chocolade havermout sportreep

Het is weer tijd om een heerlijk recept voor een sportreep met jullie te delen. Deze reep maakte ik ondertussen al weer een tijdje geleden, toen ik te veel bananen over had. Bananen kan ik echt niet missen in mijn keuken. De komende tijd zal ik nog wat meer lekkere recepten met jullie delen met bananen! Bananen zijn een ideale basis voor brood (zoals dit lekkere bananenbrood), pannenkoeken, toetjes, koekjes, door smoothies of juist gewoon voor mijn sportrepen.

Het liefst eet/gebruik ik bananen als ze zwart zijn. Uhh, bijna zwart zijn. Als ze goed rijp zijn dan zijn ze zoeter van smaak en bevatten de bananen meer koolhydraten. De groene bananen bevatten meer zetmeel, wat ons lichaam niet goed kan verteren. Dus naast dat zwarte bananen veel lekkerder zijn, een goede reden om deze te eten als ze (bijna) zwart zijn!

chocolade havermout sportreep

Tip Bananen

Het nadeel van bananen is dat ze bijna allemaal tegelijk rijp zijn. Dan moet je in een keer veel bananen gaan eten, of net als ik allerlei recepten bedenken waar je banaan in kan verwerken. Echt heel vervelend ūüėČ Maar wat ik echt ideaal vind: bananen invriezen. Wel is het handig dat je ze eerst pelt voordat je ze invriest. Zo heb je altijd een voorraad bananen om te gebruiken in je smoothie. Echt ideaal! Ik kook zelfs vaak grote aantallen rijpe bananen tegelijk en vries ze meteen is. Is vaak nog goedkoper ook!

Deze repen zijn een goede koolhydraten bron, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en lactosevrij! 

Ingredi√ęnten Chocolade Havermout Sportreep

  • 2 cup Havermout
  • 1/2 cup¬†Zonnebloempitten
  • 3 Bananen
  • 1/4 cup¬†Cacao Poeder
  • 1/3 cup¬†Honing
  • Kokosnootolie voor het invetten van de bakblik

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de bananen fijn en voeg hieraan de andere ingredi√ęnten aan toe. Meng alles goed door elkaar heen, totdat het een gladde massa wordt. Vet een lage ovenschaal in met kokosnootolie of gebruik bakpapier hiervoor. ¬†Doe het mengsel in de ovenschaal en plaats de repen ongeveer 20 minuten in de oven.

Check regelmatig de oven, want iedere oven is anders ūüėČ Als een sat√©prikker er droog uit komt, zijn de repen klaar!

Laat de repen afkoelen en snijd deze dan in stukjes.

Tip: Je kan deze repen ook in de diepvries bewaren. Net voor het sporten haal je de repen eruit en neem je ze mee. 

 

Feel Bioteaful!  X Sanne

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

 

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

Latest posts by Sanne van Paassen

Ben jij al lid van onze gratis community? 

Contact