Heb jij dat ook? Dan kook je rijst voor het twee personen en blijkt uiteindelijk dat je rijst hebt voor een heel weeshuis. Dat overkomt mij met enige regelmaat. Wat doe je dan met dat restje? Je kan het natuurlijk in de koelkast bewaren (blijft wel vijf dagen goed!), dus ideaal voor jouw mealprep. Maar je kan het ook voor jouw ontbijt gebruiken. Nu het kouder wordt…. Uh, steenkoud is, ontbijt ik het liefst warm. Want weet je? Koud? Eet je warm 😉
Vaak eet ik havermoutpap, maar rijstepap is een mooie variatie. Het is lekker, voedzaam en je kan het ook als toetje eten! Ook ideaal om te eten voor een wedstrijd.
Hoe maak je rijstepap? 
Neem de hoeveelheid rijst die je over hebt, of die je wilt gebruiken voor de rijstepap. Voeg het dubbele aan melk, sojamelk of notenmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten koken totdat de rijst op risotto gaat lijken. De rijst moet goed doorgekookt zijn en dan is deze klaar!
Je kan de rijstepap op smaak brengen met rozijnen, kaneel, vanille en honing. Ook is het lekker om op het laatst banaan mee te koken. Wees creatief en voeg datgene toe dat jij lekker vindt!
Eat Bioteaful!
Liefs Sanne
Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Vergeet mij niet te volgen op Facebook, instagram en twitter.
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Super idee om je rijst-restjes mee op te werken! Ziet er ook lekker uit 😉