...

mountainbike vakantie spanje

Ondertussen is het al weer bijna een week geleden dat ik de mountainbike vakantie in Ronda heb georganiseerd. Jeetje, wat vond ik het toch wel spannend om een week lang een groep mensen te entertainen. Het is natuurlijk voor iedereen vakantie en je wil dat iedereen het naar zijn zin heeft. Iets wat ikzelf nog nooit heb gedaan. Vantevoren was het natuurlijk even afwachten, hoe zal de groep zijn? Is het niveau verschil groot? zullen ze het erg vinden om op elkaar te wachten? Wat vinden ze van de trails en de omgeving? Hoe zorg ik ervoor dat iedereen toch vol energie aan de 101 km marathon begint?

Tja, daarom was ikzelf stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Dit is toch heel anders dan heel hard koersen!

Ik had samen met de andere gidsen mooie routes uitgezet. De eerste dag ook nog eens leuke technische oefeningen gedaan om zo de feeling op de mountainbike te krijgen. Het is toch altijd weer wennen om op de eerste dag te biken na een vliegtuig in een nieuwe omgeving.

Vervolgens hebben we nog verschillende gedeeltes van de 101 km marathon verkend die we later in de week samen zouden rijden. Zo waren we goed voorbereid op de wedstrijd.

101 km marathon ronda

Zaterdag hebben we samen de 101 km marathon gereden. Wat een belevenis wat dit! Een super zware race. 101 km, 2700 hm met 7000 deelnemers en 35 graden. Dit alles georganiseerd door het leger. Echt een heel belevenis die perfect is georganiseerd!

Voor mij was het super gaaf om samen met een groep andere naar dit evenement toe te leven. Ik wilde natuurlijk een goede prestatie neerzetten door “lekker en hard” te rijden. Dit was natuurlijk het doel voor iedereen! Gaaf om te zien dat uiteindelijk iedereen binnen zijn of haar eigen verwachting de wedstrijd heeft afgelegd. Echte toppers.
Natuurlijk kreeg ik de vraag: “Sanne, dit is toch geen trainen voor jou?” Nou, eigenlijk is dit misschien juist wel een heel goede training voor mij. Zoals jullie in mijn trainingsdagboek hebben gezien, moet ik heel veel rustige duurtraining doen. Wat wil je nog meer om zo’n rustige duurtraining te doen met zo’n leuk gezelschap? Dus ook hier wordt ik beter van. Stiekem vele uren op ee fiets gezeten. Natuurlijk ook nog eens een wedstrijd gereden die ik won, dus wat wil je nog meer 😉 En nog eens een goede sporttest gedaan, maar hier later meer over!

 

Kortom voor mij was het echt een geslaagde week en zeker voor herhaling vatbaar! =D Heb jij deze filmpjes van deze reis ook al gezien? 

Ga jij met mij volgend jaar deze uitdaging aan? 

 

Liefs  Sanne

 

Ow ja, en deze toppers wil ik graag bedanken voor deze geweldige week! 

mtb vakantie groep

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00