vijgen sportreep-3

Altijd leuk als ik van lezers tips krijg om over te schrijven! Zo kreeg ik de tip  over het tijdschrift ZonderMeer! Een tijdschrift dat helemaal past bij mijn manier van koken. In dit tijdschrift zijn recepten te vinden voor iedereen met een voedseluitdaging.

ZonderMeer
Het tijdschrift ZonderMeer is ideaal als je een voedseluitdaging hebt. Op het begin van het tijdschrift vind je een duidelijke legenda met symbolen. Zo kan je bij ieder recept zien of het bijvoorbeeld glutenvrij, notenvrij, sojavrij, visvrij, schelp- en schaaldiervrij, pindavrij, eivrij, koemelkvrij, lactosevrij, suikervrij of vegetarisch is. Je ziet het tijdschrift houd met veel voedseluitdagingen rekening. Ideaal voor mensen met een voedselintolerantie en die toch geïnspireerd willen worden om lekker te koken. Naast de lekkere recepten worden er ook informatieve stukken over voeding gepubliceerd.

In het tijdschrift kwam ik een lekker recept tegen voor vijgen vanille repen. Deze reep was zo lekker (en ook nog eens heel makkelijk te maken), dat ik deze graag met jullie wilde delen.

vijgen sportreep-4

Ingrediënten:
2 cups geblancheerde amandelen
1 cup vijgen, 12 uur geweekt in water
1/3 cup geraspte kokos
1 tl vanille poeder
snuf zout
kokosvet

Bereidingswijze:
Maal de amandelen in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kokos en vanillepoeder toe. Daarna doe je de vijgen erbij en maal je alles nog een keer tot een dikke massa. Druk het mengsel in een met kokosvet ingesmeerde schaal. Zet de schaal een uur in de koelkast. Hier kan je vervolgens repen of balletjes van maken. Net wat je makkelijk vindt.

Dit recept is vrij van geraffineerde suikers, maar zorgt voor wel veel energie tijdens het sporten.

vijgen sportreep-1

Heb jij nog tips waarover ik zou moeten schrijven? Laat het mij dan weten 😉 

Eat Bioteaful!

 

Wil je jezelf ook Bioteaful voelen? Meld je dan hier aan voor de wekelijkse tips van BIOTEAFUL.

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

Latest posts by Sanne van Paassen

Ben jij al lid van onze gratis community? 

Contact