praat. Vermijd negatieve zelfspraak zoals:

 • “Ik ben moe en morgen heb ik een zware dag.”
 • “Pff, zal ik morgenvroeg wel bijgetankt zijn?”

Maar zeg juist het volgende tegen jezelf:

 • ” Morgenvroeg word ik na 7 uur slapen energiek wakker!”
 • ” Ik heb zin in morgen en dan ga ik weer vol energie knallen!”
 • ” Tijdens mijn 7 uur slaap herstel ik zodat ik morgen weer met een lach op mijn gezicht kan starten!”.

Ik kan me voorstellen dat je het raar vind om bewust positief tegen jezelf te praten alvorens jij gaat slapen. Maar geloof me. Ga hiermee experimenteren en je zult direct het verschil ervaren! Door positief tegen jezelf te praten krijg je meteen een energieboost!

>>Nieuwsgierig hoe jij snel en eenvoudig je slaap verbeterd? Meld je dan aan voor deze online cursus!<<

2. Eet gezond

Voeding is de brandstof van je lichaam. Als jij geen goede voeding tot je neemt, leef je op slechte brandstof. De kwaliteit van je voeding bepaald de kwaliteit van je energie! Ga dus nog bewuster om met je voeding. Ga vullen in plaats van voeden!

Hoe doe je dat?

Wat ik zelf altijd doe is zo puur mogelijk te eten. Ik neem zo min mogelijk bewerkte voeding. Mijn voeding bestaat voornamelijk onbewerkte voeding en ik neem bewust extra groentes en fruit als tussendoortje.

Tips voor een gezonde voeding:

 • eet zo puur mogelijk
 • eet gezonde tussendoortjes
 • drink zo veel mogelijk water
 • vermijd geraffineerde suikers
 • eet ook bij de lunch groentes
 • kies voor volkoren en onbewerkt

Daarnaast vind je hier op mijn blog ook veel lekkere en gezonde recepten!

Ga echt aan de slag met deze tips voor meer energie! Dat is echt de basis tot succes! 😉

3. Eet alleen wanneer je echt honger heb

Wij zijn gewoonte dieren! Ja, ook jij! Grote kans dat jij eet omdat jij dat gewend bent! Daarom is het belangrijk dat je luistert naar je lichaam en alleen eet als jij echt honger hebt. Ik eet ’s ochtends pas echt als ik honger heb. Als ik veel heb gesport is dat meestal rond 9 uur. Anders is dat vaak pas rond half 11.

Hoe start ik de dag?

De dag start ik met een bullet-proof koffie. Ik neem in de ochtend een koffie met een dessertlepel roomboter. Dit zorgt meteen voor focus en geeft mij echt een energieboost!

recept bullet proof koffie
4. Luister naar je onderbuik gevoel

Durf naar dat stemmetje in jezelf te luisteren. I know. Dat is zo lastig! Maar ga eens experimenteren wat het voor jou betekent om naar je onderbuik gevoel te luisteren.

Hoe doe je dat?

Wees als eerste bewust van het stemmetje? Wat zegt je onderbuik gevoel? Maak je een moment mee dat je in je hoofd al een keuze hebt gemaakt dat je onderbuik iets anders aangeeft. Dat je een tegenstrijdigheid voelt? Neem deze momenten eens waar.

Ga vervolgens eens experimenteren wat het voor jou betekent om naar dit gevoel te luisteren. Maak eens een keuze op basis van je gevoel. Ik maak zelf zeer regelmatig keuzes op basis van mijn gevoel! Heel bijzonder, meestal kan ik dat dan niet goed beredeneren. Maar toch maak ik dan de keuze. Vaak blijkt achteraf dan, dat ik de goede keuze heb gemaakt.

“Het had echt zo moeten zijn!”

Wil jij leren hoe jij beter kan luisteren op basis van je gevoel? Vul dan deze vragenlijst in zodat jij kans maakt op een gratis coachcall. Maandelijks geef ik één coachcall weg.

5. Geloof in jezelf

Vertrouwen is de basis voor meer energie! Geloof in jezelf, in je eigen kunnen! Vertrouw erop dat jij tot nog meer in stat bent dan dat jij zelf nu denkt. Wees dankbaar voor wat jij tot nu toe hebt bereikt en besef dat jij dit pad hebt moeten bewandelen om datgene te leren wat jij nodig hebt!

>>Wil jij snel zelfvertrouwen tanken, dan is deze cursus echt een aanrader! <<

Jij bent tot nog meer in staat dan dat jij zelf nu denkt!

6. Omring je zelf door de juiste mensen

Jij bent echt het resultaat van de vijf mensen om je heen! Geloof me. Je omgeving heeft een enorme impact op je resultaten! Door jezelf te omringen met mensen waar jij energie van krijgt, die jou inspireren en naar de next level tillen, dan is de kans groot dat jij jezelf steeds overtreft. Ga op zoek naar een inspirerende omgeving. En nee, soms is het niet erg als je liefdevol afscheid neemt van een aantal vrienden.

Op het moment dat jou omgeving alleen maar energie kost, niet in jou geloofd, dan zal de kans minder groot zijn dat jij jezelf overtreft! Ga dus opzoek naar een inspirerende omgeving!

Luister de podcast met Ingèr Vierhout over hoe jij jezelf kan uplevelen door de juiste mensen

omring je door positieve mensen

7. Neem rust

Niet alleen als sporter is rust erg belangrijk! Maar ook in het normale leven. Door voldoende rust en ontspanning te nemen zorg jij voor balans, energie en dat jij met de juiste focus en mindset aan de slag gaat! Maar rust zorgt ook voor creativiteit en geniale ideeën! Wie heeft er nu een geniaal inzicht gekregen als je druk bent? 

Plan dagelijks me-time in. Even tijd voor jezelf, zodat je kan opladen. Dat kan door te lezen, wandelen, sporten of even niets. Het belangrijkste is dat jij dit doet vanuit ontspanning. Vanuit rust.

Rust is ook trainen! De belangrijkste training zelfs, die vaak wordt vergeten. Check hier waarom rusten ook echt trainen is en hoe jij dit kan toepassen. 

Ga echt experimenteren met deze tips voor meer energie! Dat is echt de basis tot succes! 😉

8. Neem geen geraffineerde suikers

Eigenlijk heel simpel. Eet gezond. Eet geen troep! Laat de geraffineerde suikers staan, maar kies voor natuurlijke onbewerkte suikers. Maak de keuze om alle suikers te laten staan. Altijd. Op het begin merk je dat dit misschien wel even lastig is. Maar op het moment dat dit jou lukt. Man! Dan ga jij jezelf zoveel energieker voelen. Sowieso ben jij een suikerverslaving armer.

Suiker geeft niet alleen een kortstondige energie boost waardoor je een enorme energie dip krijgt. Suiker zorgt ook voor ontstekingen in je lichaam. Veel mensen hebben vage klachten waar suiker een boosdoener van is. Heel je gezondheid zal verbeteren als jij stopt met het eten van suikers!

Nieuwsgierig naar nog meer tips van geraffineerde suikers en wil jij ook de schuilnamen weten die voor suiker worden gebruikt? Maak vandaag de keuze om hiermee te stoppen en ga het gewoon doen!

9. Stop met roken

Simpeler kan ik het niet maken. Om meer energie te krijgen is het belangrijk dat je stopt met roken. Ga dit gewoon doen! Ik hoef natuurlijk geen redenen te noemen waarom stoppen met roken belangrijk is, dat weet jezelf natuurlijk wel. Gewoon niet meer roken. PUNT.

Keep it simple.

10. Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten

Zorg ervoor dat jij voldoende beweging krijgt! We roesten vast. Letterlijk en figuurlijk. Beweging zorgt ervoor dat je ook echt in beweging komt! Ga iedere dag minimaal 30 minuten bewegen. Ga op de dagen dat je niet sport wandelen. Even naar buiten om een frisse neus te halen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat jij gedurende de dag verschillende momenten hebt dat je beweegt.

 • kom ieder uur achter je bureau in beweging
 • ga eens wandelen tijdens een meeting
 • ga staand werken
 • neem de trap in plaats van de lift
 • drink extra veel water, waardoor jij vaker naar de wc moet

11. Sport drie keer in de week

Naast bewegen is sporten ook erg belangrijk! Zoek een sport uit die jij echt leuk vind en ga minimaal drie keer in de week sporten. Dit zorgt echt voor een energie boost. Je conditie verbetert, maar ook zul jij jezelf fitter voelen en wordt je immuunsysteem beter. Tevens zorgt sporten ervoor dat jij lekkerder in je vel zit. Door het sporten maak je endorfine aan. Dit is een morfineachtige stof die werkzaam is in de hersenen, deze stof heeft een rustgevende en verminderend sombere gevoelens, oftewel het geluksstofje.

Als je begint met sporten zal het misschien nog wel als een drempel voelen. Maar geloof me, als je dit langer volhoudt dan ga jij dit positieve gevoel ervaren! Wel is het belangrijk dat jij niet iedere keer intensief sport, maar dat jij juist ook gaat genieten van een rustige duurtraining. Zie hieronder bij punt 12 de verdere uitleg.

Ga echt aan de slag met deze tips voor meer energie! Dat is echt de basis tot succes! 😉

12. Doe ook de vogelkijk training

Het is een grote mindf*ck dat we keer op keer intensief moeten sporten. Vaak zie ik dat mijn klanten het gevoel willen hebben dat wanneer zij gaan sporten “kapot” moeten zijn. Maar ik kan je zeggen, dit werkt averechts! Het is juist belangrijk dat jij gaat sporten om energie te tanken. Dat jij hierdoor een energie boost krijgt. Als jij iedere keer jezelf helemaal leeg trekt tijdens het sporten dan ben jij op lange termijn afbreuk aan het doen op je lichaam.

Daarom is mijn advies ook regelmatig de vogel-kijk-training te doen. Dat is een training waarbij het niet om snelheid gaat, maar juist om plezier en ontspanning. Jij gaat sporten zonder hartslagmeter en andere metertjes. Tijdens het sporten ga jij jezelf focussen op je neusademhaling. Je ademt in en uit door je neus. Als je dit voor de eerste keer gaat doen, zul je misschien wel ervaren dat jij niet zo hard kan gaan als je gewend bent. Echter door juist nog iets langzamer te gaan, ga jij ervaren dat het makkelijker gaat! Daarnaast ga jij de focus verleggen op datgene wat jij ziet, hoort en hoe jij jezelf voelt. Deze training is voor mij echt een eye opener geweest! Zelf heb ik op deze manier toegetraind naar de marathon. Echt, zo waanzinnige resultaten heb ik hiermee ervaren. Check ook onderstaande video om lekker te sporten wat een van de belangrijkste tips voor meer energie is.

In de podcast met Koen de Jong wordt nog meer verteld over de vogel-kijk-training en waarom sportrusten zo belangrijk is!

Zoals mijn trainster altijd zegt: “train maximaal 1x in de week intensief, zodat jij opbouwend aan het trainen bent!”. In mijn podcast heb ik Wima Franken geïnterviewd over hoe jij het beste kan trainen in combinatie met je werk. Dat is echt een aanrader!

13. Durf groots te dromen

Sta jezelf toe om groots te dromen. Echt alles is mogelijk, jij bepaald jouw eigen koers. Waar ik zelfs in geloof is dat jijzelf de beperkende factor bent! Jij zal nooit je dromen overtreffen als jij er niet in geloofd. Met het realiseren van je dromen begint dit bij jezelf.

Ik weet er alles van. Eenvoudig is het niet. Maar als jij in deze flow komt, zul je zien dat je keer op keer je dromen realiseert. Veel sneller dan jij dat verwacht.

Kan jij hierbij hulp gebruiken? Download dan dit werkboek wat ik speciaal voor jou heb gemaakt om in actie te komen! 

14. Stel op de juiste manier doelen

Belangrijkste is dat jij in beweging komt! Kom in actie om je dromen te realiseren. Wat hierbij enorm belangrijk is, is dat jij jezelf niet gaat blindstaren op het eind resultaat, maar dat jij juist ook helder hebt hoe de reis hiernaar toe gaat. Welke stappen mag jij zetten om je doelen te realiseren?

Wat ik iedereen altijd adviseer is om resultaatdoelen te stellen en procesdoelen. Welk resultaat wil jij realiseren = resultaatdoel. Hoe ga jij dit realiseren = procesdoel.

Zet nu je pen op papier en ga voor jezelf je de resultaatdoelen formuleren die jij dit jaar nog wilt realiseren. Vervolgens formuleer je voor ieder resultaatdoel minimaal drie processdoelen hoe jij dat gaat doen.

>>> Download dit gratis werkboek als jij hulp kan gebruiken bij het fomuleren van je doelen en dat jij deze ook echt gaat realiseren!<<<

15. Maak een plan om deze doelen te realiseren

Je doelen zijn helder! Fijn. Maak nu een plan. Een roadmap. Breng alles visueel in kaart, zodat jij dagelijks helder hebt waarvoor jij aan het werk bent! Mijn roadmap hangt boven mijn bureau, zodat ik precies weet waar ik mee bezig ben en welke stappen ik dagelijks kan zetten.

Daag jezelf uit om iedere dag één stap te zetten om je droom te realiseren!

Heel simpel. Blijf iedere dag actie nemen! Maak de stapjes niet te groot. Deze mogen klein zijn. Kleiner als jij misschien wel denkt! Ik zie veel te vaak mensen die halverwege afhaken. Maar blijf in jezelf geloven en blijf het doen. Blijf die meter maken!

Net als in de topsport. Niets komt aanwaaien. Topsporters hebben een plan en werken ergens heel gedisciplineerd naar toe. Doe dat ook!

Keer op keer.

Dag in dag uit.

Het geheim is om juist in beweging te blijven!

Het maken van een roadmap helpt je om in de actie modus te komen en te blijven! Check hieronder mijn roadmap.

roadmap om doelen te realiseren

Ga echt aan de slag met deze tips voor meer energie! Dat is echt de basis tot succes! 😉

16. Zet je notificaties van je telefoon uit

Snel meer energie is zelf de regie pakken over je leven. Zet alle notificaties uit! Op je telefoon en zelfs van je e-mail!

Doe dat nu 😉

Het is belangrijk dat jij focus houdt. Dat jij gefocust aan het werk gaat en dat je zelf de regie neemt in datgene wat jij wilt realiseren. We denken vaak dat we altijd bereikbaar moeten zijn. Maar laten we eerlijk zijn? Is dat ook echt nodig? En bovendien, als jij je notificaties uitzet, dan ben jij nog wel steeds bereikbaar voor te bellen.

Echt, geloof me. Dit gaat je zoveel rust opleveren! Zet nu je notificaties van je telefoon uit!

17. Douche koud!

Een snelle energieboost is om ’s ochtends koud te gaan douchen. Dit werkt zo verhelderend. Doe dat vandaag of morgenvroeg nog. Dit heeft niet alleen fysieke voordelen, maar is ook nog eens een goede oefening om je brein te trainen.

Fysieke voordelen:

 • boost je immuunsysteem
 • verbetert je bloedcirculatie
 • verbetert je lymfesysteem
 • stimuleert aanmaak van bruinvet

Mentale voordelen:

 • vergroot je wilskracht
 • je herkent de ego-stemmetjes in je hoofd
 • helpt bij depressie
 • verbetert je focus

Toch mega veel voordelen waarom jij morgen nog kan starten met koud douchen!

Gewoon doen 😉

Sinds dat ik ben gestart met koud douchen heeft dit mij echt enorm veel gebracht! Hierdoor heb ik het veel sneller koud, ben ik mezelf bewuster van mijn lichaam en mijn herstel is beter. Sowieso weet ik vele malen beter wanneer mijn ego-stemmetjes aan het woord zijn!

energie is de basis tot succes

18. Mediteer

Oke, wat is mediteren nu precies? Laten we daarmee beginnen. Ik kom er altijd achter dat er best veel lading op het woord mediteren zit. Vooral het woord “zweverig” wordt in verband gebracht met mediteren.

In mijn ogen is mediteren vooral met oprechte en open aandacht bij jezelf aanwezig zijn. Het is vooral zijn. Dat kan op verschillende manieren.

 • Stil zitten en jezelf focussen op je ademhaling.
 • Met aandacht wandelen in de natuur (stilte wandeling)
 • Met aandacht sporten (vogeltjes-kijk-training)

In mijn ogen gaat het erbij mediteren om dat je een body-mind connectie maakt. Dat jij jezelf bewust wordt van je lichaam en de gedachtes die je hebt.

Ga met mediteren experimenteren. Laat al je verwachtingen los en ga gewoon datgene doen wat goed voor je voelt. Zonder te oordelen.

In de ochtend neem ik altijd een momentje voor mezelf. Ik ga in de kamer op mijn plekje zitten. Ik sluit mijn ogen en focus me op mezelf. Ik ga voelen hoe ik me voel. Ik ga gewoon zijn.

Check onderstaande uitleg over hoe jij een meditatie/ontspanningsoefening kan doen tijdens het sporten: 

19. Doe ademhalingsoefeningen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is in mijn ogen een goede body-mind connectie er belangrijk. We mogen veel meer connecten met onszelf. Door het dagelijks leven en de rush van de dag zitten we veel te veel in ons hoofd. Hierdoor zit ons ego aan het stuur, maar dan zijn we niet meer goed in contact met ons lichaam.

Het is juist heel erg belangrijk dat je ook goed in contact staat met je lichaam waardoor jij nog beter voelt wat er in je lichaam gebeurd en hierdoor vergroot jij ook je intuïtie wat vele voordelen heeft!

Door bewuste ademhalingsoefeningen te doen, krijg je echt meer energie!

Check hier de ademhalingsoefeningen voor direct meer energie!

Persoonlijk start ik iedere ochtend met een ademhalingsoefening. Hierbij focus ik mezelf gewoon bewust naar mijn ademhaling en daarnaast focus ik mezelf tijdens het lopen vaak op mijn ademhaling.

20. Start met een krachtige ochtendroutine

Weet jij wat misschien wel een van de belangrijke tips voor meer energie is? Start met een krachtige ochtendroutine!

Ben jij iemand die de regie neemt over de dag? Of heb jij het gevoel dat jij op de automatische piloot leeft? Een krachtige ochtendroutine helpt je om met een fijn en energiek gevoel de dag te starten!

De tijdsinvestering in deze oefeningen zijn slechts 5 minuten en hierdoor ga jij vol energie en vertrouwen succesvol je doelen realiseren.

– 1 minuut squats
– 1 minuut koud douchen
– 1 minuut ademhalingsoefeningen
– 1 minuut schrijven waar jij dankbaar voor ben
– 1 minuut bepaal je focus van de dag

21. Staand bellen en werken

Zo simpel is het! Ga staand werken! Nu dat ik deze blog aan het typen ben, sta ik. Ik merk dat wanneer ik staand werk veel helderder ben en meer focus heb. Ook telefooneer ik staand. Hierdoor ben ik letterlijk in beweging, waardoor ik ook creatiever ben.

Dit is echt enorm simpel, maar heeft echt een mega impact!

Deze tips sluit aan bij de eerder genoemde sport tips voor meer energie!

22. Werk in blokken

Grote kans is dat jij een mindf*ck hebt. Want vaak denken we dat we heel productief zijn als we de hele ochtend achter elkaar werken. Maar helaas is dat niet zo. Daarom is het mijn tip, dan jij in blokken gaat werken. Ga werken in blokken van 25 minuten focus en neem vervolgens 5 minute ontspanning. Ik gebruik hier de Forest App voor. Een echte aanrader!

Daarnaast luister ik tijdens deze blokken naar binaural beats. Dat is een heel rusgevende muziek die voor deze focus zorgt!

Ow ja, en ik start de ochtend met een bullet proof koffie, die voor echt energie zorgt!

23. Doe een powernap van 20 minuten

Ga even een dutje doen. Niet te lang. Ga gewoon even liggen, ontspannen, misschien wel slapen of doe een meditatie. Als jij in de middag even een dutje doet, zul je merken dat je daarna veel meer energie hebt!

Ga hier eens mee experimenteren. Ik vind dit echt heerlijk! Alleen het is wel belangrijk dat je niet te lang blijft slapen, want dan kom je in een te diepe slaap waardoor je niet prettig wakker wordt!

24. Ga naar buiten de natuur in

De natuur is helend. Bewegen doet nog meer bewegen. Om nog meer energie te tanken, is mijn advies om de natuur in te gaan! In de natuur kom je tot rust en bovendien zorgt dit voor een goede body-mind connectie.

hardlopen in de natuur voor meer energie

26. Maak nieuwe vrienden

Je bent het resultaat van de vijf mensen in je directe omgeving. Ja, je wordt echt enorm beïnvloed door de mensen die het dichts bij jou staan! Krijg jij van hen energie? Of kosten zij juist energie? 

Als het antwoord is dat zij jou energie kosten, dan is het tijd voor actie! Ga jezelf uitdagen om nieuwe mensen te leren kennen!

DIRECT ENERGIE DOOR DEZE MASTERCLASS

Nu heb ik je deze 26 tips voor meer energie gegeven waarmee jij nu in actie kunt komen voor direct meer energie! Een hoog energieniveau is echt de basis tot succes. Door meer energie ben jij een leuker mens, heb jij meer zelfvertrouwen en realiseer jij sneller je doelen!

Omdat ik weet hoe belangrijk een hoog energieniveau is heb ik speciaal voor jou deze masterclass voor direct meer energie ontwikkeld waarmee jij je energieniveau kan verhogen.

Wil jij graag je energie snel met drie stappen laten stijgen? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

>>> JA, ik wil nog meer energie! <<<

Ik gun jou dat jij nog sneller en moeitelozer je dromen gaat realiseren. Daar help ik je graag bij. Kom in beweging en download deze masterclass.

Met welke tip voor meer energie ga jij vandaag nog experimenteren? 

Fijne dag,

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

pin voor later

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00