Regelmatig kom ik klanten tegen die groots dromen, maar het lastig vinden om hun dromen te realiseren. Misschien herken je dat wel. Je ziet beren op de weg of je energieniveau is gewoon te laag. Daarom deel ik vandaag mijn geheime wapen met jou; het starten van een side hutsle. Hierdoor kom jij vanuit de juiste vibe en energie in beweging. Ja, je leest het goed, dit geeft echt een boost! 😉

Geen zin om te lezen? Luister hier mijn podcast.

Start een side hustle.

Een wat? Een side hustle is een project naast je huidige werk waar jij enorm veel energie van krijgt. Een side hustle ontstaat vanuit een passie, hobby, die jou erg veel energie geeft! Als eerste instantie is de intentie van je side hustle een echt experiment. Vind jij het wel echt zo leuk om te doen? Krijg jij anderen mensen hiermee in beweging? Lukt het ook? Kan jij er ook geld mee verdienen?

Zelf heb ik al meerdere side hustles gestart. Zo had ik een foodblog tijdens mijn sportcarrière en organiseerde ik mountainbike clinics en vakanties. Gewoon omdat ik er energie van krijg en wilde experimenteren met wat ik echt wilde! Deze kennis en ervaring vanuit deze side hustles hebben mij mede de inzichten en het vertrouwen gegeven om mijn business zo neer te zetten zoals deze nu staat.

Wil jij vol energie je dromen realiseren? Is het echt tijd voor actie? Download dan nu gratis mijn werkboek, zodat jij op de juiste manier in beweging komt! 

Kom in beweging

Hoe realiseer jij nu echt je dromen? Het geheim zit in de beweging. In de actiestand. Start before you are ready. Ga het gewoon doen! Vandaag. Nee, niet morgen. Vandaag zet jij de eerste kleine stap. Nog kleiner dat jij nu denkt 😉 We maken de eerste stap vaak veel te groot. We willen vaak meteen dat einddoel bereiken, maar beseffen niet dat je door iedere dag een kleine stap te zetten, jij uiteindelijk een hele grote stap neemt! Zo ga je ook nog eens genieten van de reis ernaar toe!

Nieuwsgierig hoe jij op de juiste manier doelen kan stellen, zodat jij geniet van de reis ernaar toe? Lees deze blog hierover.

Je kan niet ineens de top bereiken

Vaak zijn we teveel gefocust op het einddoel. Misschien kijk jij tegen iemand op die de top al heeft bereikt en dat wil jij het liefste morgen ook al realiseren. Maar weet je wat jij vergeet? Jij vergeet te genieten van de weg ernaar toe. Het gaat erom dat jij iedere dag kleine stapjes zet om je doel te realiseren!

Degene heeft misschien al heel veel trainingsuren gemaakt. Misschien heeft degene wel beter materiaal of een beter team om zichzelf heen. Sta hierbij stil! Ga voor jezelf bekijken wat heb jij nodig om die berg op te kunnen fietsen / bewandelen? Ben niet alleen gefocust op het resultaat maar ga genieten van het proces. Kijk eens om je heen en ben al trots op waar je nu staat. Ga vanuit daar je pad bewandelen!

Geloof me: jij bent tot nog meer in staat dan dat jij nu denkt! Ga het gewoon doen.

Een side hutsel is de stap naar ….

…je eigen bedrijf

Het starten van een side hutsel kan de opstart zijn naar je eigen bedrijf! De fout die ik veel mensen zie maken is dat zij starten met hun eigen onderneming en alles meteen helder willen hebben. Ze maken een website die “perfect” is en zeggen hun baan/zekerheid op. Dan ineens “moeten” ze geld verdienen met hun nieuwe werk en komen dan is een verkramping omdat ze er geld mee “moeten” verdienen. Dan kom je in de verkeerde vibe waarmee jij niet het gewenste resultaat neer gaat zetten.

Tevens kom jij pas gaande weg erachter wat jij precies echt wilt! Doelgroep X past toch beter bij mij. Of ik wordt toch blijer om product Y te verkopen. Door een side hustle te starten geef jij jezelf de gelegenheid om te onderzoeken welk product, doelgroep of idee het beste bij jou past. Je geeft jezelf echt de ruimte om vanuit plezier en passie je project verder te ontwikkelen. Zodat jij er energie van krijgt! Misschien ga jij er in de toekomst wel geld mee verdienen.

Ga kansen zien en pak deze! Durf!

… meer energie

Misschien wel de aller belangrijkste reden om een side hustle te starten is dat jij er energie van krijgt! Jij gaat aan de slag met een concreet doel en een project waar jij echt blij van wordt. Vooral op het moment dat jij huidige werk/onderneming je iets te veel energie kost is dit misschien wel de manier om je batterij op te laden! Door het opzetten van je side hustle kom jij  in die positieve vide komt. Wat weer een enorm grote impact heeft op het dagelijks leven!

Wat houdt jou tegen om een side hustle te starten? 

20 ideeën voor een side hustle:

– organiseer een event
– beleggen
– verkoop je creaties (schilderijen, diy projecten, haakwerk)
– zet je huis op airbnb
– word een local travelguide
– pas op andermans huisdieren (of ga zelfs op huizen passen van mensen die op vakantie zijn)
– geef online Nederlands of Engels les
– verhuur je auto online of ook andere spullen
– verkoop je overige spullen op marktplaats
– word een social media manager of Virtual Assistent
– bied je skills aan via Fiverrr
– deel je kennis via video’s of een podcast
– fotograferen en verkoop stock foto’s
– schrijf een boek
– maak een cursus
– investeer in vastgoed
– schrijf teksten voor ondernemers
– affiliate marketing
– start een webshop
– start een blog (ik zoek nog gastbloggers voor mijn site! Nieuwsgierig, let me know!)

Kies.
Vertrouw in jezelf.
Ga het doen!
Vandaag.
Nee, niet morgen!

Doe maar normaal bijzonder!

Ben jij zelf al een side hustle gestart? Of misschien heb ik je wel geïnspireerd om een side hustle starten? Laat hieronder een reactie achter, dat waardeer ik enorm!

Met sportieve groet,
Sanne

PS. Wil jij op de juiste manier in beweging komen? Download gratis mijn werkboek zodat jij vol energie en vanuit de juiste focus je doelen gaat realiseren. Of heb jij het gevoel dat ik je het beste 1 op 1 kan helpen? Laat het mij even weten, dan maken we snel een bel afspraak!

PSS. Wil jij nog meer inspiratie? Luister mijn podcast of volg mij op Instagram of Facebook.

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen
Contact

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen?