...

soda speltbrood-1

Brood bakken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het lijkt erg lastig om brood te bakken, maar het is gewoon een kwestie van doen! Tja, als ik brood kan bakken, dan kan jij dat ook 😉 Het liefst eet ik glutenvrij. Echter ik heb ervaren dat ik zo af en toe wel spelt verdraag. Spelt is een oergraan en is minder doorgeteld dan tarwe. Naar mijn gevoel bevat spelt meer voedingstoffen. Ik merk dat ik langer een voldaan gevoel heb en dat het beter is voor mijn darmen. Tja, dit is echt mijn gevoel! Wat is jouw ervaring met spelt?

Dit brood heb ik gebakken met yoghurt. Yoghurt in combinatie met baksoda zorgt ervoor dat het brood rijst. Daarnaast zorgt het voor een heerlijk frisse smaak! Heb je ook al eens dit speltbrood gemaakt? Of dit heerlijke detoxbrood gebakken?

Ingrediënten Yoghurt Speltbrood

  • 4oo gram volkoren speltmeel
  • 400 gram yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 tl baksoda
  • 2 handen rozijnen
  • 2 handen gemengde noten
  • 1 etl kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet het bakblik in met kokosolie of bekleed het met bakpapier (zelf vind ik bakpapier ideaal).

Mix in een kom het speltmeel en bakingsoda goed door elkaar. Voeg hieraan de eieren en yoghurt toe en meng met een lepel of een garde alles goed. Voeg de rozijnen, noten en de kaneel toe en maak van alles een deeg bal. Doe de deeg in de bakblik en plaats het brood ongeveer 30 minuten in de oven.

 

Eat and Feel Bioteaful!

 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00