...

sportrepen rijst

Zoals jullie misschien ondertussen hebben gemerkt ben ik gek op VOEDING en super gek op SPORT! Daar horen natuurlijk lekkere sportrepen bij. Tevens heb ik een andere tik, ik gooi nooit eten weg. Oké, bijna nooit. Ik houd niet van voedsel verspilling. Juist door het gebruiken van restjes ontstaan er de lekkerste nieuwe gerechten.

Nu had ik net een gerecht met rijst gemaakt. Tja en ik kook altijd teveel rijst. Ook had ik vijf kilo stoofpeertjes gekregen en had een heleboel stoofpeertjes over (deze zijn echt zo lekker!). Dus ik dacht:  “Als ik geen zin heb in nog een dag rijst en stoofpeertjes, dan maak ik er toch gewoon stoofpeertjes rijstrepen van”. Voila, hierbij het lekkere recept voor rijstrepen. Lekker voor tijdens het sporten of gewoon als tussendoortje. Voor sommige is het misschien wel bijzonder om stoofpeertjes in je sportrepen te verwerken, maar ik beloof jullie: ze smaken lekker! Daarnaast beloof ik dat er binnenkort ook een recept voor ‘gewone’ sportrepen op deze blog verschijnt.

Deze reep bevat geen geraffineerde suikers en is glutenvrij (let op, dat je wel glutenvrije havermout gebruikt!). Dus de ideale bron van energie!

stoofpeertjes

Ingredienten:

  • 21/4 cup gekookte rijst
  • 1/3 cup rozijnen
  • 1/4 cup chiazaak
  • 1/2 cup gehakte noten
  • 1/2 cup havermout
  • 2etl rijststroop
  • 2 cup stoofpeertjes
  • 3 etl kokosolie
  • kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de rijst fijn met een staafmixer. Zorg dat de rijst goed fijn is, zo krijg je de lekkerste repen! Voeg hier vervolgens de harvermout aan toe en als het mengsel fijn genoeg is, voeg dan hieraan de stoefpeertjes toe en mix het geheel. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg vervolgens de noten, chiazaad, gehakte noten en rijststroop toe. Breng alles op smaak met kaneel.

Vet de platte ovenschaal (mijn schaal is 20*25cm) in met kokosolie en doe het mengsel hierin. Plaats de repen 20-30 minuten in de oven (Vergeet niet regelmatig in de oven te kijken of de repen klaar zijn. De gaartijd is afhankelijk hoe ‘nat’ jou mengsel is).  Laat de repen afkoelen en snijd er vervolgens de repen van.

Eat Bioteaful!

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00