...

havermoutbrood met vijgen-1

Wauw, gaaf al jullie reacties te lezen van de #30voeljefit Challenge! Super leuk om te zien hoe fanatiek jullie zijn en al jullie foto’s te zien van de recepten die jullie maken. Ga zo door 😉 Jullie zijn goed bezig! Ben jij ook al lid van de facebookgroep? Hier kan je terecht met al jouw vragen!

Brood

Deze week van de 30 dagen voel je fit challenge staat in het teken van brood. Afgelopen week zijn we onze suikers al gaan verminderen. Deze week staat in teken om jezelf bewust te worden van onze broodconsumptie.  Eet jij nog brood? Wat voor brood eet jij? En is brood gezond of niet? Reny van Mind Your Feed schreef daar een heel interessante blog over! 

Het gaat niet specifiek over de koolhydraten die in brood zitten, maar over tarwe. Tarwe zit niet alleen verwerkt in brood, maar in bijvoorbeeld pasta, koekjes, crackers en pannenkoeken. Dit zijn ongeveer de basisingrediënten van ons Westers voedignspatroon. Als ontbijt brood, als lunch brood en als avondeten pasta. Natuurlijk onze tussendoortjes niet te vergeten, lekkere tarwekoekjes. Conclusie: heel veel tarwe. Ons lichaam is alleen niet gewend om in zulke grote hoeveelheden tarwe te verteren. Door te stoppen met het eten van tarwe, zullen we het verouderingsproces tegen gaan en verminderen we de kans op allerlei welvaartziektes zoals darmproblemen, diabetes, hartklachten en huidaandoeningen. Verder zou tarwe net zo verslavend zijn als drugs….  Wil je weten waarom het dan niet goed voor ons is?

 

havermoutbrood met vijgen-1

Zelf beperk ik de inname van tarwe. Ik vervang tarwe door boekweit, spelt en havermout! Het wil trouwens niet zeggen als je geen tarwe meer eet, dat je geen brood kan eten. Dit havermoutbrood is juist een heel goed voorbeeld hiervan. Als je kiest voor glutenvrije havermout is het brood zelfs glutenvrij.

Ook heb ik al eerder heerlijke broden gemaakt zoals het detoxbrood, bananenbrood en deze chiazaadcrackers en banaanpannenkoeken zijn echt heerlijk! Sowieso zijn al mijn recepten op mijn blog gemaakt zonder tarwe!

Ingrediënten Havermoutbrood

  • 300 gram Havermout
  • 50 gram Lijnzaad
  • 2 handen Zonnebloempitten
  • 2 etl Kaneel
  • 3 Eieren
  • 330 ml Notenmelk
  • 12 gedroogde Vijgen
  • 1 tl baking soda
  • 1tl appelciderazijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snijd de vijgen in kleine stukjes. Voeg alles bij elkaar en meng het goed door elkaar.  Doe het deeg in een bakblik en plaats alles ongeveer 40 minuten in de oven.

Makkelijker kan toch niet?

havermout vijgenbrood

Wat is jouw favoriete brood recept?

 

Eat Bioteaful! X Sanne

PS. Meer lekkere recepten vind je op Mind Your Feed, Eet het Beter en Puur Suzanne. 😉

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00