...

Lees deze blog of luister de podcast met Floor Daver over systemisch leiderschap en teamontwikkeling.

In deze recente Podcast-aflevering met Floor Daver over systemisch leiderschap en teamontwikkeling gaan onze enthousiaste host Sanne en de inspirerende gast Floor dieper in op het concept van systemisch werken in teams en organisaties. De kernboodschap? Het draait allemaal om de systemische beweging van de groep – de grotere context- boven het harde werken en de problemen van het individu. Laten we deze visie eens nader onderzoeken in de wereld van teamontwikkeling.

Systemische kijk

Het begint met het besef dat organisaties en teams niet geïsoleerd opereren; ze zijn onlosmakelijk verbonden met grotere systemen om hen heen. Floor onderstreept dit door te vermelden dat de veranderingen die zij als teamcoach nastreeft, invloed hebben op alle lagen van een organisatie. Of het nu het directieteam is of de gehele organisatiecultuur, het gaat erom het geheel mee te nemen in de opwaartse beweging.

Leiderschap met Inzicht

Een belangrijk onderdeel van systemisch werken is het leiderschap. Maar waar richten we ons op? Persoonlijk leiderschap of leiderschap binnen het systeem van de organisatie? Volgens Floor draait het om beiden, met een sterke nadruk op het leiderschap binnen de hele organisatiecontext. Zij benoemt dat het gaat om het ontwikkelen van competencies binnen het team waarbij elk lid ander gedrag gaat vertonen voor een piekprestatie, zonder noodzakelijk harder te werken.

Open Communicatie en Ruimte voor Fouten

Een ander aspect waar Sanne en Floor het over hebben, is het belang van open communicatie en een cultuur waarin fouten gemaakt mogen worden. Dit moedigt aan tot groei en ontwikkeling binnen het team. Floor deelt dat leiders moeten durven loslaten en het team de ruimte geven om fouten te maken en juist daarvan te leren.

Een waardevolle skills is actief luisteren, waardoor je nog beter navigeert in de onderstroom. Lees deze blog over actief luisteren. 

Individueel versus Groepsdynamiek

Floor raakt ook aan hoe groepsdynamiek het functioneren van een individu kan beïnvloeden. Teams kunnen een omgeving creëren waarin individuen zich kleiner maken of niet naar hun potentieel leven. Door teamcoaching en leiders die systemisch kunnen kijken, kunnen deze dynamieken aangepast worden voor een meer stimulerende werkomgeving.Overlevingsmechanismen en Triggers**
De uitzending verkent eveneens hoe context en groepsdynamiek onze overlevingsmechanismen kunnen triggeren. Als voorbeeld deelt Floor hoe ze zichzelf in verschillende groepen heeft ervaren en hoe dit haar reactie en gedrag veranderde.

Bewustzijn in Teamcoaching

De podcast sluit af met de gedachte dat het cruciaal is voor teamleden om bereid te zijn om naar zichzelf te kijken en oude patronen te veranderen. Het bewust worden van dynamieken binnen een team is een essentieel onderdeel van de reis naar verbeterde prestaties en een gezondere organisatiecultuur.

In samenvatting, de aflevering met Floor Daver onthult de complexiteit van teamontwikkeling en het belang van systemische benadering. De dialoog nodigt leiders uit om open te staan voor ontwikkeling, communicatie en persoonlijk leiderschap, om zodoende zowel op persoonlijk als op organisatieniveau te excelleren.

De 8 lessen uit de podcast met Floor Daver over systemisch leiderschap en teamontwikkeling:

1. Teamcompetenties Opbouwen: Bouw als team aan gezamenlijke competenties door gevarieerd gedrag in te zetten voor topprestaties.

2. Groepsdynamica Erkennen: Leiders en teams moeten bewust zijn van groepsinvloeden op individueel functioneren en competitieve dynamieken.

3. Bewust Leiderschap: Verken het leiderschapslandschap inclusief het werken met angstculturen en open gesprekken voor organisatorische veiligheid.

4. Openheid Creëren: Als leider open gesprekken en vragen stimuleren draagt bij aan betrokkenheid en vermindert werkgerelateerde angst.

5. Systeembewustzijn Cultiveren: Leer systemisch kijken als leider om groepsprocessen te beïnvloeden en de onderstroom te herkennen.

6. Ruimte voor Groei: Moedig als leider je team aan om te groeien door ze vrijheid en vertrouwen te geven bij fouten.

7. Leiderschap en Teamcoaching: Begrijp en beïnvloed groepsdynamiek en bouw bewustzijn op over triggers en groepsgedrag als leider en coach.

8. Van Bewustzijn naar Actie: Zet als leider inzichten om in actie door open communicatie en betere besluitvorming in het team.

Antwoorden vind je in beweging! Met alleen luisteren bereik je niets, dus met welke tip ga jij concreet in actie komen?

Hoe kan ik je verder helpen?

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00