recept rijstepap

Heb jij dat ook? Dan kook je rijst voor het twee personen en blijkt uiteindelijk dat je rijst hebt voor een heel weeshuis. Dat overkomt mij met enige regelmaat. Wat doe je dan met dat restje? Je kan het natuurlijk in de koelkast bewaren (blijft wel vijf dagen goed!), dus ideaal voor jouw mealprep. Maar je kan het ook voor jouw ontbijt gebruiken. Nu het kouder wordt…. Uh, steenkoud is, ontbijt ik het liefst warm. Want weet je? Koud? Eet je warm 😉

Vaak eet ik havermoutpap, maar rijstepap is een mooie variatie. Het is lekker, voedzaam en je kan het ook als toetje eten! Ook ideaal om te eten voor een wedstrijd.

Hoe maak je rijstepap? rijstepap met melk

Neem de hoeveelheid rijst die je over hebt, of die je wilt gebruiken voor de rijstepap. Voeg het dubbele aan melk, sojamelk of notenmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten koken totdat de rijst op risotto gaat lijken. De rijst moet goed doorgekookt zijn en dan is deze klaar!

Je kan de rijstepap op smaak brengen met rozijnen, kaneel, vanille en honing. Ook is het lekker om op het laatst banaan mee te koken. Wees creatief en voeg datgene toe dat jij lekker vindt!

Eat Bioteaful!

Liefs Sanne

Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Vergeet mij niet te volgen op Facebookinstagram en twitter.

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

Latest posts by Sanne van Paassen

Ben jij al lid van onze gratis community? 

Contact