Heb jij weleens gedacht aan het inzetten van je routine voor meer energie? Stel je voor: als je nu op de resetknop zou kunnen drukken, hoe zou je leven er dan uitzien? Wie ben je, wat zijn je kernwaardes en wat wil je echt? Wat zou je het liefste doen?

[toc]

Routine voor meer energie

Om keer op keer topprestaties te leveren is het belangrijk dat je echt doet waar jíj blij van wordt en energie van krijgt. Ook in je routine, dus! Met andere woorden: dat je je eigen waaier kiest.

Ken jezelf en kies je eigen waaier

Een ‘waaier’ is een wielerterm. Wanneer er wedstrijden zijn met heel veel wind, ontstaan er zogeheten waaiers in het peloton: iedereen gaat schuin achter elkaar fietsen om energie te besparen. Maar deze techniek is niet altijd geschikt voor iedere wedstrijd of iedere renner.
In de wielersport kun je verschillende type renners onderscheiden. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en daardoor zijn eigen specialiteiten.

routine voor meer energie

Zo heb je renners die gespecialiseerd zijn in eendaagse klassiekers, anderen in meerdaagse wedstrijden. Daarnaast zijn er klimmers, knechten en sprinters. Ook kun je gespecialiseerd zijn – zoals ik – in een bepaald type wedstrijd, zoals veldrijden, tijdrijden of baanwielrennen. Stel, je bent een echte waaierrijder. Dan heb je er niets aan om wedstrijden in de bergen te fiet- sen, omdat hier niet je kwaliteiten liggen. Om je doel te realiseren is het dus belangrijk dat je jouw kwaliteiten kent en de juiste waaier kiest. Met de juiste waaier kiezen bedoel ik dat je echt gaat doen waar je energie van krijgt en goed in bent. Dat heb je namelijk nodig om te kunnen winnen.

Lees ook: 7 tips voor Peak Performance

Doen waar je energie van krijgt

Om je eigen waaier te kiezen, is het belangrijk dat je trouw aan jezelf bent en dat je doet waar je energie van krijgt. Je hoeft niet in het peloton te blijven, je mag demarreren als je kansen voor jezelf ziet. Ik vergelijk het vaak met een kudde dieren: als je de kudde volgt, loop je in de stront van anderen. Op deze manier is de kans groot dat je energie verliest – iedere dag opnieuw. Op korte termijn hoeft dit geen probleem te zijn, maar vroeg of laat trapt je lichaam op de rem en krijg je fysieke en/of mentale klachten. Neem daarom je verlangens en je gevoelens serieus en ga ervoor!

Wat kun jij aanpassen in je routine voor meer energie? En weet jij jouw resetknop te vinden?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00