sportrepen rijst

Zoals jullie misschien ondertussen hebben gemerkt ben ik gek op VOEDING en super gek op SPORT! Daar horen natuurlijk lekkere sportrepen bij. Tevens heb ik een andere tik, ik gooi nooit eten weg. Oké, bijna nooit. Ik houd niet van voedsel verspilling. Juist door het gebruiken van restjes ontstaan er de lekkerste nieuwe gerechten.

Nu had ik net een gerecht met rijst gemaakt. Tja en ik kook altijd teveel rijst. Ook had ik vijf kilo stoofpeertjes gekregen en had een heleboel stoofpeertjes over (deze zijn echt zo lekker!). Dus ik dacht:  “Als ik geen zin heb in nog een dag rijst en stoofpeertjes, dan maak ik er toch gewoon stoofpeertjes rijstrepen van”. Voila, hierbij het lekkere recept voor rijstrepen. Lekker voor tijdens het sporten of gewoon als tussendoortje. Voor sommige is het misschien wel bijzonder om stoofpeertjes in je sportrepen te verwerken, maar ik beloof jullie: ze smaken lekker! Daarnaast beloof ik dat er binnenkort ook een recept voor ‘gewone’ sportrepen op deze blog verschijnt.

Deze reep bevat geen geraffineerde suikers en is glutenvrij (let op, dat je wel glutenvrije havermout gebruikt!). Dus de ideale bron van energie!

stoofpeertjes

Ingredienten:

  • 21/4 cup gekookte rijst
  • 1/3 cup rozijnen
  • 1/4 cup chiazaak
  • 1/2 cup gehakte noten
  • 1/2 cup havermout
  • 2etl rijststroop
  • 2 cup stoofpeertjes
  • 3 etl kokosolie
  • kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de rijst fijn met een staafmixer. Zorg dat de rijst goed fijn is, zo krijg je de lekkerste repen! Voeg hier vervolgens de harvermout aan toe en als het mengsel fijn genoeg is, voeg dan hieraan de stoefpeertjes toe en mix het geheel. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg vervolgens de noten, chiazaad, gehakte noten en rijststroop toe. Breng alles op smaak met kaneel.

Vet de platte ovenschaal (mijn schaal is 20*25cm) in met kokosolie en doe het mengsel hierin. Plaats de repen 20-30 minuten in de oven (Vergeet niet regelmatig in de oven te kijken of de repen klaar zijn. De gaartijd is afhankelijk hoe ‘nat’ jou mengsel is).  Laat de repen afkoelen en snijd er vervolgens de repen van.

Eat Bioteaful!

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

Latest posts by Sanne van Paassen

Ben jij al lid van onze gratis community? 

Contact