...

sanne van paassen

Op mijn blog wil ik een nieuw thema introduceren SPORT en VOEDING. Met dit thema wil ik jullie infomeren hoe sporters met hun voeding omgaan. Voeding heeft veel invloed op hoe we ons voelen en hoe wij presteren. Het mooie hiervan is dat dit ook voor iedereen anders is. Ik heb een vragenlijst opgesteld voor sporters in relatie tot hun voeding. Vandaag zal ik zelf beginnen met de vragen te beantwoorden.

Maak je bewuste keuzes met betrekking tot je voeding?
Zoals jullie misschien al gemerkt hebben tijdens het lezen van mijn blog, vermijd ik geraffineerde suikers, gluten en zoveel mogelijk koemelk producten. Dit laatste vind ik alleen lastig omdat ik het gevoel heb dat ik anders niet aan voldoende eiwitten kom (vooral als ik in het buitenland ben). Thuis gebruik ik veel geitenmelk producten.

Waarom maak jij deze voedingkeuzes?
Deze keuzes maak ik omdat ik merk dat mijn lichaam hier niet goed op reageert. Ik krijg een opgeblazen gevoel en mijn darmen reageren vervelend (lees, ik ga enorm stinken!). Het gebruik van koemelk stimuleert de slijmvorming, wat voor mij een beperking oplevert met mijn ademhaling.

Wat zijn de voordelen van van jou voedingskeuzes?
Rustige darmen, goede stoelgang, goed herstel en ik ben harstikke energiek. Owja, ik slaap sinds dat ik aan het detoxen ben echt heel erg rustig. Ook fijn!

Hoe ga je hiermee om als je op reis bent?
Dit vind ik altijd lastig, ik sleep altijd veel voeding mee op reis. Vaak neem ik mijn zelfgemaakte repen mee en bak ik vooraf brood. In hotels vraag ik altijd of zij rijst willen maken in plaats van pasta. Het allerliefst zou ik zelf mijn eigen blender mee nemen om zelf smoothies te kunnen maken. Maar dat zou wel een beetje te overdreven zijn!

Vind je het een opgave om op deze manier te eten?
Helemaal niet, omdat ik de resultaten merk vind ik het zelfs erg leuk! Daarnaast ben ik ook gewoon dol op koken. Als ik op reis ben is dit best wel lastig, omdat de basis dan vaak stokbrood en pasta is.

sanne van paassen

Heeft deze manier van eten invloed op je sportprestaties?
Het zorgt voor een beter herstel en mijn weerstand is beter. Dus ik denk dat het een positieve invloed op mijn sportprestaties heeft. Dit is natuurlijk moeilijk om te zeggen, omdat ik nu aan het terug komen ben van een blessure.

Wat eet je tijdens het sporten?
Ik drink sportdrank van Amanprana. Deze sportdrank is op basis van kokosbloesemsuiker. Daarnaast maak ik zelf mijn sportrepen of eet ik gedroogde vruchten, zoals dadels en abrikozen.

Wat eet je het liefst na het sporten als herstel?
Mijn herstelsmoothie! Spinazie, bosvruchten, avocado, kokosmelk en eiwitpoeder.

Wat is jou favoriete gerecht dat je met de lezers van Bioteaful wil delen?
Mijn favoriete recept is op dit moment het detoxbrood. Dit brood is glutenvrij en erg makkelijk te maken. Ook is deze chocolade smoothie echt mijn favoriet!

Wat zijn jou tips voor mensen die een optimaal voedingspatroon in relatie tot hun sport willen handhaven?
Ieder lichaam is anders. Daarom is het belangrijk dat je zelf gaat ervaren welke voeding voor jou lichaam goed is. Het is belangrijk om te beseffen dat voeding die voor een ander goed voelt, niet goed voor jou kan voelen.
Ben je bewust dat voeding veel invloed heeft, ervaar en experimenteer! Maar het aller belangrijkste geniet 😉

Wil je ook een keer in dit thema? Laat het mij dan weten! 

Eat en Feel Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00