...

Je bent aan het werk en je merkt ineens een energiedip. Concentratie is weg.

Of je hebt zojuist met iemand gesproken en voelt jezelf ineens anders.

Je komt een ruimte in en je merkt wat een rare energie hangt hier? 

Vandaag deel ik een paar praktische tips met je hoe jij op een onzichtbare manier energie kan tanken voor meer energie en focus. Heel simpel en eenvoudig. En nee, niet door praktische tips als voldoende bewegen, gezond eten. Maar juist andere soort tips om energie te tanken. Lees hieronder alles over hoe jij energie kan tanken voor meer energie en focus.

Als je mij hier al langer volgt dan weet je dat in mijn ogen een hoog energieniveau de basis is tot succes! Het is belangrijk dat jij niet alleen over een hoog energieniveau beschikt, maar ook over de juiste energie. Dit helpt je om nog meer topprestaties te leveren. Zodat jij nog meer gaat winnen! En nee, winnen betekent niet alleen de aller beste te zijn. In mijn ogen win jij als jij echt datgene gaat doen wat jij het liefste doet!

>>Kan jij wel een energieBOOST gebruiken? Download dan deze masterclass<<

Side note/ disclaimer

Eerst even iets over mezelf, toen ik deze tips voor het eerst ging toepassen. Ondertussen al weer vijf jaar geleden tijdens mijn blessure periode vertelde mijn coach dat ik dit kon om extra snel te revalideren en om energie te tanken. Geloof me, het voelde voor mij alsof ik gek was geworden! Sowieso, waarom zou ik dit nodig hebben om nog beter te presteren en waarom draagt dit bij aan het herstel van mijn lichaam?

Maar zodra ik onderstaande oefeningen voor meer energie en focus ging doen kwamen er allerlei gekke stemmetjes omhoog. Zodra ik bij mijn coach deze oefeningen deed, nam ik echt heel mijn lichaam waar én ook de energie van anderen mensen. 

meer energie en focus

Mindf*cks

Ondanks dat had ik ervaren dat het zo waardevol was om in te tunen in jezelf, deed ik het thuis niet. Ik had gewoon die rust niet in mijn kont. Mijn egobrein bleef aan het roer staan en ik dacht dat ik het niet nodig had. Er kwamen verschillende mindf*cks (beperkende gedachtes) op:

  • Dit is toch zweverig gedoe?
  • Hier heb ik toch geen tijd voor?
  • Waarom zou ik hiervan energie krijgen? 
  • Dit gaat toch niet werken.

Zo bizar dat ik op een bepaalde manier was geprogrammeerd dat ik dit niet deed.Terwijl ik echt enorm heb ervaren wat voor impact het op mij had als ik deze oefening wel deed.

Waarom nu wel?

Nu jaren later. Tune ik dagelijks in. Het is een onderdeel geworden van mijn ochtendritueel, maar juist ook door de dag heen gebruik ik onderstaande oefeningen. Zelfs tussendoor op voorbereiding op mijn coach gesprekken, andere belangrijke gesprekken of net voor of tijdens mijn presentaties.

Wat er gebeurde waarom ik het eerder niet deed. In mijn hoofd maakte ik het allemaal groter dan dat het werkelijk is. Keep it simple en zie het als een spelletje voor jezelf! Dat is belangrijk! Maak het makkelijk voor jezelf en sta open voor deze nieuwe manieren om energie te tanken voor meer energie en focus. 

Juiste energie?

Een hoog energieniveau is de basis tot succes. Maar eigenlijk gaat het om de juiste energie! Waarom praat je nu over de juiste energie? Nou je herkent dat misschien wel. Je kunt in de gaan met die banaan vibe zitten. Je bent hard aan het werk en je kan heel de wereld aan. Voel je deze vibe? Je gaat snel, maar als je langere tijd hierin blijft zitten gaat het ten koste van je gezondheid. Je brandt op. Je raakt vermoeid. Je durft geen gas terug te nemen. Op de korte termijn ga je heel hard. Maar op de lange termijn raak je leeg.

Je kan ook in een hoge vibe zitten. Een enorme passie en drive. Maar dat je ook geniet. Fun en plezier hebt. Dat je vertrouwen hebt en dat je soms ook even gas terug mag nemen. Waardoor je op de lange termijn nog harder gaat. Dit is echt wat ik je gun. Dat je vanuit vertrouwen het spelletje speelt. Deze vibe helpt je om echt op lange termijn keer op keer topprestaties te leveren. Dit helpt je winnen! Lees hieronder alles over hoe jij energie kan tanken voor meer energie en focus.

onzichtbaar energie tanken

Tips voor meer focus en energie

In een eerdere blog heb je alles kunnen lezen over hoe jij praktische je energie niveau kan verhogen, zoals gezond eten, goed slapen, bewegen etc. Maar het kan ook anders!

Jouw mindset bepaalt hoe energiek jezelf voelt. Met deze tips pak jij de regie over je eigen energieniveau. Jij gaat zelf achter je eigen stuur zitten en beïnvloed hierdoor je eigen energieniveau. Dit is echt de basis voor jouw topprestaties. Hierdoor ga jij nog sneller en makkelijker je doelen realiseren.

1. Bepaal je eigen koers

Het is belangrijk dat je weet wat jij wilt. Dat jij je eigen doelen en dromen helder hebt. Door dagelijks stil te staan bij je dromen. Niet alleen stil staan, maar dat jij je dromen al visualiseert alsof deze werkelijkheid zijn. Hierdoor kom je in een bepaalde vibe waardoor jij met meer energie de dag in gaat!

Sta iedere ochtend even stil welke doelen je wilt realiseren! Iedere ochtend visualiseer ik het beeld alsof ik mijn dromen heb gerealiseerd en ik roep dit gevoel van excitement op. Dit zorgt voor zo’n fijne vibe zodat ik voldoende energie heb voor heel de dag!

topsport spreker mindset

2. Sta op het podium

Ga zelf figuurlijk echt op het podium staan van je leven. Jij bent het waard om je dromen te realiseren. Jij bent het waard om goed te zijn in datgene waarin jij goed wilt zijn. Jij bent het waard om zichtbaar te zijn. Kortom jij bent het waard dat jij op jouw manier nog meer gaat winnen.

Zet jezelf figuurlijk op dat podium. Ben trots op jezelf en straal met datgene wat jij aan het doen bent.

3. Ben dankbaar

Veel dingen vinden wij vanzelfsprekend. Zo jammer. Want dat is het natuurlijk niet. Ik wil je uitdagen om meer dankbaar te zijn. Schrijf dagelijks vijf dingen op waarvoor jij dankbaar bent. Weet je wat. Doe dat gewoon meteen nu. Pak pen en papier en schrijf vijf dingen op.

Heb jij het opgeschreven? Volgens mij ontstaat er nu een lach op je gezicht. Voel je die vibe? Heerlijk toch?

Door nog meer dankbaar te zijn voel jij een lichte en fijne vibe. In mijn ogen is dit de vibe vanwaaruit jij nog makkelijker en sneller je doelen realiseert. Door deze vibe verhoog je makkelijk en snel je energieniveau!

Extra tip: je kan je dankbaarheid opschrijven. Maar wat ook erg goed helpt! Zeg datgene waar jij dankbaar voor ben hardop. Wat ik zelf doe. Ik neem mijn dankbaarheid op middels de dictafoon app. Als ik iets lager in energie zit dan luister ik deze dankbaarheid na.

visualiseer dromen

4. Visualiseer

Het kan zijn dat jij met iemand in gesprek bent en dat je ineens merkt dat degene geen fijne energie heeft. Jij wordt door diegene leeg getrokken. Wat kan helpen is om een spiegel tussen jullie in te visualiseren. Alle energie wat die ander richting jou uitzend, wordt weer naar diegene terug gekaatst.

I know. Dit kan misschien “zweverig” klinken. Maar dit werkt echt! En ja, als je ooit met mij gewerkt hebt, zul je ervaren dat ik totaal niet zweverig ben.

Als jezelf merkt dat jij wat lager in energie zit. Kan je energie tanken door gewoon licht naar jezelf te sturen door dit te visualiseren. Of als je worstelt met bijvoorbeeld een bepaalde uitdaging in je bedrijf, dan kan je licht naar deze uitdaging toesturen. Ik doe dat zelf wanneer ik merk dat het ergens niet stroomt. Dan stuur ik licht naar datgene wat niet stroomt.

Al eerder heb ik een fijne podcast gemaakt over de kracht van visualiseren! Een aanrader om deze te luisteren! 

4. Is de energie wel van jou?

Deze tip is echt een eyeopener voor mij geweest! Als ik merkte dat mijn energie wat lager was, dan ging ik er atlijd van mij dat ik iets raars had gedaan. Of dat ik niet lekker in mijn vel zat. Maar soms kon ik dit niet verklaren.

Deze vraag heeft mij zo geholpen:  “is deze energie wel van mij?” .

Het kan namelijk zijn dat jij energie van anderen mensen oppakt. Niet voor niets dat je verdrietig wordt op een begrafenis, zelfs als je degene niet echt kent. Of dat wanneer je partner niet lekker in zijn/haar vel zit jij ook prikkelbaarder wordt.

Wordt hier eens bewust van! Echt geloof me. Dit kan voor jou zo’n groot verschil gaan maken!

5. Neem rust. Ga naar buiten.

Laten we wel afsluiten met een praktische tip. Deze tip slaan we vaak over. Jij kan heel praktisch, maar juist ook op een onzichtbare manier energie tanken door letterlijk naar buiten te gaan. Ga echt de natuur in. De rust. Het groen. De geluiden van de natuur. Dit doet je echt goed.

Ga bewegen en verleg de focus naar je zintuigen. Wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je? Hoe voel jij jezelf? Je zult ervaren dat je echt je batterij enorm snel oplaad als je even naar buiten gaat.

Voor mij is het in ieder geval echt een must om dagelijks naar buiten te gaan, de natuur in. Heerlijk! Hierdoor voel ik mezelf echt energiek.

Wow, dit is ondertussen echt een lange blog geworden met tips voor meer energie en focus. Super lief als jij dit helemaal tot hier hebt gelezen! Ga met deze oefeningen aan de slag. Sta open voor deze tips en ga experimenteren.

Zou jij wel een extra energieBOOST kunnen gebruiken naast deze tips? Dan heb ik nog iets tofs voor je! Speciaal voor jou heb ik de Mindset Bootcamp Masterclass gemaakt. De masterclass voor meer energie. Zodat jij snel en praktisch je energieniveau verhoogd. Echt een aanrader!

>>Ja, ik wil meer energie!<<<

Nogmaals bedankt voor het lezen van deze tips over meer energie en focus! Mocht je nieuwsgierig zijn hoe jij nog meer topprestaties kan neerzetten? Luister dan de Peak Performance Podcast of volg mij op Instagram.

Met sportieve groet, Sanne

PS. Uit ervaring weet ik dat een goed energieniveau echt de basis is voor succes. Helaas is dit bij mij ook niet altijd het geval geweest. Tijdens mijn sportcarriere heb ik veel te veel van mezelf gevraagd. Tot fysieke klachten er aan toe! Maar nu zit ik in een flow. Mijn business groeit hard, ik sta vaak op het podium en mijn website groeit hard. Zo tof. Omdat ik jou dit gun heb ik een de Mindset Bootcamp Masterclass ontwikkeld. De masterclass voor direct meer energie.

masterclass voor meer energie

Pin voor later

energie tanken door meer energie en focus

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00