Op de een of andere manier had ik steeds ruzie met mijn zelfgemaakte mueslirepen voor sporters. Ik kon niet DE perfecte mueslireep maken…. Echt heel frusterend! Steeds probeerde ik iets anders om de perfecte mueslireep te maken, maar dit lukte steeds niet. Of de reep was te hard (lees: je tanden braken bijna af…) of de reep was juist te zacht waardoor het meer op granola ging lijken (Trouwens ook erg lekker!). Ik had vanalles geprobeerd, in de oven bakken en gewoon met honing laten stollen. Maar helaas telkens niet het juiste effect!

zelfgemaakte mueslirepen voor sporters - Sanne Coaching

Zelfgemaakte mueslirepen voor sporters

Maar de aanhouder wint!  Ondertussen heb ik veel research gedaan op pintrest en ben ik er achter gekomen via een leuke blog van Feasting at Home dat je de honing best wel een lange periode moet verwarmen om het juiste effect te krijgen. De honing heeft natuurlijk al als effect dat het gaat plakken, maar ik wil ook graag dat mijn repen hard worden. Door het verhitten zal er een of ander scheikundig proces plaatsvinden, waardoor de honing uiteindelijk toch hard wordt. Dat is natuurlijk wat ik wil, gewoon harde mueslirepen die lekker zijn! YES, ik heb het juiste recept gevonden! 

zelfgemaakte mueslirepen voor sporters - 1

Ingrediënten Mueslirepen

  • 100 gram Havermout, Speltvlokken, Quinoavlokken (net wat jij lekker vind)
  • 100 gram Noten (Amandelen, Walnoten, Cashewnoten)
  • 25 gram Chiazaad
  • 2 handen Pompoenpitten
  • 2 handen Zonnebloempitten
  • 1 hand Rozijnen
  • 3 etl Kokosrasp
  • 1 tl Kaneel
  • 4 etl Honing
  • Kokosolie

zelfgemaakte mueslirepen voor sporters -12

Bereidingswijze

Verwarm de honing in een pannetje totdat deze volgens Feasting at Home 130 graden heeft. (zeker een aanrader om even op haar website te kijken voor de honing tips 😉 ) Zelf heb ik dit niet exact gemeten, maar heb de honing op een middel hoog vuur ongeveer 20 minuten laten koken.

Tijdens het verhitten van de honing, rooster je de noten even in een pan. Je vet de ovenschaal in met kokosolie en doet hier de droge ingrediënten in.

Als de honing de gewenste temperatuur heeft bereikt mix je de droge ingrediënten samen met de honing. Vervolgens doe je het mengsel in de ingevette ovenschaal.

Je laat de repen een half uur afkoelen, zodat de honing stolt. Het is verstandig om de repen te snijden voordat de repen volledig zijn afgekoeld, anders gaan de repen breken. Wil je het breken voorkomen, dan is het verstandig om de ovenschaal even in de oven te zetten, zodat je de repen makkelijker kunt snijden.

De repen kunnen op kamertemperatuur ongeveer 10 dagen bewaard blijven.

Mmmm, ik vind ze echt heerlijk!

zelfgemaakte mueslirepen voor sporters - Sanne

Wil jij nog meer lekkere & gezonde recepten? Check dan ook deze recepten voor sporters! Zoals bijvoorbeeld deze lekkere Detox repen.

 

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagramof Facebook.

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

ZELFGEMAAKTE MUSLIREPEN VOOR SPORTERS - Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen
Contact

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen?