vijgen sportreep-3

Altijd leuk als ik van lezers tips krijg om over te schrijven! Zo kreeg ik de tip  over het tijdschrift ZonderMeer! Een tijdschrift dat helemaal past bij mijn manier van koken. In dit tijdschrift zijn recepten te vinden voor iedereen met een voedseluitdaging.

ZonderMeer
Het tijdschrift ZonderMeer is ideaal als je een voedseluitdaging hebt. Op het begin van het tijdschrift vind je een duidelijke legenda met symbolen. Zo kan je bij ieder recept zien of het bijvoorbeeld glutenvrij, notenvrij, sojavrij, visvrij, schelp- en schaaldiervrij, pindavrij, eivrij, koemelkvrij, lactosevrij, suikervrij of vegetarisch is. Je ziet het tijdschrift houd met veel voedseluitdagingen rekening. Ideaal voor mensen met een voedselintolerantie en die toch geïnspireerd willen worden om lekker te koken. Naast de lekkere recepten worden er ook informatieve stukken over voeding gepubliceerd.

In het tijdschrift kwam ik een lekker recept tegen voor vijgen vanille repen. Deze reep was zo lekker (en ook nog eens heel makkelijk te maken), dat ik deze graag met jullie wilde delen.

vijgen sportreep-4

Ingrediënten:
2 cups geblancheerde amandelen
1 cup vijgen, 12 uur geweekt in water
1/3 cup geraspte kokos
1 tl vanille poeder
snuf zout
kokosvet

Bereidingswijze:
Maal de amandelen in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kokos en vanillepoeder toe. Daarna doe je de vijgen erbij en maal je alles nog een keer tot een dikke massa. Druk het mengsel in een met kokosvet ingesmeerde schaal. Zet de schaal een uur in de koelkast. Hier kan je vervolgens repen of balletjes van maken. Net wat je makkelijk vindt.

Dit recept is vrij van geraffineerde suikers, maar zorgt voor wel veel energie tijdens het sporten.

vijgen sportreep-1

Heb jij nog tips waarover ik zou moeten schrijven? Laat het mij dan weten 😉 

Eat Bioteaful!

 

Wil je jezelf ook Bioteaful voelen? Meld je dan hier aan voor de wekelijkse tips van BIOTEAFUL.

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00