...

prestatiedrank amanprana sanne van paassen

Al een tijdje geleden heb ik een detox gedaan en heb ik de cursus tot detoxcoach gevolgd. Nu kreeg ik toen vaak de vraag: “Hoe doe je dat dan; Detox en Topsport?”.   Veel mensen denken bij detox aan sapjes. Maar tijdens de detox die ik heb gevolgd, mocht ik ‘gewoon’ blijven eten. Tijden de detox vermijd ik bepaalde voedingstoffen die belastend zijn voor mijn lichaam, waaronder geraffineerde suikers. Dit is met het sporten wel lastig, je zal echt bewust met je voeding bezig moeten zijn, om geraffineerde suikers te vermijden. In bijna alle commerciële sportproducten zitten geraffineerde suikers. Ook nu dat ik gestopt ben, gebruik ik nog steeds sportdrank zonder geraffineerde suikers. Gewoon omdat ik mezelf hier beter bij voel!

Om geraffineerde suikers te vermijden vind ik het leuk en lekker om zelf mijn sportrepen te maken. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutrepen, chocolade bananenreep of cranberryreep. Zelf je sportdrank maken is iets lastiger. Maar dit is lastig en veel werk. Daarom gebruik ik liever deze prestatiedrank van Amanprana. 

Kokosbloesemsuiker

De afgelopen periode ben ik echt fan van de prestatiedrank op basis van kokosbloesemsuiker. Dit is een drank gemaakt zonder geraffineerde suikers en geen kunstmatige zoetstoffen. Deze drank is op basis van kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker heeft een hoge ORAC waarde. Dit houdt in dat de energie langzaam in je lichaam wordt opgenomen en dat de prestatiedrank veel anti-oxidanten bevat. Dit is tijdens het sporten erg belangrijk omdat er oxidatie plaats vindt.

De voordelen van Amanprana energiedrank:

1. vult vochttekorten door zweten tijdig aan en is een snelle dorstlesser
2. vult electrolyten (mineralen) en vitaminen, die bij zweten en inspanningen verloren gaan, weer aan
3. houdt de direct bruikbare energievoorraad in je lichaam (glycogeen) op peil
4. ondersteunt de gezondheid (100% natuurlijk voedende ingrediënten, 0% chemisch)
5. remt oxidatieprocessen door zuurstof af (levert veel antioxidanten (orac))
6. helpt spierafbraak voorkomen door eiwitten (bewust weinig)
7. versterkt de geest om door te gaan, meer focus
8. zorgt voor snellere recuperatie door aminozuren (eiwitten)

Persoonlijk vind ik het grootste voordeel van deze prestatiedrank dat je langdurige energie tot je neemt, geen buikpijn krijgt, geen overdreven zoete smaak heeft en dat ik er mezelf gewoon lekker bij voel!

prestatiedrank amanprana sanne van paassen

Mijn favoriete smaken:

Matcha Energiedrank

De smaak gebruik ik als ik extra focus wil. Het eiwit L-Theanine en de cafeïne uit de Matcha geven je in combinatie met de Gula Java kokosbloesemsuiker een ‘zachte alertheid’. Daarnaast bevat deze energiedrank boordevol antioxidanten. Matcha, is groene thee van zeer goede kwaliteit. Deze energiedrank zal ik zeker tijdens het koersen gebruiken! Aan de smaak van deze sportdrank heb ik wel even moeten wennen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, dan wil je niets anders meer!
prestatiedrank amanprana sanne van paassen

Cacao Energiedrank

Deze smaakt lekker naar cacao. Dit is een heerlijke sportdrank. Doordat deze ook eiwitten bevat gebruik ik deze graag als ik krachttraining ga doen, of om hiervan mijn hersteldrank te maken in combinatie met andere producten.
prestatiedrank amanprana sanne van paassen

Earl Grey Energiedrank

Dit is gewoon een lekkere frisse thee smaak. Als ik een duurtraining ga doen en geen extra focus nodig heb, gebruik ik deze thee. Deze sportdrank smaakt gewoon naar thee.

Hoeveel Amanprana prestatiedrank in mijn bidon?

Het mooie van Amanprana is dat zij alles duurzaam doen. De potten zijn van glas gemaakt en als ik een pakket van hen krijg opgestuurd zit er geen plastic snippers in, maar papier/karton. Daarnaast zit er ook geen maatschap in. Misschien onhandig als je niet weet hoeveel je van deze prestatiedrank in je bidon moet doen, maar dat heb ik voor jullie uitgezocht 😉

Tijdens wedstrijden ga ik ervan uit dat mijn lichaam 60 gram koolhydraten binnen moet krijgen om optimaal te presteren. Als dit minder is, heeft dit prestatieverlies tot gevolg. Dit doe ik in de vorm van sportdrank en sportvoeding. Ik ga ervan uit dat ik 2 bidons neem met ieder 20 gram koolhydraten en dat ik per uur 1 banaan op eet (ook 20 gram koolhydraten). Dan moet een bidon dus 20 gram koolhydraten bevatten. Voor de Cacao smaak, moet je dan 3 dessertlepels prestatiedrank in je bidon doen. Het is aan te raden om een kleine snufje zout aan je bidon toe te voegen voor extra mineralen.

Ik merk dat het mij goed doet om zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten. Het stoorde mij daarom al een tijdje dat ik altijd goed op mijn voeding lette, terwijl ik gewoon met het sporten een hele hoop geraffineerde suikers tot me nam. Met soms erge buikklachten als resultaat! Daarom ben ik ben blij met de ontdekking van deze prestatiedranken van Amanprana. Daarnaast past deze sportdrank ideaal in een detox!

Nieuwsgierig naar deze prestatiedrank? 

Eat en Feel Bioteaful! X Sanne

 

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00