Je hersenactiviteit wordt bepaald door je omgeving en je emoties. En jij kan dit zelf beïnvloeden! Regie over hersenactiviteit nemen betekent dat je de bewust de juiste hersengolven oproept.

Regie over hersenactiviteit

In mijn vorige blog heb ik je uitgelegd hoe hersengolven werken, en welke activiteiten en emoties ervoor zorgen dat je hersenen zich op een bepaalde frequentie bevinden. Natuurlijk is het niet zo dat je alles op de automatische piloot doet. Jij kunt zelf de regie nemen door bewust de juiste staat van zijn op te roepen, waarbij je hersengolven activeert die bij de situatie passen. Over het algemeen kan er gezegd worden dat ieder brein dezelfde hersenactiviteit heeft bij verschillende taken, zoals slapen, creativiteit, eten, focus of stress.

Lees ook: Welke verschillende hersengolven zijn er?

Als je bijvoorbeeld gestrest of angstig bent, produceren je hersenen veel bètagolven waardoor je gespannen raakt. Je voelt je niet op je gemak, je hoofd is niet helder en je gedachten springen van hot naar her. Door middel van oefeningen kun je leren hoe je de bèta-activiteit in je brein af kunt laten nemen. Bijvoorbeeld door ontspanningsoefeningen, maar ook door mindful te bewegen. Ja, mentale training is ook gewoon trainen!

regie over hersenactiviteit

Je hersengolven beïnvloeden

Daarom is het dus zo belangrijk om even de tijd te nemen voor jezelf. Ons brein produceert de hele dag hersengolven. Dit is de elektrische activiteit van onze hersenen en het zorgt ervoor dat onze hersencellen met elkaar communiceren en informatie aan elkaar doorgeven. Onze hersengolven worden beïnvloed door onze emoties, maar ook door de omgeving waarin jij je bevindt. Andersom kun jij je hersengolven beïnvloeden door af en toe gas terug te nemen, door te ontspannen of te rusten.

Het begint met bewustwording. Realiseer jij je weleens op welke frequentie jouw hersenen actief zijn?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00