Gezond eten is voor mij koken met pure en verse ingrediënten. Koken zonder pakjes en zakjes. Het is misschien even wennen, maar zo kan je de lekkerste gerechten serveren. Met heerlijke (verse) kruiden kan je een gerecht smaak geven. Niet moeilijk, als je weet hoe het moet 😉 Zoals bijvoorbeeld dit recept voor de Oosterse Chinese Kool.
Chinese kool is een groente die ik vanuit thuis uit niet vaak at. Sinds dat ik op mezelf woon, ben ik hiermee gaan experimenteren. Super lekker, vooral met kokosmelk. Lekker romig en het krijgt daardoor een Oosterse smaak. Dit gerecht is sowieso zeker een keer de moeite waard om te maken!
E621
In dit recept gebruik ik tamari in plaats van het gebruikelijke ketjap of sojasaus. Je zult jezelf misschien wel afvragen waarom ik dat doe. Ik vermijd zelf bepaalde E-nummers, waaronder de smaakversterker E621. Ook wel vetsin, natriummonoglutamaat of MSG genoemd. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat onze smaakpillen gestimuleerd worden. Hierdoor eet je bijvoorbeeld in een keer een hele zak chips leeg. Deze stof tast het zenuwstelsel aan en is kankerverwekkend. Daarom vermijd ik dit dus graag! Tamari is dus een goed alternatief voor ketjap en sojasaus. Het is tevens glutenvrij!
Duik zelfs eens je kast in en ga eens kijken waar dit allemaal in zit. Je zult verstelt staan aan hoeveel producten dit is toegevoegd, zoals bouillonblokjes, snoep, koek, kruidenmengsels en sauzen.
Ingrediënten Oosterse Chinese Kool
Voor twee personen.
- 1 kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1/2 tl keltisch zeezout
- 1/2 tl peper
- 3 etl tamari
- 1 etl kerriekruiden
- 1/2 tl gember
- blikje kokosmelk
- 1 Chinese kool
- 1 ui
- 1 prei
- kokosolie
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn. Marineer de kipfilet met de tamari, knoflook, peper, zout, kerriekruiden en gember. Laat dit ruim een uur goed intrekken.
Snijd de groentes fijn. Smelt de kokosolie in de wok en bak de kipfilet kort, zodat de buitenkant verkleurd. Bak de groentes kort mee en voeg de kokosmelk hieraan toe. Laat alles ongeveer 10 minuten in de kokosmelk stoven. (Sorry, ik heb dit niet precies de tijd bijgehouden, dus check zelf of de kip goed gaar is!). Naar smaak zou je nog extra tamari kunnen toevoegen.
Dit is lekker met ronde zilvervliesrijst.
Tip: voor degene die van pittig houden, kunnen er een rode peper aan toevoegen!
Echt een gerecht om heerlijk van te smullen, zo makkelijk en zo lekker!
Wat zijn jouw favoriete combinaties kruiden als jij zonder pakjes en zakjes kookt?
Eat Bioteaful! X Sanne
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Lekker gerecht maar ik mis een beetje pit, dus gaat er de volgende keer wat peper bij in. 😉
Leuk om te horen! Zal het er ook even bij zetten, voor de liefhebber peper toevoegen 😉 Thanks voor het delen!
Heerlijk, deze Oosterse Chinese kool!
Hey Sanne,
Dit is zo lekker recept, aantal jaar geleden voor het eerst geprobeerd en nog steeds maak ik het regelmatig. Vooral in de winter. Je hebt veel goede en gezonde recepten, leuk dat je het deelt via je blog. liefs Leonie