...

Al een tijdje geleden kwam ik deze tag tegen op de blog van Annemerel. Zij heeft een leuke blog waar ze onder andere leuke dingen deelt over haar hardloopavonturen. Een tag is een vragenlijst om zo een beter beeld van de blogger te krijgen. Ik vond deze tag meteen hartstikke leuk! Alleen het grote probleem, uhum, is dat deze tag over het hardlopen ging. Dus ik heb deze tag even helemaal wielrenproof gemaakt!

– Wanneer ben je begonnen met veldrijden/wielrennen?

Ondertussen is dat al weer een tijdje geleden, in 2002, twaalf jaar geleden.  Mijn vader ging altijd moutntainbiken op zondagochtend. Ik vond dat super gaaf en wilde ook wel een keer mee. Alleen ik had een probleem: ik had geen mountainbike. Na veel zeuren mocht ik toch een keer mee, met mijn gewone fiets. (Je weet wel, zo’n Piet Pelle citybike).  Hij beloofde mij als ik het bij kon houden met mijn gewone fiets, dat ik dan een nieuwe mountainbike zou krijgen. Dat laat ik natuurlijk niet zomaar tegen mij zeggen. Jullie kunnen het natuurlijk wel voorstellen, ik deed er alles aan om die mannen bij te houden. Ik was natuurlijk helemaal op! Maar die nieuwe fiets zou er voor mij komen, want ik wilde meer gaan fietsen. Nou ja, mijn vader kocht uiteindelijk een nieuwe fiets voor hemzelf en ik mocht op zijn oude fiets. Zo is mijn wielercarriere begonnen.

Op het begin ben ik met een ‘ groepje oude mannen’  begonnen met mountainbiken in de winter. In de zomer wilde ik natuurlijk  ook bezig zijn, dus kocht ik zelf een wegfiets (op de boerderij werkte ik om mijn geld bij elkaar te verdienen). Uiteindelijk was ik helemaal aan het biken verlingerd en wilde ik me meten met leeftijdsgenoten. Dus ben ik bij de club gegaan. Eerst in de zomer wielrennen, maar ik wilde in de winter  niet stil zitten. Zo ben ik uiteindelijk ook met het veldrijden begonnen.

Waarom ben je (in eerste instantie) gaan wielrennen?

Ik ben nooit echt een meisje meisje geweest. Doordat ik op een boerderij ben opgegroeid houd ik enorm van het buiten zijn, het buiten sporten. Daarnaast barst ik van de energie, dus is sporten ook een echte uitlaatklep voor mij! Heerlijk. Tja, waarom ik ben begonnen ben met mountainbiken; omdat ik het gewoon zo gaaf vond om door de bossen te crossen! Dat is echt ontspanning voor mij!

sanne van paassen

Mijn allereerste foto die tijdens een crosswedstrijd in Lierop is gemaakt. 

– Ben je altijd een wielrenner geweest, of stond wielrennen voor jou gelijk aan verzuurde benen?

Het was liefde op het eerste gezicht! Toen ik begon met fietsen vond ik het echt opmerkelijk dat ik op veel verschillende plekken bij mij in de omgeving kwam die zo mooi waren en die ik nog nooit had gezien. Mijn wereld werd groter door het fietsen en ik kon echt genieten van de mooie natuur. Echte ontspanning!

– Fiets je het liefste alleen of samen?

Soms vind ik het juist heerlijk om alleen te fietsen. Gewoon lekker alleen, met mijn eigen gedachtes, vijf uur op de fiets zitten! Heerlijk. Maar ook kan ik enorm genieten om samen te fietsen. Dat is afhankelijk van wat voor training ik ga doen. Daarnaast vind ik het ook niet erg om alleen op trainingskamp te gaan. Je komt altijd wel andere leuke mensen tegen en voor mij is alleen zijn ook ontspanning! 

– Wat is je favoriete fietsschoen?
Mijn Specialized schoenen waarmee ik nu mee fiets.

– Waar fiets je normaal gesproken

Meestal door de Peel. Dat is de omgeving waar ik woon. Mijn favoriete weggetje is van Helenaveen naar Griendtsveen. Gewoon super mooi om daar de natuur te zien! Ook ga ik regelmatig op trainingskamp. Mijn favoriete plekjes zijn Font Romeu in Frankrijk en Albir in Spanje.

– Wat is het gaafste rondje dat je ooit gefietst hebt (afgezien van wedstrijden)?

Samen met mijn vriend heb ik een tocht door de Alpen gemaakt met de rugzak op. Dat was zo gaaf! Gewoon super gaaf om door de bergen te biken. Wij hadden niets gepland en wisten niet waar we terrecht zouden komen. Dat avontuur vond ik echt te gek! Zeker voor herhaling vatbaar!

– Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?

In de winter was het wel koud, maar toch dacht ik dat het wel mee zou vallen. Daarom ging ik mijn training op de weg doen. Normaal als het te koud is, duik ik de bossen in. Dan is er meer beschutting en valt de kou altijd wel mee! Nu had ik blokjes training en was een behoorlijk ver van huis toen het begon te regenen, ofja hagelen. Jeetje, wat was dat koud! Ik ben echt een enorme koukleum (ja, dat als veldrijdster!). Omdat ik het weer ineens omsloeg had ik geen dikke handschoenen aan en geen regenjas bij me. Wat kreeg ik het snel koud. Gewoon te koud; mijn handen begonnen echt pijn te doen en kon bijna niet meer remmen en schakelen was ook al een probleem. Ik zat gewoon te bibberen op de fiets. Wat zal ik doen? Uiteindelijk heb ik mijn moeder gebeld om mij te komen halen. Stil staan was geen optie. Dus nog doorgereden en steeds maar afwachten totdat ik mijn moeder kon zien… rrrrr Daar was ze. Gelukkig had ze ook een dik deken bij. Jeetje, de eerste keer in mijn leven dat ik werd opgehaald tijdens het trainen.

Thuis kon ik natuurlijk niet meteen douchen. Ik had zo koud dat ik eerst op temperatuur moest komen. Herken je dit? Rrr, krijg er nu nog koud van!

– Heb je al wel eens een wedstrijd gefietst? Wat was je eerste wedstrijd?

Mijn allereerste wedstrijd was in Piershil. Een criterium bij de junioren. Wat een ervaring! Ik had geen verstand van fietsen, vooral niet van tactiek. Degene die voorop rijdt die wint (dacht ik); daarom vond ik het goed idee om heel de wedstrijd op kop te rijden. Tja, dat heb ik geweten! Tja, je moet wel iets slimmer zijn om een wedstrijd te winnen 😉

– Als je al een wedstrijd hebt gefietst, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gefietst hebt?

Voor mij is de Koppenberg veldrit echt de mooiste. Gewoon hoeveel publiek daar langs het parcours staat is echt geweldig! Dat geeft zo’n kick.De Wereldkampioenschappen in Hoogerheide of in België zijn ook zo’n gave wedstrijden! Het is gewoon gaaf om een wedstrijd door zo’n massa te rijden! Dit geldt ook voor de wereldbekerwedstrijden op de weg, zoals de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl.

– Doe je naast het fietsen ook nog andere sporten om je fietstraining te ondersteunen?

Ik vind echt veel soorten sport te gek! In de winter doe ik ook aan hardlopen voor het veldrijden. Daarnaast ben ik sinds mijn blessure ook lid van een triathlon club en ben ik gaan zwemmen. Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om heel je lichaam te trainen! Dus ik doe nu aan yoga, zwemmen en krachttraining. Over een kleine maand ga ik het hardlopen ook weer oppakken. Daarheb ik nu al weer zin in 😉

– Wie of wat is jouw grootste inspiratie op fietsgebied?

Uhm, lastig. Ik heb niet echt iemand die mijn grootste inspiratie is. Wat mij de afgelopen tijd wel inspireert is om goed naar je lichaam te luisteren. Door mijn blessure ben ik erachter gekomen dat je lichaam zelf aangeeft of het moe is of dat je nog meer kan trainen. Maar ook of je honger hebt of niet… Lastig maar dat is wel wat ik wil doen.

– Wat is de langste afstand die je ooit gefietst hebt?

Dat is een lastige! Ik denk 160 km in de Giro. Terwijl wij tijdens het wegwedstrijden maar een maximum van 140 km mogen rijden, was dat wel een verassing. Dan zie je op een bepaald moment nog 20 km staan als je denkt dat je er al zou moeten zijn. Best wel bizar! Tja, dat kan allemaal bij die Italianen 😉

– Wat is jouw grootste doel op fietsgebied?
Op dit moment is mijn grootste doel om komende winter mijn comeback te maken na mijn blessure. Ik heb ondertussen al mijn eerste wegwedstrijden gereden. Maar ben ook heel nieuwsgierig hoe de winter gaat. Als ik weer mijn oude niveau kan gaan halen wil ik natuurlijk nog een keer het wereldbekerklassement winnen  en wereldkampioen worden! Tja, grote doelen, vooral als je van een blessure terug komt. Maar als je geen doelen hebt, dan zul je er ook nooit komen. Toch? 

Wil je deze tag ook invullen? Neem de vragen dan over en laat het mij en Annemerel dan even weten (bv. via twitter)! Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhaal! 

Feel Bioteaful!

Liefs Sanne

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00