Voor het eerst doe ik mee met de foodblogswap. Met de foodblogswap maak je een gerecht van een andere foodblog en hier geef jou eigen twist aan. Ik had de luxe om van de blog Miss Baksel een gerecht te maken. Ik heb gekozen voor Beef Stroganoff, maar dan anders 😉 Ik heb er mijn eigen twist aangegeven door er stoofvlees van te maken.
Zelf ben ik geen grote vleeseter. Als ik vlees eet, eet ik een goed stuk vlees. Ben zelf echt gek op stoofvlees, vooral in de winter en de herfst. Ik maak regelmatig stoofvlees, maar op deze manier nog nooit. Het is echt heerlijk! Vooral met de kastanje champignons. Echt smullen.
Ingrediënten Stroganoff Stoofvlees:
- 700 gram sukadelappen
- 1 ui
- 1 bakje kastanje champions
- 3 tomaten
- 2 tl paprika poeder
- 2 tl mosterd
- 500ml groenteboullion
- 2 tenen knoflook
- 2 tl oregano
- 1/2 tl cayenne peper (of normale peper kan ook)
- kokosolie
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in vierkante blokjes en snijd de groentes fijn. Verwarm de kokosolie en bak het vlees bruin en bak de ui en champions kort mee. Voeg vervolgens de groenteboullion, toamaten, paprika poeder, mosterd, knoflook, oregano en cayenne peper eraan toe. Breng dit geheel aan de kook. Zet het vuur lager als het kookt en laat het geheel ruim twee sudderen, totdat het vlees helemaal uit elkaar valt. Roer regelmatig door, zodat het vlees niet aanbrand.
Het duurt even, maar het heeft echt een heerlijke smaak!
Eat Bioteaful!
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021