...

Hoe ga jij om met reacties of mening van anderen mensen. Kost dit jou soms energie? Laat jij jezelf hierdoor beïnvloeden!

Jammer, want hierdoor word jij afgeleid in het realiseren van je doelen en dromen!

Door echt je eigen pad te volgen, sta je vol energie in het leven en laat jij jezelf niet weerhouden door de mening van anderen. Lees hieronder de tips over hoe jij schijt hebt aan wat anderen van jou denken!

De basis voor nog meer schijt is een hoog energieniveau!

Ja, ik wil meer energie!

Luister jij liever deze blog? Luister deze podcast.

Kritiek

Het is jou interpretatie van de werkelijkheid! Grote kans dat jij de mening van een ander, die jij niet als helpend acht, ziet als kritiek. Persoonlijk vind ik dit een negatief woord, dus kies ik ervoor het woord mening of reactie te gebruiken.

Ga eens voor jezelf na? Hoe zou jij iets minder negatief tegen de situatie aan kunnen kijken? Wellicht helpen onderstaande tips die je zelfvertrouwen ook een boost geven!

Tip 1: Jij bent goed bezig!

Schijnbaar maak jij indruk met jouw activiteiten, waardoor iemand juist getriggerd wordt om er iets van of over te melden. Dit is juist iets positiefs! Het valt op dat jij met toffe en interessante dingen bezig bent. Misschien ervaar je de reactie als minder fijn, uiteindelijk is het een teken dat jij goed bezig bent!

Tip 2: De reactie zegt juist iets over die ander.

Zegt die reactie van die ander echt iets over jou? Nee! Vaak zegt die reactie juist iets over die ander. Wat maakt het dat juist die ander het belangrijk vindt om deze reactie met jou te delen? Wat zegt dat juist over degene die deze reactie geeft? Jaloers? Zit degene niet lekker in de vel? Dubbele agenda?

En vooral wanneer er een reactie via social media wordt gegeven (wat erg makkelijk is)? Waarom zou degene dat doen?

Tip 3: Hoe is je energieniveau?

Als ik merk dat er een reactie van iemand anders binnen komt dan vraag ik mezelf echt af: “Hoe is mijn eigen energieniveau?” Als ik merk dat ik geïrriteerd raak wil dat vaak zitten dat ik laag zit in mijn energie en is het voor mij een teken om tijd voor mezelf te nemen. Vaak klap ik meteen (als dat kan) mijn laptop dicht en ga ik een frisse neus halen om weer bij te tanken.

Als jij namelijk lekker in je vel zit, dan doen de reacties van anderen weinig met je. Maar op het moment dat jij niet lekker in je vel zit, dan komen deze juist binnen. Dus is het een teken om selfcare weer prioriteit te maken! Dus reden genoeg om schijt aan wat anderen denken te hebben.

Meteen in actie? Download het werkboek zodat jij vol energie al jouw doelen gaat realiseren! 

liefdevol schijt

Tip 4: Maak je niet (al te) druk om de mening van je naasten!

Ik weet als geen ander dat het belangrijk is om bevestiging te krijgen van je partner of familie en vrienden die dichtbij je staan. Echter zij zijn niet altijd even enthousiast als jij met nieuwe ideeën komt. Hoe komt dit nu?

Diep in hun hart gunnen zij jou het beste. Maar in het moment reageren zij vanuit hun emotionele brein die ons wil beschermen voor pijn, teleurstellingen en tekortkomingen. Daarom kan het zijn dat zij niet meteen heel enthousiast reageren.

Persoonlijk ga bewust bij mezelf ten rade van welke expert wil ik bevestiging krijgen voordat ik een belangrijke keuze ga maken? Aan degene ga ik bewust zijn of haar mening vragen.

Vervolgens hoop ik dat mijn naaste omgeving enthousiast is, maar ik zal mezelf er minder van aantrekken. Omdat ik weet dat zij het beste met mij voor hebben, maar mij ook willen behoeden voor eventuele gevaren.

Tip 5: Blijf geloven in je dromen!

Blijf groots dromen! Blijf het gewoon doen! Hoe succesvoller je wordt hoe meer leuke, maar ook minder leuke reacties jij krijgt! Door je mindset te veranderen, groei jij alleen maar hierdoor! Jij bent tot nog meer in staat dan dat jij zelf nu denkt, en die reacties van anderen geven jou alleen nog maar meer een energieBOOST om nog meer je eigen pad te bewandelen!

Luister de podcast interviews met Martin en Bjorn. Zij hebben schijt gehad aan de reacties van anderen en hebben hun droombedrijf opgebouwd! 

De basis voor nog meer schijt aan anderen is voldoende zelfvertrouwen.

Hierboven heb ik je tips gegeven hoe je nog meer schijt aan anderen kan hebben. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat jij voldoende zelfvertrouwen hebt. Dat is de basis om lekker in je vel te zitten en dat jij je dromen achterna gaat!

Op het moment dat jij een hoog zelfvertrouwen hebt, dan heb jij meer schijt aan de rest! Mocht je het fijn vinden om je zelfvertrouwen een boost te geven, dan kan ik de online cursus blijvend zelfvertrouwen tippen! Zelf heb ik deze cursus gevolgd en het heeft echt mijn leven veranderd!

Ja, ik wil meer zelfvertrouwen!

Ik ben heel nieuwsgierig, hoe ga jij met reactie van anderen? Laat dat hieronder in de comments weten!

Met sportieve groet, Sanne

PS. Maandelijks geef ik een gratis coachcall weg! Wil jij hier kans op maken? Vul deze vragenlijst in!

schijt hebben aan mening van anderen

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00