Wisten jullie dat je detoxproof heerlijke, echt super lekkere, risotto kunnen eten? Mmmm, dat kan echt! Risotto is echt mijn favoriete gerecht als ik in Italië ben. Soweiso ben ik echt dol op kaas, daar wordt deze risotto zo romig van! Deze keer geen parmezaanse kaas, want die is niet detoxproof. Maar we gebruiken pecoroni. Maar deze kaas is ook zo lekker!
Dit recept is gebaseerd op het recept uit het kookboek “In 28 dagen van gifberg naar tempel”. Trouwens een hartstikke leuk kookboek, waar je veel lekkere recepten kunt vinden die detoxproof zijn!
Ingrediënten Risotto
Voor 4 personen
- 2 uien in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 300 gram ronde zilver vliesrijstrijst
- 1 courgette, fijn gesneden
- 2 detox proof groentebouillon blokjes of 1 liter zelfgetrokken bouillon
- 1 punt pecorino, fijngeraspt
- olijfolie en zwarte peper uit de molen
- 500 gram boontjes
- 2 kopjes bevroren erwten
Bereiden
Zorg dat alles klaarstaat en dat je voorlopig niet bij het fornuis weg hoeft en kook de rijst niet van tevoren. Zorg dat de bouillon klaarstaat, in een pannetje op het vuur zodat deze warm is. In een andere pan, verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en schep deze om totdat het zacht is. Voeg nu de rijst toe en schep om todat het ietsje glazig is. Blijf altijd roeren! Voeg nu in gedeeltes de bouillon toe, en roer steeds totdat het helemaal is opgenomen. Blijf dit doen totdat de bouillon op is. Terwijl je dit doet snijd je de boontjes in kleine stukjes en kook je deze gaar. Voeg de boontjes en bevroren erwten de laatste 10 minuten toe. Proef aan het einde steeds even, zodat je weet wanneer het goed is, je de pan van het gas kunt halen. Voeg als laatste de pecorino toe, laat nog even staan en serveer.
Tip: Je kan er ook nog garnalen aan toevoegen.
Dit is zo lekker! Vult goed, dus ideaal als je de volgende dag een zware training wilt gaan doen!
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE TIPS VAN BIOTEAFUL VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Super leuke blog!
Ik nomineerde je voor de LIEBSTER AWARD, een award voor beginnende blogs. Voor meer info ga naar http://ellenfrederikafood.blogspot.be/2014/08/liebster-award-mijn-lieve-vriendin.html. Veel succes nog! Liefs, Ellen
Hoi Sanne,
Zo af en toe neem ik een kijkje op je blog voor een lekker recept om te maken. Ik kwam afgelopen week het recept van de risotto tegen en dacht, dat is wel wat na mijn lange duurtraining van deze week. Gisteren ondanks de vele regen en harde wind (het lijkt al wel herfst) toch 190 kilometer gereden. Na thuiskomst was mijn vrouw al aan het eten koken. En wat heb ik gesmuld, heerlijk! We hebben er wel grana padano kaas overheen gedaan ipv pecorina. Maar de pecorina gaat ook nog zeker een keer gebeuren want dit recept wordt toegevoegd aan de favorieten 🙂
Bedankt voor het delen en ik hoop in de toekomst nog vaker een lekker recept tegen te komen op je blog.
Hartelijke groet,
Johnny Kat
Hoogeveen
ps de meusli reep met havermout ga ik binnenkort proberen te maken….